hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. január 12. szombat   13:49
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Superbutt, Blind Myself, IHM évbúcsúztató koncert
2007. december 28. Petőfi Csarnok

  Eddigi legnagyobb szabású évbúcsúztató koncertjét hozta tető alá a hazai bandák gyülekezőhelyéül szolgáló BPRNR. Sikerült a Petőfi Csarnokban otthon adni az eseménynek, ahol a fellépő bandák mellett a hazai pályán elég ritka, profi fény és látványtechnikának is örülhettünk.
  
  A viszonylag korai kezdésnek köszönhetően sikerült is lemaradnom az első két fellépőről, így nem láthattam az osztrák From Dawn To Fall és a Turn of Mind produkcióját. Fiatal bandákról lévén szó, valószínű lesz még alkalom bepótolni a mulasztást.
  
  A Last Charge fellépésének kellős közepén érkeztem a tetthelyre. A színpad előtt összegyűlt 2-300 ember nem kimondottan tétlenül nézte végig ezt a HC zúzdát. Nem is álmodhat szebb napról egy ilyen kis zenekar, minthogy a PeCsában, a legideálisabb körülmények között táncoltassák meg az egybegyűlteket. Tánc alatt természetesen brutál pogozást értünk jelen esetben. Én magam most hallottam őket először, de egy minden tekintetben szimpatikus fiatal csapatot sikerült elcsípnem. Kétlem, hogy a jövőben ne hallanánk még róluk.
  
  Erre a napra egyébként a koncertek mellett egy fotókiállítást is hirdettek a szervezők, ám ez elég szellősre sikeredett. Egy családi fotóalbumban több érdekesebb kép található, mint ami ott fogadta az érdeklődőket.
  A szervezők felállítottak egy kis lelátót is a terem végében, így nem kellett több órát ácsorgással tölteni, kényelmesen, ülve is élvezni lehetett az est fellépőit.
  
  A The Idoru az utolsó pillanatban a Bridge To Solace helyett került a fellépők listájára. Egy kicsit kilógott ezen az estén az Idoru a sorból. Nem tudták a közönséget tűzbe hozni, pedig lemezen elég erős nótákat hallhatunk tőlük. Ez élőben sajnos már nem jött át. Programjuk gerincét a Monologue album szolgáltatta, amit úgy látszik még mindig elég kevesen ismernek, hiszen alig pár ember énekelte együtt Bödecs Andris énekessel a dalokat.
  Valószínűleg sokan szívesebben hallgatták volna végig a Bridge To Solacet, de rájuk még várni kell egy keveset, hogy újra élőben lehessen őket elcsípni.
  
  A Blind Myself műsorára már bekapcsolták az említett, különleges látványtechnikát. A kivetítőkön különböző okkultnak tűnő szimbólumok jelentek meg, majd berobbant a banda is. Természetesen a legutóbbi albumuk, az Ancient Scream Therapy volt leginkább terítéken.
  Worst-Case Scenario, The Chase, Vax, Go Get a Life!, Káin ezek mind elhangoztak az est folyamán, amiért a közönség igencsak hálás volt. Az ekkorra már úgy 800-900 főre duzzadt nézősereg talán akkor ugrott ki leginkább bőréből, mikor Téglás Zoli (Ignite) jött, látott, és győzött. Zoli a Lost in Time-ban nyújtott segítséget Gergőnek és csapatának.
  Pali az IHM-ből a Sólyomszemmel című dalban énekelt és furulyázott, de a legkellemesebb meglepetés talán Berger Dalma vendégeskedése volt, aki a The Buried Alive Excercise című nótában alkotott maradandót. Mindeközben a háttérben látványos szimbólumok cikáztak a kivetítőkön, és a fénytechnika is eddig ismeretlen oldaláról mutatkozott be a közönségnek.
  
  A Superbutt fellépésére vált igazán forróvá a hangulat. A Vörös András vezette gárda nem is hagyott kétséget senkiben a felől, hogy előkelő helyük van a magyar bandák között. Volt circlepit és moshpit, amitől nekem is mindenem megfájdult, pedig még csak a közelükben sem voltam, de már a látvány önmagában fájdalmas. Andrisék a Szájon Át EP-ről a címadót és a Hetedik című József Attila feldolgozást vették elő. A korábbi lemezekről pedig jött a Broken Nose és az abszolút közönségkedvenc Better Machine. A gitáros, Zsolt édesapja a Fisch Machine alatt a színpadon pipázgatott, toporgott, amit nehéz lett volna erős mosolyok nélkül végignézni. A pontot a Pioneer tette fel a műsorukra, amit a közönség még egy utolsó ölelkezős, rugdalódzós jelenettel hálált meg.
  
  Az est talán legnagyobb negatívumaként a szép számmal megjelenő emo fiatalokat éltem meg, mivel ők nem a bandák miatt érkeztek, ez egyértelmű. Trendik voltak, és jöttek, hogy ezt mindenkinek megmutassák. Ők az új (de)generáció!
  
  Az Isten Háta Mögött utolsóként lépett a világot jelentő deszkákra. Pali és társai koncertjét már egy kissé megcsappant közönség bámulta végig, viszont akik maradtak, azok az intenzitásukból semmit sem vesztettek, hiszen végigüvöltözték, ugrálták a maradék egy órát is. Amíg a banda a Közelítő Távolító című dalt játszotta, addig valamelyik többdiplomás elmeháborodott egy kis gázsprayt fújt a színpad felé. Amíg Pali letántorgott és rendbe szedte magát, a többiek egy kis jammeléssel ütötték el az időt. Hosszú idő után először lehetett őket itthon is megcsodálni élőben, de távollétük alatt semmit sem vesztettek lazaságukból. Volt néhány kötelező dal, amit lehagytak a repertoárból, de az olyan nóták, mint az Orionaranyadért, a Kanyarodási Ceremónia, és a záró Kéjgáz azért mindenkit elégedettséggel töltöttek el. Reméljük, mostantól már gyakrabban örülhetünk nekik hazai pályán is.
  
  Erős este volt, magasra helyezett léccel, ami végül nem lett leverve, de kérdés, hogy lehet e még magasabbra helyezni azt a jövőben.
  
  Az est fő fellépőiről DVD felvétel készült, így aki nem volt ott, az is bepótolhatja az elmulasztott látnivalót.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Superbutt

Blind Myself

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 like a storm    josh duhamel    inquisition    presidance: hungarythm    megaagy    into darkness    constants    rolling stones    szerencsecsillag    wolf shaped clouds    narnia    kill with hate    avantasia    riki    arkan    logan lerman    deák bill gyula    secret sphere    wass albert    halycon way    anasztaszija makarenko     ryan gosling    open air    guns n´ roses    the edge  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!