hosting: Hunet
img_up/1611/bannerc96814ea.gif
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2009. június 10. szerda   12:44
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
My City Budapest
2009. június 10-13, Pozsony - Felvidék

  Az Én városom/My City egy rendhagyó multikulturális fesztiválsorozat, amelynek fő célja, hogy Európa egy-egy városának kultúráját, jellegzetes helyszíneit és személyiségeit mutassa be sajátos szemszögből.
  Az A38 Hajó és a Wilsonic fesztivál összefogásának köszönhetően idén Pozsony Budapesten, Budapest pedig Pozsonyban vendégeskedik. Mindkét helyszínen a könnyűzene a legfontosabb művészeti ág, olyan haladó irányzatokat képviselő zenekarok szerepelnek, akik a lehető legjobban tükrözik a városukban zajló szubkulturális tendenciákat.
  
  A zene mellett jelentős szerepet játszanak az egyéb művészeti ágak, elsősorban az építészet, a városképi jelentőségű alkotások. amelyek segítségével még közelebb kerülhetünk a vendégváros életstílusához, kortárs kultúrájához és filozófiájához. Fontos emellett a fesztivál kulturális ismeretterjesztő szerepe: egyfajta kedvcsináló a bemutatkozó városhoz, mindenekelőtt az újat, a kalandot, az izgalmasat kereső ifjabb nemzedék számára.
  A My City fesztiválsorozat keretein belül eddig öt város mutatkozott be Budapesten (Prága, Varsó, Moszkva, Belgrád és Amszterdam), Pozsony a következő vendég. A szlovák főváros először ad otthont a rendhagyó fesztiválnak, több budapesti és pozsonyi intézmény és szervezet példás összefogásának köszönhetően.
  
  2009. június 10., szerda 18:00., A4 Kulturális Központ - Pozsony
  
  Simon Márk fotóművész kiállítása -Budapest fürdőváros-zene: DJ Cadik, VJ vetítés: Lee Unflyable, beszélgetés Kőrösi Zoltán és Michal Hvorecký írókkal, Tudósok (H)
  A belépés díjtalan
  
  A Budapest fürdőváros egy 50 perces, zenével és VJ prezentációval egybekötött audio-vizuális projekt. Szakítva a megszokott propagandafilm-hangvétellel, a 21. század vizuális nyelvét használva, két fiatal szemszögéből mutatja be a budapesti fürdőket, a helyszínen forgatott képanyagot a magyar fürdőkultúra archív felvételeivel kombinálva.
  
  Kőrösi Zoltán regényíró, drámaíró, dramaturg, forgatókönyvíró. Műveit hét nyelvre fordították le, Budapest nőváros című kötete pedig 2004-ben Magyarországon az év könyve lett. Jelenleg a litera.hu című irodalmi internetes honlap főszerkesztője. Azt vallja, hogy az igazi próza az olvasó lelkében formálódik, és az a legjobb, ha ketten írják: az író és az olvasó.
  
  A Tudósok zenekar a 80-as években alakult, amikor vezetőjük, drMáriás megunta zeneakadémia tanulmányait, és eldöntötte, hogy jazz-, kortárs- és filmzenei tevékenysége után más vizekre evez, kibogozza az Ismeretlent az Adott pillanatból. Mivel a racionális ismereteket nem találta kielégítőnek, olyan csapatot állított össze, akiknek ugyancsak napi bejárásuk volt saját tudatalattijukba. A történet folytatása ma már történelem
  
  A zenekar tagjai:
  drMáriás ének, alt szaxofon, trombita
  Endrei Dávid - basszusgitár
  Jeli Gergely - dob
  Párizs - elektronika
  
  2009. június 10. szerda 16.00., Pozsony - Wilsonic fesztivál showcase,
  
  Nové Mapy (SK), Uno Y Medio (H), The Uniques (SK), ®agar (H), Realistic Crew (H), Lavagance (SK)
  A belépés díjtalan
  
  A Nové Mapy szinte a Realistic Crew szlovák testvérzenekara is lehetne. Muzsikája erős elektronikus alapokból, visszhangos dubokból, absztrakt hiphopokból, triphop-hangulatokból építkező, mély, súlyos és atmoszférikus. Mindez Dana Mazalová éteri hangjával kiegészülve a kortárs elektronikus színtér egyik legerősebb zenekarává avatja a Nové Mapyt.
  
  A zenekar tagjai:
  Igor Ilias - PC
  Dana Mazalová - billentyű
  Martin Hasák - gitár
  
  Az Uno Y Medio a legendás Másfél zenekar tagjainak oldalági projektje: a csapat tagjai nemrég úgy döntöttek, hogy az agyas, de elsöprő intenzitású poszt-rock zene terén végzett kutatásuk eredményeit immáron két mederbe terelik és a tánczenei ambícióikat külön projektben élik ki. A drum and bass, jungle, dub alapú, partykra szánt „live act” élő hangszerekkel, elektronikával és néhány számban MC-vel egészül ki.
  
  A zenekar tagjai :
  Mc Zeek ének
  Sabák Péter - basszusgitár
  Lukács Levente - szaxofon,
  Ujj Zoltán - dob
  
  Az Uniques együttes tagjai igen szoros kapcsolatot ápolnak a My City: Pozsony fesztiválon fellépett PPE tagjaival, és zeneileg sem tér el nagyon az ízlésük. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy igen gyakran lépnek fel együtt és készítenek remixeket egymásnak. Vad posztpunk gitárzúzás, némi new wave-es elektronika, kiabálós ének és rock and roll minden mennyiségben. A pozsonyi trió gyakorta fel-feltünedezik a független válogatáslemezeken, de igazi értékei az élő fellépéseken domborodnak ki: a mindent elsöprő lendület, a punkos tempó Szlovákia egyik legjobb koncertzenekarává avatja az Uniquest.
  
  A zenekar tagjai :
  Pista Kralovic - gitár, ének
  Pavel Javornik dob, ének
  Jakub Jostiak - basszusgitár
  
  A 2001-ben alakult ®agar zenekar az absztrakt hip-hop az indie-rock és a kortárs elektronikus zenék összetéveszthetetlen fúzióját fejlesztette ki. A végeredmény fordulatokban gazdag, friss zene, néhol a 60-as évek végének pszichedelikus világával, máskor kozmikus hangulatokkal.
  
  A zenekar tagjai:
  Zságer Balázs - billentyű, ének
  Kovács Andor - gitár
  Lázár Tibor - dob
  Dj Bootsie - lemezjátszó
  Zságer-Varga Ákos - basszusgitár
  Ligeti György - Ének
  
  Az első magyar zenekar, akiket meghívtak a Glastonburybe, az egyik legnagyobb európai fesztiválra. A kísérleti elektronika és az élő hangszerek figyelemre méltó kombinációja, valamelyest a popzene felé orientálódva. Aki kíváncsi, milyen lesz a 21. század közepének popzenéje, hallgassa meg a Realistic Crew-t. Hangzásban ők a magyar Matthew Herbert, vagy a magyar elektro-kabaré, félúton a gyermekded klimpírozás és a komolyzene között.
  
  A zenekar tagjai:
  Vranik Krisztián - dj
  Kalotás Csaba- dj
  Kárpáti Dodi - trombita
  Hegyi Dávid - billentyű
  Szőcs Gergő - dob
  Márkos Albert - cselló
  MC Zeek
  Berger Dalma - ének
  Sena Dagadu ének
  
  A Lavagance - amit, ha máshonnan nem, a tavalyi Hangfoglalásról ismerhet a magyar közönség - rakétatempóban tört a szlovák indie-slágerlisták élére. A klasszikus indie-rock hangzást koszos, punkos gitárokkal és zúzós elektronikával ötvöző öttagú zenekar 2007-es első lemeze, az Orthodox Experience a létező összes szlovák zenei díjat besöpörte. Bár a Lavagance zenéje jellegzetesen „angolszász” (felfedezhetünk benne egy csipetnyi Depeche Mode-ot, Kasabiant, Interpolt vagy Franz Ferdinandot), a kitűnő, slágeres számok, a kristálytiszta vokálok, a karakteres gitárhangzás teljesen egyedivé varázsolja a zenekart.
  
  A zenekar tagjai
  Marek Rakovicky: ének, gitár, programozás, billentyűsök
  Vincent Susol: basszusgitár
  Viliam Bujnovsky: billentyűsök, programozás
  Marek Gregor: dob
  Mario Smashing: gitár
  
  2009. június 12. péntek 18. 20.00., Pozsony - Wilsonic fesztivál
  
  Dj Bootsie Quartet (H), Monkey6 (H)
  
  Belépés díjtalan
  Bootsie 2004-ben jelentette meg első önálló lemezét, melynek kapcsán sokan az ország egyik legjobb kezű, legígéretesebb lemezlovasaként aposztrofálták. Az utóbbi időben új anyagon dolgozott zenésztársaival, a Bootsie Quartet tagjaival (Kovács Gergely- gitár, szintetizátor; Lázár Tibor - dob; Vázsonyi János - szaxofon, furulya) Az utóbbi években leginkább Yonderboi háttérembereként, illetve a ®agar zenekar oszlopos tagjaként ismerte a közönség, ezúttal ő kerül reflektorfénybe. A manapság közhelyszinten emlegetett „műfajok fúziója” az ő estében nem egy pozőr szólam, hiszen valóban a folk, az elektronika, a jazz és a hip-hop valóban egyedülálló elegyét hallhatjuk.
  
  A zenekar tagjai
  Vázsonyi János: szaxofon
  Lázár Tibor: dob
  Kovács Gergely: billentyű, gitár
  DJ Bootsie: samples, efx, scratch
  
  Monkey6 a hírhedt budapesti partiszervező kommandó saját, minőségi elektronikus zenét csihol sokféle stílusban, és a táncmulatság résztvevőinek pillanatnyi hangulata által befolyásolva.
  
  2009. június 13. szombat 15.00- Pozsony - Wilsonic fesztivál,
  
  Esclin Syndo(H), Magamura (H), Ferenc Vaspoeri (H), DJ Palotai(H), Kevin, Fine Cut Bodies(H),
  
  Experimentális elektronika, downtempo, ambient, triphop, pop, rock, gitárzúzás és melankólia ez mind belefér a zenekar repertoárjába, gyakran egy számon belül is. Az Esclin Syndo, élén a karakteres Berger Dalma énekesnővel, néha a Massive Attack-ot idézi, máskor a Mars Volta-t vagy a Recoil-t.
  
  A zenekar tagjai :
  Berger Dalma - ének
  Kolozsi Péter basszusgitár
  Rátkóczi Huba - gitár
  Somló Dániel - dob
  Farkas Fülöp - vj
  
  A projekt mögött két tehetséges fiatal DJ bújik meg, akik tavaly már szerepeltek a pozsonyi Wilsonic fesztiválon, nem akármilyen sikerrel. Az európai underground klubok kedvence, és sokak szerint Közép-Európa legjobb warm-up DJ-i deep-dub-tech-minimal stílben bűvöli a kütyüket.
  Chris Plastic & Laurine Frost - Magamura
  
  Ferenc Vaspoeri 1998 óta foglalkozik intenzívebben zeneszerzéssel. Hosszas komolyzenei tanulmányok után jutott el az általa képviselt, jellegzetes minimál hangzásig. Finom, elegáns, kissé melankolikus, szép ívű munkái a Level Recordsnál jelennek meg, és számos válogatáslemezre felkerültek.
  
  Nem nagyon létezik olyan magyar underground party-arc, aki ne ismerné Palotai Zsolt nevét és valahogy mindig lépéselőnyben maradó zenei világát. A haladó magyar DJ-k nagy részére óriási hatással volt és van ez a negyvenes éveiben járó, csendes ember. A stílusbeli korlátokat folyamatosan átlépi, mindig a legújabb, legritkább, zeneileg előremutató lemezeket pörgeti, és ezzel a tevékenységével rengeteg embernek mutat utat. Nélküle nem lenne, vagy nem ilyen lenne az underground tánczene.
  
  A Fine Cut Bodies név mögött egyetlen személy áll, Kevin. Zenei világa a minimál techno-tól a tánczenéken át a kísérleti elektronikáig terjed, beleértve a dub, a broken beat, house, techno, electro, breakbeat, stb. irányvonalakat is. Party DJ-ként nagyrészt középtempós tánczenéket (breakbeat, tribal, broken beats, progHouse, techHouse) játszik, de ez nem köti meg kezét, ízlését ugyanis legfőképpen nem a stílusok, hanem a zenei hozzáállás határozza meg. Az experimentális, de nem öncélú, újszerű, de nem befogadhatatlan hangzásvilágok, perkusszív ritmusok, mélyen lüktető groove-ok állnak hozzá a legközelebb.Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2021. augusztus 15.
Scooter az EFOTT-on
Efott 2021.
2021. augusztus 17.
Summer Hell - Kreator, Eluveitie, Jinjer augusztusban a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Retróban is gazdag lesz az idei EFOTT
Efott 2021.
Summer Hell - Kreator, Eluveitie, Jinjer augusztusban a Barba Negra-ban
Scooter az EFOTT-on
Gojira, Alien Weaponry, Employed To Serve a Barba Negra-ban
Sabaton: Budapesten a The Hu-val es a Lordi-val
Rockmaraton helyett: 100 magyar zenekarral debütál a Metal Factory
EFOTT: 98%-ban kész a zenei program
 kiemelt 
Efott 2021.
  
A tavalyi év minden igyekezete ellenére a legendás fesztivál sajnos elmaradt, de idén ismét düböröghetnek a hangfalak a jól bevált helyszínen, a Velencei- tó partján

Summer Hell - Kreator, Eluveitie, Jinjer augusztusban a Barba Negra-ban
Scooter az EFOTT-on
Gojira, Alien Weaponry, Employed To Serve a Barba Negra-ban
Sabaton: Budapesten a The Hu-val es a Lordi-val
 friss hozzászólások 

Kókler (1)
Nincs menekvés! “I’m Gonna Get You” címmel megérkezett a Bengal második videoklipje (1)
Két tizenéves srác hip-hop projektje (2)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto Music
Hammer Concerts
Livesound Productions
VilágVeleje Produkció

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 enrico rava    demoscene    the town    lamm dávid    xplode    in extremo    x-men: first class    mocsok 1 kölykök    inhalator    rock in vienna    thekillingscreens    admiral’s arms    what we all come to need    apey and the pea    angertea    world war z    rdø    diesel    les touffes kretiennes    trigger the bloodshed    amputated    civil sziget    the order of apollyon    cradle of filth    core leoni  

img_up/1611/bannerc96814ea.gif
Copyright 2000-2021 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!