hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [program]  2008. január 31. csütörtök   11:54
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Klikk 2.0 – a digitális játszótér a Millenárison
2008. január 15. – 2008. március 24. Budapest - Millenáris

  A Jövő Háza Kiállítás területén, a Millenárison, 2007. őszén nyílt meg a Klikk 1.0 digitális játszótér. Az egymást követő, tartalmilag egymásra épülő kiállítási egységek a digitális kultúrát, a digitális írástudás szegmenseit, a mindennapjainkban és szokásainkban bekövetkező változásokat mutatja be. A Klikk 1.0 digitális játszótérnek 2007 szeptembere és december között 90 000 látogatója volt. A kiállítást egy virtuális játék kísérte, amelynek fődíjaként a nyertes csapat a Microsoft Magyarország jóvoltából szakmai tanulmányútra utazik a prágai School Technology Innovation Center Central and Eastern Europe részlegébe.
  
  Klikk 2.0
  
  Január és március vége között a látogatók megismerkedhetnek a legrégibb és legújabb számítógépes és videójátékokkal, valamint megismerhetik és megtanulhatják a weblap-, a kép-, a hang-, a videószerkesztés és az animációkészítés alapjait.
  
  A Klikk 2.0 a szórakozás, tanulás és munka határterületeit járja körül. Bemutatjuk, hogyan segíthet a tanulásban egy számítógépes játék vagy egy kreatív szoftver, hogyan készülnek a legmodernebb grafikai vagy zenei alkotások - ezek akár szabadidőnkben, akár munkánk folyamán segítségül hívhatók. Az egyes játéktípusokat végigjárva megismerkedhetünk a játékok felépítésével, struktúrájával, valamint azzal, hogy milyen készségeket fejlesztenek, hogyan integrálhatók az oktatási folyamatokba.
  
  A Klikk 2.0 a digitális játszótér c. kiállítást - csakúgy, mint az előzőt - egy interaktív játék kíséri, ahol a tanuláson, a tudásszerzésen kívül a közösségépítés is fontos szerepet kap.
  
  A kiállítási tér
  
  A Klikk 2.0 digitális játszótér kiállítási terét a már korábbról ismert, tizenöt hatszögletű, három oldalról zárt pavilon - sejt- határozza meg, az alábbi típusok szerint:
  
  5 darab produktív sejt: szaporítószervek, ahol az egyes sejtek a webes tartalom előállításának különböző kreatív munkafázisait mutatják be. Ezekben a sejtekben egy-egy hozzáértő animátor segítségével a látogató képmontázst készíthet a képszerkesztő sejtben vagy animációt az arra létrehozott sejtben, akár megalkothatja saját videoklipjét vagy hangminták segítségével a személyes csengőhangját is. Az elkészített alkotásokat a kiállítás honlapján a személyes tárhelyére elmentve később felhasználhatja a weblapja tervezésekor.
  
  6 darab játéktörténeti sejt: ezek a játékok evolúcióját mutatják be. Itt a kvarcjátékok és a tv-tenisz idejétől a Commodre 64-en át nyomon követhető a játékok fejlődése a legmodernebb játékkonzolokig. Az itt elért eredményeket a Millenáris külön versenyeken is értékeli. A legjobb játékosokat meghirdetett versenynapokra hívják meg, hogy azok a helyszínen mérjék össze tudásukat. A játéksejtek tartalmi felosztásának csoportosítása: Eseti játékok, Cybersportok, Interaktív történetmesélés, MMO Gaming, Valóságot leképező játékok, Gyerekjátékok, Party játékok (sejten kívül, konzolos megjelenítéssel)
  
  4 darab ismeretterjesztő sejt: itt az internettel, digitális kultúrával kapcsolatosan gyakran felmerülő kérdések olvashatóak. Olyan témák és tanulmányok kapnak itt helyet, amelyek bemutatják és értelmezik napjaink kulturális és mindennapi változásait.
  
  Háttérinformáció:
  
  Amíg egy-két játékos a sejtben dolgozik, addig a többi látogató a témához tartozó tartalmakat olvashat a az érintőképernyős info konzolokon. Az egyes produktív sejtek témáiban a Millenáris pályázatot hirdet. A legjobb alkotásokat az intézmény a kiállításon és annak honlapján is galériaszerűen bemutatja. A produktív sejtekben érdekes, felhasználóbarát, modern beviteli eszközök gondoskodnak a látogató élményszerű tapasztalatszerzéséről.
  
  A játéklehetőségre várakozó látogatók tudományos, ismeretterjesztő tudásra tehetnek szert az infokutakból. Az egyes játék típusok mellett pedagógiai, szociológiai, pszichológiai elemzésekkel egészülnek ki a játékok bemutatása. A látogatók ezeknek az információs anyagoknak a segítségével tájékozódhatnak arról, hogy az egyes játék típusoknak milyen fejlesztő, tanulást segítő vagy esetleg káros hatása van.
  
  A kiállítást kísérő interaktív játék
  
  A játék célja egy vaktérkép megfejtése, amely 75 darab sejtnek nevezett hatszögből áll.
  
  A feladat: végigjárni a sejteket a Millenárison, játszani a játékokkal, készíteni saját multimédiás anyagokat és válaszolni az összeállított kérdésekre. Minél több sejtet jár végig egy látogató és teljesíti a küldetését, annál több sejt válik láthatóvá a vaktérképen. Nem csupán a kiállításon bővítheti a látogató/játékos a térképét, hanem az interneten is a Klikk 2.0 honlapján (https://kikk.millenaris.hu). Egyedül nem nyerhet senki ebben a játékban, a kiállítás honlapján társakat kell gyűjtenie. A győztes az lesz, aki hat társával együtt megfejti a teljes térképet, és a legtöbb pontot gyűjti össze. A kiállításon pontokat kapnak a legügyesebb látogatók, akik a legjobbak valamelyik játékban, a legtöbb szavazatot elérő munkák készítői, vagy helyesen válaszolnak a feltett kérdésekre.
  
  Regisztráció és részvétel a játékban: regisztrálni a kiállítás honlapján, a http://klikk.millenaris.hu weblapon, vagy a kiállításon lehet. A sikeres regisztrációhoz a játék oldalán egy regisztrációs felületet kell kitölteni, amely a visszaigazoló e-mailre adott válasszal válik véglegessé. A regisztrációs felületen sokféle kérdésre lehet válaszolni, de a valós e-mail címen és a játékos nevén túl a további kérdések megválaszolása nem kötelező.
  
  A regisztrációval már 3000 pontot szerzett is a látogató, amely felhasználásával akár harminc sejtet is megfejthet, így a játékot el is kezdheti.
  
  Az e-mail cím és a név megadásával a pénztárban az első látogatást követően kedvezményes belépőjegyet válthat mindenki! A kedvezmény mértéke a 2. látogatásnál 20%, a 3. látogatásnál 40% a 4. látogatásnál 60%, az 5. látogatástól 100% kedvezmény, azaz korlátlan számú alkalommal ingyenes belépésre jogosult.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Klikk

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jubileum    kill with hate    alan wilder    bakay marci    kultúra     ryan gosling    heaving earth    novembers doom    david ellefson    green hornet    the mahones    libido wins    wave goodbye    hurts    rhapsody of fire    swallow the sun    king´s x    joe strummer    hrutka róbert    turn of mind    our youth    beri ary    ihm    alice cooper    bankrupt  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!