hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. február 23. szombat   11:23
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
V. Stagediving Fesztivál
2008. február 1, A38 hajó

  Már 5. alkalommal került megrendezésre a Stagediving fesztivál, idén a Watch My Dying, Cadaveres, Insane neve tette vonzóvá a rendezvényt. És ha ez még nem lenne elég, a Chaos of Disorder, Nervekiller is ott volt, sőt egy osztrák bandát is sikerült idecibálni a Silent Decay személyében.
  Már az Insane játszott a deszkákon, amikorra sikerült a hajó fedélzetére lépnem. Ekkor már kezdtek gyülekezni a népek, de még a teltháztól messze voltunk. A csapat lendületes bulit adott, nagyon az elemükben voltak. Meglátszott, hogy a töméntelen turnézás egy kiforrott gépezetté tette az Insane-t, és ebben az énekescsere sem jelentett törést. A közönség annyira még nem mozdult be rájuk, de láthatóan élvezték a produkciót.
  
  21 óra után viszont megjöttek a „Cadaverek”, vagyis a Cadaveres, és rájuk már csordultig megtelt a nézőtér. Ez nem véletlen, hiszen a Soul Of A New Breed album, és a Lost Souls kislemez sikere sokakat fogékonnyá tett a zenéjükre, másrészt pedig egy élő DVD felvételt is forgattak a koncerten, ami szintén különlegesség volt.
  A Cadaveres játékideje egylemezes bandaként nem volt se soknak, se kevésnek nevezhető, az életművüket pontosan le tudták fedni vele. A Soul Of A New Breed lemezt szinte teljes egészében eljátszották, és még 1-2 új szám is helyet kapott a repertoárban.
  A csapat teljes fordulatszámon pörgött, ami nem csak a DVD felvételnek volt betudható, hanem a lelkes közönségnek is, akik ugyancsak kivették a részüket a zúzásból. Lemezminőségben szólt a koncertjük, a perkás Máté intenzív játéka pedig az összes számon lendített egy alaposat. A Soul Of A New Breed dalnál pedig ezúttal is előkerült az a bizonyos íjszerű hangszer, aminek a nevéről továbbra sincs fogalmam, de úgy látszik ideje lesz megtanulnom, mert a jelek szerint még sok Cadaveres koncert áll előttem... Nekem személy szerint az ő bulijuk tetszett a legjobban a mai este, az esedékes nyakfájás is ki lett pipálva.
  
  A Watch My Dying ugyanott folytatta, ahol a Cadaveres abbahagyta, tehát ők is adtak a nyakizmoknak alaposan. Nagy valószínűséggel a hajón megjelentek legnagyobb része a WMD produkciója miatt váltotta meg a jegyét, hiszen az underground berkekben már elég komoly (el)ismertséggel rendelkezik a csapat. Elég komoly színpadképet ácsoltak össze, így látványosságokban sem volt hiány. Gábor például meglepő módon öltönyben jelent meg a deszkákon, de pár szám után inkább levedlette. Sokat kínlódott az állandóan kipotyogó füldugaszával, végül megunta, és inkább zúzott emberesen.
  A gitárosok megállíthatatlanul varázsolták az elvetemültebbnél elvetemültebb témákat, természetesen a Fényérzékeny és Klausztrofónia lemezekről elsősorban. A kamerák piros lámpája náluk is folyamatosan világított, amelynek a tervek szerint nem csak egy DVD, hanem egy új videóklip is az eredménye lesz. Tőlük mindenki megkapta amire számított, azokat a dalokat, amelyeket csak ők tudnak ilyen szintű precizitással előadni.
  
  Utoljára maradt az osztrákhonból származó Silent Decay. Ők a metalcore őrületbe csaptak bele, és igazából nem voltak rossz számaik, de emlékezetesek se. Az viszont gyönyörű volt, hogy a koncert indítását az egyik ugri-bugri gitáros rögtön egy hatalmas zakózással kezdte...
  Ekkorra már nem voltak valami sokan a nézőtéren, túlzott aktivitás sem volt jellemző. A banda mindenesetre elemében volt, próbálták a fesztivál jellegéhez méltóan stagediving-ra bíztatni a jelenlévőket, de az a maroknyi lelkes jelentkező leginkább csak a félig-meddig üres nézőtérre tudta belevetni magát, fejjel előre...
  Mindent összevetve élvezni lehetett a Silent Decay produkcióját, engem mindössze csak a legelső sorban álló, oltári nagy tapír idegesített, aki nagy nyugodtan leült a színpad elejére, háttal a bandának, és a legtermészetesebb módon beszélgetett a haverjával. Amikor a szervezők leküldték onnan, hogy ezt azért mégse képzelje már, akkor is háttal a színpadnak dőlve pofázott tovább, nem zavartatva, hogy a zenészek kis híján a fejére lépnek. Egyszerűen bicskanyitogató volt látni ezt a fajta tiszteletlenséget egy színpadon játszó, bármilyen bandával szemben (legyen az akármennyire szar vagy jó). Ha nem érdekli a koncert, nyugodtan menjen el a pulthoz inni vagy leülni, de az első sorban hátat fordítva a színpadra ülni koncert közben iszonyatosan nagy tapír viselkedésre vall. Örömteli látvány lett volna, ha valamelyik gitáros úgy izomból rásújt a hangszerével erre az irritáló fejszerkezettel ellátott delikvensre...!
  
  Az V. Stagediving Fesztivál szerintem bőven felülmúlta a várakozásokat, kiváló formában játszó csapatokat láthattak a jelenlévők. A játékidő is megfelelő volt minden esetben, szóval panasz igazából semmire sem lehet. Reméljük hasonlóan színvonalas rendezvény lesz majdan a VI. stáció is, hasonlóan remek bandákkal.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dead and divine    another way    amputated    kurt cobain    tom stormy trio    szabó balázs    rita ora    guy ritchie    poisonblack    védhetetlen    steven soderbergh    hopes die last    motorjesus    volumefeeder    steve carell    we bought a zoo    csík    afgrund    renata rosa    sigur rós    alain johannes    mike watt    balázs elemér    charred walls of the damned    nanny mcphee  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!