hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2008. július 22. kedd   12:57
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
A Sex Pistols, Róisín Murphy, Lauren Harris és Kaiser Chiefs is jön a Szigetre
2008. augusztus 12-18. Sziget - Budapest

  Minden idők legnagyobb hatású punkzenekara, az 1975-ben alakult - eredeti felállású - Johnny Rotten, Glen Matlock, Steve Jones és Paul Cook alkotta formáció, a Sex Pistols a 2008-as Szigeten mutatkozik be először Magyarországon. A napokban vált az is biztossá, hogy az Iron Maiden koncertet a Maiden-basszusgitáros-főnök Steve Harris lánya, Lauren Harris és zenekara vezeti fel a Nagyszínpadon. Szintén mostanra mondott igent a szervezőknek kortárs popszíntér egyik leginkább respektált énekes előadónője, az underground díva, Róisín Murphy, aki a késő-délutáni sávban lép a Nagyszínpadra és napjaink brit gitárzenei felhozatalának egyik legsikeresebb csapata, a Kaiser Chiefs, őket a koraesti sávban láthatja majd a közönség.
  
  Minden idők egyik legnagyobb hatású punkzenekara, amely alapjaiban változtatta meg a hetvenes évek valóságától sokszor egyre inkább elrugaszkodott roczenéjét és helyezte vissza a földre. Ez a Sex Pistols, akik a Sziget Nagyszínpadán mutatkoznak be először kis hazánkban. A négy suhanc: Johnny Rotten énekes (valódi nevén Lydon), Glen Matlock basszusgitáros (két éve már fellépett a Sziget Nagyszínpadán; kilépése után őt a kábítószer-túladagolásban elhunyt punk-ikon, Sid Vicious követte), Steve Jones gitáros és Paul Cook dobos mindössze egy igazi sorlemezzel, a Never Mind The Bollocks, Here Is The Sex Pistols című hordozóval és sok-sok resztlivel, filmzenével szembesítette és sokkolta az Egyesült Királyság polgárait. A Sex Pistols a hetvenes évek második felének brit punkhullámának legismertebb és legjobb számait írta meg. Koszos, dühös, háromakkordos rockandrollokat, az Anarchy In The UK-től a God Save The Queenen át a Pretty Vacantig nem véletlenül ültek harmincéves jubileumot a lemez megjelenése alkalmából. A zenekar a kilencvenes években állt össze újra, Lydon-Rotten szarkasztikus humorával fogalmazva kizárólag a pénzért. Jó pár év próbálkozás után 2008-ban a legenda végre a Hajógyári-szigeten: Anarchy In Hungary!
  
  Az Iron Maiden nulladik napi fellépése már ismert, őket vezeti fel Steve Harris lányának zenekara, s a hazai közönség számára most élőben is kiderül, hogy a vér nem vált vízzé. A rock-história szerint az Iron basszista lányát annak idején úgy szúrta ki a legendás brit producer, Russ Ballard egy 2005-ös tehetségkutatón, hogy senki, így Ballard sem tudta, a lány ki fia borja. A felfedezés és a név együtt ajánlólevélnek bizonyult, hogy a 2006-os év óta a rockzenekara élén frontemberkedő Lauren Harrisnek minden megadatott: játszott Alice Cooper előtt, a legrangosabb fesztiválokon mutatkozott be, most pedig papája zenekara társaságában végigturnézza a világot.
  
  A Kaiser Chiefs, az utóbbi évek brit gitárzenei felhozatalának egyik legszellemesebb, legslágeresebb és egész biztosan egyik legsikeresebb zenekara. A leedsi illetőségű, nevét egy dél-afrikai futballcsapattól kölcsönző öttagú együttes a 2000-es évek gitárzenei reneszánszának sallangmentességét és karcosságát ötvözi a brit beat/pop-hagyomány míves dalszerzői attitűdjével, az angol new wave dinamikájával, valamint a 90-es évekbeli britpop-korszak humorával és fülbemászó dallamaival. A Kaiser Chiefs 2005-ös Employment című, csupasláger debütáló albumával kapásból befutott, s pozícióit aztán a sokfajta hangulatot és sokfajta színt felvonultató tavalyi Your Truly Angry Mob című nagylemezzel is megtartotta. A Kaiser Chiefs mindemellett élőben is ász: táncra, ugrálásra, heves fejrázásra és együtténeklésre ingerlő produkció.
  
  2003-ban sikereinek csúcsán mutatkozott be a Szigeten a sheffieldi bázisú Moloko duó, az akkori popszíntér egyik legsajátosabb formációja, mely az elektronikus tánczenén innen, a popdalformán túl mutatott valami újat a kortárs zenei életben. Az ír származású Róisín Murphy időközben szólókarrierjét kezdte építeni és a kortárs popszíntér egyik leginkább respektált énekes előadónőjévé nőtte ki magát. Néhány éve mindössze párszáz szerencsés láthatta produkcióját a meglehetősen visszhangos Műcsarnokban: idén viszont ideális körülmények között több tízezer rajongó táncolhat a Sziget Nagyszínpada előtt az énekesnő legnagyobb slágereire, aki legutóbb 2007. végén megjelent Overpowered című lemezével biztosította helyét a popikonok között.
  
  Az idei Szigetre a bérletek május 15-ig a tavalyi elővételes áron kaphatók a hazamenős 25.000, ottalvós 30.000 forintért (május 15. után a hazamenős 30.000, az ottalvós 37.500 forint lesz.) A hazamenős bérlet 5 napra (augusztus 13-18.) szól, a aki ottalvós bérletet vásárol, az bebiztosította magát a nulladik napi Iron Maiden koncertre is. A nulladik és egyéb napokra már kaphatók napijegyek is szintén a tavalyi 8.000 forintos áron.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 motörhand    sounds of a playground fading    mint gloria estefan    destroy the carrot    megamind    melechesh    dimebag darrell    to the nines    depp    adam darski    steven soderbergh    recoil    skarhead    uwe boll    gróf balázs    purified in blood    a közösségi háló    haiti    disztraktor    segélykoncert    dreamrites    rocktogon    bill nighy    virrasztók    the killers  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!