hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2001. július 19. csütörtök   11:38
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Kispál és a Borz csendes-ülős
Ovi, szexológia, fej, herfli 2001 június 15., péntek, Pécs, Dante Café,

   Örültem ennek az immáron szokásossá vált kora nyári koncertnek, mert a tavalyi valahogy nem túl mélyen maradt meg az emlékezetemben (túl finom a rosé a kocsmában). Arra viszont élesen emlékszem, hogy se szó, se beszéd a hátizsákomba csaptam egy ódon üveg szódásszifont, mert rettentően megtetszett. Mikor másnap (Uff, micsoda másnap volt! Az ellenségemnek sem kívánom!) felfedeztem az asztalomon, kiújult a lelkiismeret-furdalásom. Nagyon szeretem a Dante-t ahhoz, hogy csak úgy ellopjak egy ilyen szép régiséget. Így hát visszavittem. Ahhoz viszont túlságosan szégyelltem magam, hogy szembe nézzek a Papával (a kávézó vezetőjének édesapja, és sokak kedvenc csapos dj-je), úgyhogy otthagytam a café lépcsőjén. Remélem azóta fátyol borult az ügyre, vagy fenti gyónásomat követoen legalábbis fog.
  
   Szóval péntekre kisütött a nap. Már szerdán Pécsett voltam és zuhogott. Ez egy ilyen nyár (lásd: Csepelfeszt). Esos és szomorú. Viszont erre a Dante-s péntekre kisütött, sot, csak úgy virult a kékség odafenn. Jó jel. Főleg, hogy kicsit házigazdának éreztem magam, mert 12 főre szerveztem szállást: a kispál-lista apró magja (A rajongók róluk lesz szó a későbbiekben is, bár azok, akiket megemlítek majd, véletlenül sem eme társaság tagjai, legalábbis remélem) úgy döntött megéri a pénzt és fáradságot, hogy eme szép estét Pécsett töltse.
  
   Jegyek lefoglalva. Sokszor necces, hogy bejutnak-e az utolsók koncertre, vagy az orruk előtt kiteszik a „megtelt” táblát, foglaltunk hát. Meg egy asztalt is a kerthelyiség egy eldugott, pulthoz közeli részében egy illatozó fenyő tövében. A színpadtól azonban legtávolabb kerültünk, de mit sem számított, hisz úgyis az ovi részlegen ücsörögtünk közvetlenül a színpad előtt (a társaság nagy része kevésbé sem csendesen). Az ovi részleg rengeteg kiscsajsziból állt, általában a zkr, és azok barátainak lányaiból. (Itt engedd, meg kedves olvasó, hogy egy érdekes, utódnemzéssel hívhatjuk szexnek is foglalkozó elméletemet kifejtsem. Ha valakit nem érdekel, ugorja át a dőlt betus részt. Tehát az elmélet a következő: nem lehet véletlen, hogy kedvenc zenekarom tagjainak sőt, még a vendégzenész vokálos-giáros-herflis zenésznek is csupa-csupa lánya született eddig. Mondják ugyanis és eme jelenség létét már több, magát szakértőnek, de legalábbis hozzáértőnek valló ismerősöm is állításával bizonyította -, hogy a nemi aktus során befolyásolható a születendő csecsemő neme. Mégpedig úgy, hogy a nő orgazmusa és a férfi ejakulációja egy időben következik-e be. Ha nem, nagyobb az esély, hogy a születendő gyermek fiú lesz. Ha viszont igen ami, mondanom se kell, sokkal kellemesebb időtöltést jelent a két résztvevő számára, hiszen egyszerre élik át az orgazmus nagyszerű élményét , akkor kislány születése a valószínűbb (Mivel az orgazmus következtében a hüvely ritmikus mozgása mintegy beszippantja, és továbblöki a méh felé a hímivarsejteket, ezzel nagyobb esélyt adva a célba érésre a kevésbé mozgékony és életképes női kromoszómát hordozó sejtek számára.) Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy szerencsések lehetnek azok az asszonyok, akik párjai lehetnek a zkr házas, és főleg svájci óra pontosságú fiatalembereinek.)
  
   Visszatérve az ovi részleghez. A csinos kislányok a szokásos bújócska után vad táncba kezdtek. Valahonnan előkerült két kisfiú is, akik szerencséjükre szabadon mustrálhatták, majd szekálhatták a csajokat. Egyszóval a zkr-nak minden erejét latba kellett vetnie, hogy a közönség rájuk, és ne a kicsik műsorára figyeljen. Ennek érdekében több eszközt is bevetettek meg kell hagyni igen eredményesen. Először is ott A Fej: Kispál András egyszer csak egy hosszú barna hajú szépséges női fejet húzott elő a semmiből. Kicsit gyanús volt, hogy épp megszokott Dante-beli kerítéstore történő pisilésébol tért vissza a színpadra. Ki tudja milyen csajokkal találkozhatott a kerti bokrok árnyékában. Mindenesetre fejjel a hóna alatt állt ismét színpadra, amellyel erotikus táncot kezdett. Nyelvével izgatni kezdte a lányfej műanyag legalábbis műanyagnak tűnő száját, majd ölébe helyezve a gömbölyű végtagot folytatni próbálta a gitározást. Sajnos csak feltételezni tudom, hogy a fej valóban műanyag volt (lehetett akár egy színpadi kellék is), mert a koncert végére titokzatos, általam ismeretlen módon eltűnt (Lovasi, mintegy szemléltetve a csillag és a nők egymáshoz való viszonyíthatóságát Kicsi csillag elhajította a színpad hátuljára a fejet. Ettől azonban még ott kellett volna hevernie a buli végen is.). Lehet, hogy visszavette a tulajdonos. Ezek a rajongók mindent latba vetnek, hogy közel férkőzhessenek a vadító sztárokhoz. Sokszor szó szerint fejüket is vesztik.
  
   Egy újabb figyelem-felkeltési próbálkozás volt közel sem annyira hatásos, mint az előző, bár zeneileg kétségtelenül meggyőzőbb , hogy a zkr vendégzenésze előkapta egyik szerszámát mármint a szájharmónikáját , amire Kispál koncerten legyen az bármilyen csendes, vagy ülős eddig még sosem volt precedens. Így elsőre ugyan kicsit bátortalan volt a muzsikus játéka, de nem hiszem hogy sok kell hozzá, és akár még valamelyik új albumon is hallhatunk hasonlót (annyi készül mostanában, legalábbis úgy tartja a fáma). Én mindenesetre nagyon üdvözíteném a dolgot.
  
   A koncert nehezen ért véget. A tomboló közönség nem akarta leengedni a zenészeket a pódiumról. Több ráadás dal után végül csak befejeződött a kétórás, igen vidám hangulatú musor. Azt hiszem különösen sikeresen vált be a front ember azon koncepciója, hogy életigenlésbe torkolljon az előadás. Mindenki vidáman és tele energiával kezdhetett bulizni, a rockandroll-népzenészekkel még a jelen lévő kutyák is táncra perdültek. Önfeledt, tartalmas estét (idén még ráadásul az emlékezetes jelző is helyén való) sikerült eltöltenem a Dante-ban, és egyetlen idegen szódásszifont sem vittem haza.
  
   U. i.: Kihagytam a fotókiállítást. Mindig ez van, ha nagyon koncentrálok egy-egy részletre (ovi, szexológia, fej, herfli). Kálmándy Papp Ferenc műveiből láttunk egy kis ízelítőt a koncert napján. Tervbe volt véve egy kisebb „Kispál-ereklye” bemutató is (cd-borítók, plakátok, szórólapok, stb.), de sajnos ez meghiúsult (talán Péko-dizájner féltette kiállítani a Kispál tárgyak prototípusát). A fotók viszont egytol egyig remekművek. Kedvenceim a füstös Kispál (András arca látszik egy cigi-füstfelhő mögött), a szekszárdi iskolapados (az alsós tanteremben Lovi és Lecsó ücsörögnek a zöld iskolapad tetején, Lovi kezében gitár, Lecsó figyel, mintha taktikai megbeszélés lenne), és a szintén szekszárdi repülos képek (a színpad egy az egyben felülről van fotózva, próbáltam rájönni hogy készült, ha valaki rájött, kérem ossza meg velem). A kiállítást Lovasi András lehengerlő, és magával ragadó beszéddel nyitotta meg (azt hiszem érdemes lenne megtartani az utókornak azokat a csodálatos és pofátlanul agyafúrt mondatokat, mondjuk itt, ebben az internetes zenei magazinban). Az est végére csupán egyetlen fotónak kélt lába (ezek a szemtelen fanatikus rajongók). Ha jól emlékszem Lovasi András látható rajta tetőtől talpig színpadi fényben. A negatívot remélhetőleg széfben őrzik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crimson shadows    grape    thirty seconds to mars    paganza    one man army and the undead quartet    hexis    krízis    gallows    simpsons    alice cooper    the bulletmonks    ektomorf    nervecell    spirit blue    the carbonfools    yelowcake    mustasch    arany    unisonic    systemhouse33    steelwing    való világ    blues    spi    hófehérke  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!