hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2009. április 30. csütörtök   13:34
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget 2009: augusztusban elmentek otthonról?
2009. augusztus 12-17., Budapest - Óbudai-Sziget

  Április végéig még elővételes jegyáron lehet kedvenc fesztiválunkra bérletet venni és érdemes is, hisz a korábban bejelentett nevek mellé a napokban csatlakozott a Faith No More, a Manic Street Preachers, a Primal Scream, Amadou & Mariam, Khaled, a Zamballarna, Pete Tong, Paul Oakenfold illetve Eric Prydz és persze sokan mások. A Sziget idén augusztus 12-17 között, két bemelegítő nappal felvezetve nyújt önfeledt szórakozást.
  
  Amikor az excentrikus, szuperintelligens és meghajlíthatatlan Mike Patton otthagyta a Faith No More-t, elillanni látszott a rock megújulásának perspektívája is, és persze a FNM-ért a legvégsőkig elmenő közönség illúziói is. A zenekar magára hagyta híveit csodálatos, és visszavonhatatlanul értékes albumaival és azzal a kimondatlan ígérettel, hogy egyszer még találkoznak velünk. Most eljött az alkalom: a Sziget 2009 Nagyszínpadán a Faith No More. Vadonatúj, május közepén megjelenő albumával, a Journal for Plague Lovers-szel lép fel az idei Szigeten a világ egyik legnépszerűbb alter rock zenekara, a többszörös BRIT zenei díjas Manic Street Preachers. A poszt-new wave hűvös hullámain érkezik a Szigetre a harmadik lemezén dolgozó brit Editors zenekar, hogy az An End Has A Start és a The Back Room szenvedélyes slágereivel hódítsa meg élőben hazai rajongóinak szívét. Idén májusban megjelenő új albumával érkezik a Szigetre Nagy-Britannia egyik legjobb koncert zenekara, a Maxďmo Park. A 2000 óta aktív, indie rock együttes már első két, több millió példányban eladott lemezével komoly tekintélyt vívott ki magának a naponta új erőviszonyok mentén átalakuló popkulturális játéktérben. Szintén a Nagyszínpad korai sávjában lép fel Chris Corner, a népszerű Sneaker Pimps brit trip-hop zenekar alapító tagja legújabb szintipop szólóprojectjével, az IAMX-szel. A magyar közönség Guy Richie Spíler című kultfilmjében már belekóstolhatott a hertfordshire-i The Subways félelmetes rock energiákat felszabadító élő produkciójába. Vásznas közvetítő felület nélkül, a hazai rajongók csak az idei Szigeten kerülhetnek közelebb a Rock & Roll Queen, a Girls & Boys, a No Goodbyes és az I Want to Hear What You Got to Say című számmal rendre a legnagyobb brit zenei fesztiválokon hasító zenekarhoz.
  
  Bamakóban, a vakok intézetében ismerkedett meg Amadou és Mariam, onnan indultak útnak, hogy a zenéjükkel bejárva Malit, Burkina Fasót és Elefántcsontpartot, mintegy huszonöt év próbálkozás után a kilencvenes évek végén befussanak Párizsban. A zenész házaspár a Világzenei Nagyszínpad vendége, mint ahogy Khaled, a raď könnyűzenei stílus legnagyobb sztárja, a „raď királya”. Zamballarana. Jelentése: varázslatos, démonikus nő, aki magával ragad, szédítő érzéseket kelt, akiért meghalni is érdemes. Az 1997 óta működő együttes zenéje is hasonló szenvedélytől feszül, ezt megtudhatjuk idén a Szigeten. Az N&SK Saint-Etienne-i zenekar, az orosz Leningrad francia párja: elképesztő energia, féktelen bulifíling, zeneileg pedig a punk és a ska ötvözése jellemzi megtoldva persze a magukra valamit is adó francia bandák szenvedélyes sanzon-hagyományával.
  
  Az Aréna megasátra szintén a műfaj legnagyobb sztárjait vonultatja fel idén. A világ leghíresebb svéd DJ-je, a Call on Me című számmal minden létező slágerlista csúcsát meghódító Eric Prydz irányításával lendül mozgásba a Party Aréna teste az idei Szigeten. Idén harminc éve, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy-britanniai house forradalmának legnagyobb alakja, Paul Oakenfold elkezdett lógni a popkultúra hőseivel. Lemezmixer tehetségét a londoni születésű művész olyan figurákkal és legendás formációkkal az oldalán fejlesztette tökélyre, mint a Happy Mondays, a New Order, a U2, Snoop Doggy Dogg. Simply Red, Steve Osborne, stb., egészen a lap aljáig. Paul Oakenfold a Szigetre új albumával, a Pop Killer-rel érkezik. A Sziget a klubkultúra legnagyobb DJ-inek ad otthont idén, így nem maradhat ki a nyári lemezlovas balhéból a világ első számú klubinformátora, Pete Tong sem, akinek Radio One-os Essential Selection című műsorát 12 millióan hallgatják a világon hetente. Pete Tong legutóbb tavaly kápráztatta el a magyar közönséget a budapesti metróban tartott exkluzív partyjával.
  
  Az idei Sziget sztárfellépői között köszönthetjük továbbá a trip-hop legendárium leghíresebb alakját, Adrian Thaws-t, aki Tricky művésznéven vált világhírűvé a kilencvenes évek közepén. A 17. Sziget sokszínű világzenei felhozatalát erősíti de az A38-WAN2 színpadon a barcelonai Muchachito Bombo Infierno latino swing.
  
  A már korábban bejelentett Blasted Mechanism mellett újabb kosztümös őrület támad a Szigetre az amerikai Gwar együttes alakjában idén nyáron. A Gwar semmihez sem hasonlítható, heavy metállal kísért szigetes vizuál orgiáján a szigetlakók akár Paris Hiltonnal, George W. Bushsal, Osama Bin Ladennel, O.J. Simpsonnal és Michael Jacksonnal is összefuthatnak, vagy végigizgulhatják a Phallus in Wonderland varázslatos történetét a világ legőrültebb metál zenekarának előadásában. A magyar közönség 2009-ben az idei Szigeten újra találkozhat az egykor Nazipenis nevén karneváli tréfaként útjára induló, aztán a hard rockot Turbonegro néven forradalmasító norvég zenekarral. A 17. Szigeten rombol fergeteges metál hajráival az ötödik stúdióalbumán dolgozó, Type O Negative-val és Athraxszal rokon brooklyni heavy metal együttes, a Life of Agony.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jean michel jarre    nicole kidman    babel sound    besh o drom    mark jansen    rock of ages    king diamond    kasabian    a titánok haragja    off with their heads    grave maker    ridley scott    soderbergh    karai anna    anna&thebarbies    keith caputo    trabant    dawnstar    irie maffia rock trio    bermuda rock band    mark hoppus    eejit midget    kosztolányi dezső    megamind    amott  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!