hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. március 18. kedd   17:33
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Immolation, Melechesh, Sickening Horror
2008. március 11., Budapest, Kék Yuk

  Sokak által várt estét hozott el ez az esőtől szemerkélő március 11-e, ugyanis a legutoljára 2003-ban hazánk színpadán látott amerikai Immolation újra ellátogatott országunkba. A New York-i death metal mestereket az izraeli Melechesh és a görög Sickening Horror kísérte el, hogy egy mindent elsöprő koncertestet adjanak a Kék Yuk-ban. A turnén még szerepelt az amerikai Goatwhore is, akik az európai körútba csak a szlovák állomáson csatlakoztak be, így ezen az estén nem láthattuk őket.
  
  Este fél nyolckor már bele is csapott a programjába a görög Sickening Horror. A 2002-ben alakult banda komplex death metalt játszik, erős Morbid Angel hatásokkal, valamint a Death és az Atheist munkásságából is merítenek. 2007 februárjáig soraik között tudhatták a Nile jelenlegi dobosát, George Kollias-t is, akit azóta egy görög srác váltott a posztján. Nagy vehemenciával darálta el a fél órás programját a trió felállásban nyomuló zenekar, de a nem túl erőteljes hangzáskép, valamint a dob és gitárjátékban hallható csúszkálások rontottak a fellépés értékéből. George Antipatis alapvetően magabiztosan hozta a megtekert gitártémákat és mély hörgéseket, Ilias Daras betorzított basszusgitárjából megfelelően csiholta elő a hangokat, és Jose Theodorakis dobos is hozta a dobtémákat, azonban tényleg nem volt teljesen egységes a produkció. Az eddig megjelent When Landscapes Bled Backwards című albumuk számaival töltötték fel műsoridejüket, amely alapvetően kellemesen telt, hibáitól eltekintve is egy jó bemelegítő koncertnek lehettünk tanúi.
  
  Az izraeli Melechesh más oldaláról közelítette meg a metal stílust: ők thrash-el kevert black/death metal ötvözetben adták elő a sumér mitológián alapuló zenéjüket. Nagy elánnal csaptak a húrok közé, és Ashmedi énekes/gitáros vezetésével egymás után vezették elő a közel-keleti hangulattal átitatott szerzeményeiket. Egész jó megszólalást sikerült biztosítani a négytagú bandának, akik ezt egy lendületes programmal hálálták meg, amely főként az utolsó két lemezükre összpontosított. Nem ismerem jól a Melechesh munkásságát, így nekem nem hiányoztak számok, de mások hangot adtak a régebbi dalok hanyagolása miatt érzett csalódottságuknak. A 2006-os Emissaries című albumról biztosan több dal is elhangzott: például a myspace oldalukon szereplő, fogós témákkal rendelkező Rebirth Of The Nemesis és a Ladders To Sumeria című tételek. A zenészek jól játszottak, Ahsmedi frontember is kellően szuggesztív személyiség, bár a károgós énekhangja nem az én ízlésemnek kedvez. Nem vagyok nagy rajongója a zenekarnak, de el kell ismernem, hogy egy élvezetes koncerttel ajándékozták meg a jelenlévőket.
  
  Igazából az Immolation fellépését vártam ezen az estén, ugyanis az amerikai death metal banda a kedvenceim közé tartozik. Az 1980-as évek végén alakult zenekar már igazi veterán a színtéren, és megcsavart, disszonáns témái, komor hangulatú zenéje egyedi színfolt a death metal stílus szürkén gomolygó, vértől szennyezett egén. Az évek alatt már hét színvonalas lemezt alkottak, a legutóbbi tavaly jelent meg Shadows In The Light címmel. Az Immolation hazánkban 2003-ban a Mega Pubban alkotott egy maradandó koncertélményt, így nagy várakozásokkal tekintettem a mostani buli elé. Nem is kellett csalódnom, a körülbelül 60 perces fellépésükkel újfent bebizonyították, hogy ott a helyük a legjobb death metal bandák között. A Kék Yuk körülményeihez képest remek hangzás és viszonylagosan nagyszámú közönség megadta a jó alaphangulatot, melyet az egymás után sorjázó csodás Immolation szerzemények tovább szépítettek. A hosszú fekete sörénnyel rendelkező Ross Dolan frontember/basszusgitáros teljes beleéléssel hörögte a dalokat, a konszolidált kinézetű Robert Vigna gitáros fölényesen kezelte és színpadias mozdulatokkal lóbálta hangszerét, Bill Taylor szintén feszesen pengette gitárja húrjait, és Steve Shalaty dobjátéka az erőről és precizitásról egyszerre árulkodott. A zenészek láthatóan élvezték a játékot, és Ross külön köszönetet mondott a rajongóknak, amiért egy dolgos keddi hétköznapon ellátogattak a koncertre. Ami a számlistát illeti, mindegyik lemezüket megidézték, bár nekem támadt hiányérzetem az egyetlen Close To A World Below lemezről játszott szám miatt, amely ezen az estén a Higher Coward volt. Emellett hallhattuk a névadó Immolation és a Those Left Behind című szerzeményeket a Dawn Of Possession című első albumról, a Here In After című második nagylemezről a Burn With Jesus-t kaptuk, a Failures For Gods-ról pedig a Once Ordained-et. Az Unholy Cult lemez Bring Them Down című dala zárta a koncertet, és természetesen a legtöbb számot az utolsó két albumról hallhattuk. A 2005-ös Harnessing Ruin-t a Swarm Of Terror, a Son Of Iniquity és a ráadásban eljátszott Harnessing Ruin képviselte, míg a Shadows In The Light című új lemezt a címadón kívül a Hates Plague, a Passion Kill, a World Agony és a Lying With Demons című szerzemények. Sőt még a szintén tavaly kiadott Hope And Horror kislemezről is játszottak egy nótát The Condemned címmel. Tehát egy újabb intenzív, hangulatos, maradandó koncertet kaptunk az Immolation-től, amelyben nem igazán lehetett kivetnivalót találni.
  
  Mindenki elégedetten battyoghatott hazafelé, az Immolation-nel töltött egy óra már kapásból megérte a koncertre való ellátogatást, és még előtte két másik jó produkciót is megtekinthettünk. Lesznek még idehaza jó death metal koncertestek idén, kíváncsiam várom, melyik zenekarnak sikerül majd az Immolation parádés teljesítményét felülmúlnia.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Immolation

Melechesh

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 corey taylor    star trek    victor hugo    at the gates    mesevilág    dog eat dog    beszámolót erről    the cribs    gama bomb    diamond eyes    subliminal merger    papaver    neokhrome    savages    tony blair    balaton    rock napja    thin lizzy    wendigo    bogoz    morningdeer    korzus    rumahoy    necropolis    david fincher  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!