hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. március 12. szerda   17:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Columbus Jazzklub 11-13. heti programjai
2008. március 12-22. Columbus Jazzklub - Budapest (V.Vigadó tér 4. számú kikötő)

  Március 12.
  
  Trio Midnight

  
  Oláh Kálmán-zongora
  Egri János-nagybőgő
  Balázs Elemér-dob
  vendég: Dresch Mihály szaxofon
  
  Az 1990-ben alakult együttes a mai magyar jazz három jelentős egyéniségét egyesíti egy formációban. Az együttest szinte indulása óta a legjobb fiatal magyar mainstream együttesként ismeri el mind a szakma, mind a közönség. A mai kiforrott Trio Midnight stílusa azonban több mint mainstream jazz elsősorban standardekre és Oláh Kálmán kompozícióira épülő, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív kortárs jazz, melynek alapja a spontaneitás és a kollektív improvizáció. Az együttes az elmúlt 15 év alatt jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai tehetségkutató versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. 2000-ben pedig elnyerték a Magyar Rádió eMeRTon díját az év jazz együttese kategóriában. Számos rangos európai fesztiválon vettek részt. Legújabb, 2005 decemberében megjelent lemezükön melyen Lee Konitz működik közre annak a nagysikerű koncertnek a felvétele hallható, mely a belgiumi Dinant Jazz Nights fesztiválon hangzott el 2000-ben (Trio Midnight meets Lee Konitz: Live at Dinant Jazz Nights).
  
  Március 13.
  
  Horváth-Lantos Duó

  
  Lantos Zoltán hegedű
  Horváth Kornél ütőhangszerek
  Vendég: Oláh Kálmán - zongora
  
  Az indiai hegedűtechnika klasszikusan képzett virtuóza, Lantos Zoltán és az egyedi ütőtechnikáiról világszerte ismert Horváth Kornél a keleti és nyugati világzene sajátos, magyar gyökerekre visszanyúló ötvözetét szólaltatja meg. A két muzsikus különböző formációkban való évtizedes közös munkája során egészen rendkívüli módon hangolódott egymás játékára; zenei gondolataik az improvizatív részek alatt is olyan egységet alkotnak, mintha az utolsó hangig megkomponált művet adnának elő. A duóformáció ellenére olyan telt hangzást produkálnak, amely néha már-már nagyzenekari hatást kelt. Ebben segítségükre van Lantos loop-technikája és Horváth Kornél gazdag ritmusvilága. Különleges vendégük a zongorista-zeneszerző Oláh Kálmán, aki mindkét minőségében szerepet kap ezen az estén.
  
  Március 19.
  
  Lattmann Quartet

  
  Fekete István trombita
  Sárik Péter zongora
  Lattmann Béla basszusgitár
  Sramkó János dob
  
  Lattmann Béla a hazai jazz élet egyik legjelentősebb basszusgitárosa. A budapesti konzervatórium jazz tanszakát nagybőgő szakon végezte el. Azóta több nemzetközi turnén játszott, többek között Tooth Thielemansszal, Tommy Campbell-lel. Foglalkoztatott stúdió és session zenész. Két lemezt készített Tony Lakatossal. 1989 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán basszusgitárt tanít. Az együttes további tagjai: a kiváló zongorista-zeneszerző, zenekarvezető Sárik Péter, a saját együttessel és dobiskolával is rendelkező Sramkó János és a szintén sok produkcióból ismert trombitás, Fekete István.
  
  Március 20.
  
  Pluto Fusion Collective

  
  Nagy László gitár
  Balogh Roland - gitár
  Havas Lajos Chico ének
  Balogh Zoltán - zongora
  Horváth Plútó József - basszusgitár
  Bordás József - dob
  
  Horváth Plútó József 2003-ban, a Magyar Rádió basszusgitár versenyén első helyezést ért el. Számos formáció, többek között a Berki Tamás Band tagja. A zenekar Plútó saját szerzeményeit adja elő, melyek a jazzrock műfaját képviselik. Zenésztársai: Bordás József, Balogh Roland és Zoltán.
  
  Március 21.
  
  Szandai Quintet

  
  Bacsó Kristóf szaxofon
  Czirják Csaba- gitár
  Szabó Dániel zongora
  Szandai Mátyás nagybőgő
  Baló István - dob
  
  A fiatal nagybőgős quintetje ezen az estén mutatkozik be a közönség előtt. Szandai Mátyás 16 éves kora óta játszik különböző jazzformációkkal, 12 éve a Dresch Quartet tagja, több hazai és külföldi fesztivál szereplője. A magyar jazzélet meghatározó zenészei mellett olyan neves külföldi zenészekkel volt alkalma játszani, mint Archie Shepp, David Murray, Herbie Mann, Chico Freeman, Rosario Guilani, Charlie Mariano, Hamid Drake, Kurt Rosenwinkel, Gerard Presencer és Chris Potter. Jelenleg a Bacsó Kristóf 4 mellett a Dresch Quartet, a Czirják Quartet és a Szabó Dániel Trió tagja. Zenekarát kiváló muzsikus társaival hozta létre, hogy saját kompozícióit is megszólaltathassa.
  
  Március 22.
  
  Egri János Group

  
  Csepregi Gyula szaxofon
  Birta Miklós gitár
  Egri János basszusgitár
  Müller György ütőhangszerek
  Balogh László - dob
  
   Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresettebb jazz-bőgős Magyarországon. Elsősorban igazi modern mainstream bőgős, de ugyanakkor rendkívül nyitott és kreatív zenész, aki az évek során részt vett számos „crossover” és „world music” stílusú projektben, illetve basszusgitárosként rendszeresen fellép neves popzenekarokkal is. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, többek közt Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal vagy Dresch Mihállyal. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight együttesnek és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is.
  1996-ban megalapította első önálló együttesét, az Egri János Groupot.
  Eddig két saját lemezt jelentetett meg: Moods (1998), ahol virtuóz basszusgitár játékát csillantotta meg, míg a Soft Waves (2000) című lemeze a lírai hangvételű, akusztikus kamaramuzsika iránti vonzalmát bizonyítja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 never say die    paul gilbert    bill clinton    harvester    black sabbath    rotten sound    mel gibson    damnations day    the safety fire    stam1na    varg    emmure (usa)    the karate kid    placebo    eddie vedder    alcest    dolhai attila    gru    those whom the gods detest    doro pesch    panírozott barikák    dordeduh    liane carroll    slayer    heights  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!