hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 30. szerda   15:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Take Five jazzkocsma e heti programjai
2008. január 30- február 2. Take five - Budapest (VI. Paulay Ede u. 2)

  Január 30.
  
  Random szerda -
  Barabás Lőrinc és barátai

  
  Barabás Lőrinc trombitás üstökösként robbant be a köztudatba: Eklektric nevű zenekara hónapok óta stabilan uralja a megújult Petőfi Rádió és a hazai Music Television játszási listáját, lemezbemutatójára nem lehetett beférni az A38-ra, ezen kívül 2007-ben kétszer játszott Erik Truffazzal és még csak 24 éves! Mostantól minden második szerdán ő a Take Five házigazdája, ahol az alkalomra összeállított csapatával játszik igazi, korlátok nélküli, modern, improvizatív jazzt! Két héttel ezelőtti koncertjük a Take Five fennállásának egyik leghangulatosabb estéje volt a város legszínesebb, legrokonszenvesebb közönségével, bizakodva várjuk a folytatást!
  Kezdés: 21:00
  Belépő: ingyenes
  
  Web: http://www.barabaslorinc.hu/
  Myspace: http://www.myspace.com/barabaslorinc
  
  Január 31.
  
  Smárton Trio és Premecz Mátyás

  
  A Smárton Trió az elmúlt évek legfrissebb hangzású csapata: lo-fi, retro hangzású (és kinézetű) csapat, erős Scofield és Hendrix hatás, elképesztő lazaság és kamaszos báj, ami azonban a komoly szakmai megalapozottság miatt sosem válik komolytalanná. A tagok ugyanis a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 2004-ben, azóta pedig számos formációban letették már a névjegyüket (Kiss Erzsi, Szalóki Ági, Quartet B.). A repertoárt Sütő Márton szerzeményei és sajátos feldolgozások alkotják. Az együttes 2003 telén alakult és tavasszal mutatkozott be a közönségnek. 2003 novemberében egy első helyezéssel jutalmazták a trió munkáját a Lipótvárosi Jazzversenyen. 2006-ban Még nem tudom címmel megjelent a trió első lemeze. A csapat gyakori vendége, a szintén retromán Premetz Mátyás orgonista (ld. még: Triton, Barabás Lőrinc Eklektrik).
  Kezdés: 21:00
  Belépő: 500 Ft
  Web: http://www.smartontrio.com/
  Myspace: http://www.myspace.com/smartontrio
  
  Február 1.
  
  Triton Electric Octopus

  
  Vázsonyi János szaxofonjátéka másfél évtizede meghatározó eleme a hazai underground klubéletnek. Bár időnként igyekszik tematizálni előadásait (klasszikus est, jazzkoncert, stb.), teljesen feleslegesen teszi: stílusa a jazz, a komolyzene, a népzene legtökéletesebb fúziója. Játszhatott az ef Zámbó Happy Bandben, az Amorf Ördögökben, a jazz nagy öregjeivel (Kőszegi, Zoller, Gadó), stílusa mindenen átüt. Egy városi legenda szerint úgy vették fel anno a jazz tanszakra, hogy kizárólag a Donna Lee című standardet ismerte, azt viszont úgy adta elő, hogy képtelenség lett volna nem felvenni viszont hamar ott is hagyta a főiskolát, a saját útja fontosabb volt. A Triton korábbi zenekarának, a kilencvenes évek apokaliptikus etno-jazz-rockot játszó Drumsnak szellemi örökségét folytatja: kavargó népzenei témág, groove-os kísérettel és komoly elszállásokkal. A hangképet uraló expresszív szaxofonjátékot csupa ifjú titán kísérete teszi még hatásosabbá (Herr Attila: basszus, Premecz Mátyás: billentyű, Badics Márk: dob)
  Kezdés: 21:00
  Belépő: 1.000 Ft
  Web: http://www.vazsonyijanos.hu/
  Myspace: http://www.myspace.com/vazsonyijanos
  
  Február 2.
  
  Frank Zappa Emlékzenekar, Johnny Biglip Band

  
  Egyik zenekar sem szűken vett jazz, de mindkettő nagyon jó és idevágó: Zappa nélkül nincs posztmodern zene, blues nélkül pedig nincs jazz. A kapocs a két zenekar között pedig Vasicsek János a.k.a Johnny Biglip, aki ráadásul negyvenedik születésnapját tartja aznap magyarul: bulizunk!!!
  Johnny Biglip Band: a budapesti zenekar 15 éve működik, Chichago-blues alapú fehér, molos elemekkel vegyített saját zenét játszik. A koncertjeiken BB King, Muddy Waters, John Lee Hooker örökbecsű számainak feldolgozásai és saját szerzeményeik hallhatók. Zenéjüket elsősorban a fémes hangú energikus gitárjáték és a rekedtes hangú énekes jellemzi.
  
  A Frank Zappa Emlékzenekar (lánykori nevén Cosmic Debris) 12 tagú együttes célkitűzése Frank Zappa életművének hiteles tolmácsolása. Tagságát tekintve a csapat igazán szélsőséges összeállítás, a tagok között ugyanúgy találunk zenészeket a Muddy Shoesből és az Üllői Úti Fuck-ból, mint az egykori Megasztárok kísérőzenekaraiból (ez persze semmi mást nem jelent, minthogy tényleg bármit el tudnak játszani). A 2000-ben alakult zenekar Jimmy Carl Black-el (Zappa dobosával) is gyakran fellép.
  Kezdés: 21:00
  Belépő: 1.000 Ft
  Web: http://www.zappa.hu/



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lorax    bill nighy    kiss of the dolls    nightmare in elm street    tom waits    of earth    church of misery    gaya arutyunyan    winter    tökéletlen trükk    smash mouth    serenity    woven hand    krokus    as they burn    radiohead    wakachuka    jack black    vomit the soul    a-team    mustasch    yellow spots    the melvins     christoph waltz    the prodigy  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!