hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2001. május 19. szombat   17:30
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
The Legendary Pink Dots - álom
2001 május 10, Kultiplex

   Egyszerű csütörtök este, olyan, mint a többi, de valami mégis azt sugallta, hogy mégsem lesz olyan egysíkú és unalmas tv előtt ülős. Legalább azoknak nem, akik eljöttek a Kultiplexbe. Kezdetnek senki által nem várt vendégek érkeztek: ´fináncok´. Igaz, csak negyedóráig borzolták a már megérkezettek kedélyállapotát, ahogy jöttek, úgy távoztak a semmibe, és többé nem zavarták a nyugalmat szürke vibráló tekintetükkel.
  
   Este 8 órától folyamatosan érkeztünk és váltottuk meg jegyeinket. A Kultiplex amely csak nyelte-nyelte az érkezőket, ok voltak azok akik lassan keveredtek el és akik kezeikben poharakat szorongattak, ok voltak akik beszédükkel törték meg a benti csöndet.
   A félig kész, ´betonbunkerre´ emlékeztető vetítő- és koncertteremben a lassú beszerelés és hangpróbák alatt a falakra kartonpapírra festett képeket aggattak díszlet gyanánt. Az elotérben eközben globalizáció-ellenes újságcikkek és plakátok hívták fel a figyelmet a várható veszélyekre.
   Az egész összhang valami igazi nyugodtságot váltott ki belőlünk. A program szerint meghirdetett Egri Más Klub leleplező előadása elmaradt. Már lehet, hogy egyáltalán nem fogjuk megtudni, hogy mit lepleztek volna le?
   Az átszerelések és beállások után BeataPozitiva törte meg a csendet a háttérben bakelitjeivel, dark-tól egészen a party műfajig.
  
   Ezután a Trottel következett, mely a hosszú évek után is aktív tudott maradni Tamás és Kaktusz elválaszthatatlan és kitartó barátsága miatt. Hihetetlen, de igaz, hogy inkább nyugaton tud sikert kovácsolni, mint itthon. Jellemző rájuk az állandó zenei kísérletezési vágy, ami jelen esetben is tart. A Trottel Monodream sajátos hangulatot tükröz a hegedű, bass, dob, és a szintetizátor érdekes összhangjával, melyet a sokszorosan előtűnő népzenei motívumok is erősítenek. Ezek a hatások a tisztaságot és kísérleti szellemet erosítik. Az itthoni közönség egyre nyitottabb az ilyen jellegu zenei kísérletre, „mi lassan beérünk”.
  
   Az est fénypontja a The Legendary Pink Dots, akik egy kissé fáradtan és megtörve érkeztek meg az éjszaka és nappal végigutazása után Budapestre. Ők négyen, mint varázslók jöttek, s távoztak Hollandiából, hogy hosszú útjuk során érintsék Budapestet, Pilsen után és Pozsony elott. Ők voltak, s vannak. Mindenütt állandó harmóniát, és sajátos csöndet varázsolnak. Mi földi halandók csak álltunk a színpad előtt, néztük és hallgattuk, hogy bűvöl el bennünket a The Legendary Pink Dots vezérkara. De arra nagyon vigyáztunk, nehogy megzavarja bárki és bármi ezt az éjszakai utazást, nehogy széttörje az álmot a valóság.
   Az előadott álomutazásban végigjártuk a barátságot, a repülést, az éjszakát és sötétséget, a születést és a halált. Eme varázslatos világban, ahol nem a populárisan egyszerű, hanem a roppant bonyolult és visszafogottan álmodozó zenei-képek jelentek meg előttünk. A számok közötti átvezető részeket a közönség törte meg sajátságos kifejezésével és örömével.
  
   Ha netán szeretnél ebből az álomból, vagy csak meg akarod ismerni ezt az érzést, akkor hallgasd meg a The Legendary Pink Dots két új albumát: „Milkyway”-t és a „Perfect Mystery”-t



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pfa    1349    v.iv fesztivál    watain    signs of swarm    kelet underground tehetségkutató    hupikék törpike    killswitch engane    elm street     hugh grant    levi fantasy     leonardo dicaprio    neurotic    death valley screamers    diamond edge    earth wind & fire experience    steve carell    ryan tedder    mayhem    megazetor    emily browning    dereng    hobo És bill    frankenstein-terv    within temptation  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!