hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 26. szombat   16:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tosh meets Marley
2008. január 27., vasárnap 20:00. Budapest - A38

  2008 első nagy reggae-szenzációja Peter Tosh és Bob Marley egykori zenészeinek meghívásával ismét a Ladánybene 27 nevéhez fűződik. Január vége és február eleje a világ minden pontján Bob Marley születésnapjának jegyében zajlik, és a LB27 évről-évre hatalmas koncerttel tiszteleg a reggae király emléke előtt, melynek helyszíne ezúttal is az A38 hajó lesz: Tosh meets Marley január 27-én!
  
  Bob Marley életes során az egész világgal megismertette a reggae-t és a rasztafarianizmus gondolatait, s Jamaica első számú „exportcikke” lett. Lemezei, dalai Japántól Afrikáig, Amerikától Ausztráliáig a mai napig keresettek. Idén az Európában turnézó „Tosh meets Marley” produkció meghívásával a lehető legautentikusabb előadásban hallgathatjuk meg Bob Marley és egykori alkotótársa, Peter Tosh ismert és csodálatos dalait, hiszen a fellépő zenészek szinte egytől-egyig a Wailers, vagy Tosh zenekarának tagjai voltak.
  
  Különleges csemegének számít Peter Tosh és Bob Marley szerzeményeinek és azokon túl a két zenész szellemiségének és zenei világának egymás mellé állítása, hiszen köztudott, hogy a reggae-vel és a showbusinness-szel összefüggő gondolataik erősen különböztek egymástól, melynek eredménye volt a kezdeti Wailers (Wailing Wailers, Bob Marley & The Wailers) korai feloszlása. Tosh és Marley útjai anno részben éppen azért váltak el, mert Tosh nem akart élni a világsiker kínálta lehetőségekkel, így az első két Island album Catch a Fire, Burnin megjelenése után a legendás hármas Marley, Tosh és Bunny Wailer különvált és saját utakon indult el. (Marley 1981-ben, Tosh 1987-ben halt meg, Bunny Wailer azonban a mai napig koncertezik, gyakran láthatjuk őt Európa jelentős reggae fesztiváljain.)
  
  A Tosh meets Marley zenekar vezetője Fully Fullwood (vokál, basszusgitár), aki a világ egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb reggae-basszusgitárosa. A szólógitárt Junior Marvin kezeli, aki 1977-től volt a Wailers Band tagja, s blues-jazz-es játékával különleges színt adott Marley zenéjének - a No Woman, No Cry - ban „elkövetett” szólóját apedig világ minden pontján ismerik. Az együttes ben szerepel még többek között a legendás Sonic Syndicate alapító tagja, Tony Chin ill. Donovan Carless, valamint Georges Kouakou és Jawge Hughes is.
  
  A Tosh meets Marley Tour budapesti állomásán a Ladánybene 27 lesz a házigazda. Műsorukban főként az új Babylon Cirkusz című új albumról hallhatunk dalokat, de nem maradhatnak el a jól ismert korábbi számok sem. A LB27 koncertjeire az erő, a lendület és az önfeledt szórakozás a jellemző. A koncertre jegyek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatást is választhatunk.
  
  Belépő: 2500 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 frank0 zer0    atreyu    eat me!    halálos iramban    trollfest    no strings    resident evil    evil invaders    tükrös    steve-o    the treatment    vince neil    as i lay dying    eva under fire    prince    city of echoes    iron man 2    cruel hand    futurspektiv2    oliva    szerk alatt!!!!    the prodigy    alter bridge    worning    vojnits  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!