hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 23. szerda   16:20
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Columbus Jazzklub 4. heti programjai
2008. január 23-31. Budapest – Columbus Jazzklub (V.Vigadó tér 4. számú kikötő)

  Január 23.
  
  Balázs Elemér Quartet

  
  Balázs Elemér dob
  Balázs József zongora
  Lamm Dávid gitár
  Soós Márton nagybőgő
  
  Úgy gondolom, ma Elemér az egyik legjobb dobos a világon. () Muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.(Pat Metheny)
  A quartet tagjai kiváló muzsikusok, akik évek óta zenélnek együtt különböző formációkban. Zenéjük egyaránt táplálkozik a magyar népzene, a klasszikus és kortárs zene, valamint a mainstream elemeiből, hasonlíthatatlanul egyéni kompozíciókat és hangzásvilágot hozva létre.
  
  Január 24.
  
  Kaltenecker-Martonosi duó

  
  Kaltenecker Zsolt orgona
  Martonosi György dob
  
  Ha megkérdezed Zsoltot, mi érdekli, a válasz ez lesz: A Zene. Egyfolytában figyel a világ zenei Ha megkérdezed Zsoltot, mi érdekli, a válasz ez lesz: A Zene. Egyfolytában figyel a világ zenei irányzataira, újdonságaira, és fáradhatatlanul dolgozik saját folytonos megújulásán. Imádja a különleges hangzásokat, s néha azt gondolhatjuk, hangszerén legszívesebben gitározna, vagy dobolna. Maximalista. Néha amikor elkészül egy lemez vagy jól sikerül egy koncert elégedett, de ez sosem tart hosszú ideig, a következő pillanatban már azon jár az esze, hogy legközelebbre mit kell megtartani, s mit másképp tenni. Mélyen hisz abban, hogy minden lemezre, minden koncertre, minden történésre csak teljes odaadással lehet fölkészülni, s ennek megfelelően cselekszik. Folyton új utakat keres, kísérletezik. Triói és szóló koncertjei mellett most új zenész partnerrel mutatkozik be.
  Martonosi György a kilencvenes évek óta vezeti a Drum-Art Dobiskolát, tizenegy évig a Zenész szakírója, majd a Dobosmagazin szakmai munkatársa. Országos és nemzetközi dobos rendezvények, nemzetközi mesterkurzusok szervezője, résztvevője. Emlékkoncertek, Dobosok Farsangja Nemzetközi Zenei Gála, Dabasi Világzenei Dobos Gála rendezője, szervezője. A csíkszeredai nemzetközi DOB-BAN fesztiválok védnöke. Tankönyveket ír, kurzusokat tart országszerte. Állandó tagja a Trio Olamarnak és a Muck Ferenc Triónak. 2006-ban Aranydobverő díjat kapott.
  
  Január 25.
  
  Berki Tamás Band

  
  Berki Tamás - ének
  Tóth Viktor - szaxofon
  Mohai Tamás - gitár
  Horváth Plutó József - basszusgitár
  Mohai Győző - dob
  
  Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Pályáját a 60-as években kezdte olyan zenészekkel, akiket a magyar jazz élet megalapítóinak is tekinthetünk. Egyedülállósága az énekesek közt vitathatatlan, olyan egyedi és expresszív, hogy nem is nagyon tudjuk kivonni magunkat a hatása alól. A magyar jazzéletben ő az első énekes, aki magyar szöveggel, saját szerzeményekkel áll elő.
  
  Január 26.
  
  Borbély Műhely

  
  Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák
  Szabó Dániel - zongora
  Horváth Balázs - bőgő
  Baló István - dob
  Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák
  Szabó Dániel - zongora
  Horváth Balázs - bőgő
  Baló István - dob
  
  A zenekar öt éve alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. 2004-ben Az év jazz együttese eMeRTon díjat kaptak. Meselia Hill című lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte Az év magyar jazz lemeze díjat. Hazai és európai koncertjeik mellett nagy sikert arattak Mexikóban is.
  
  Január 30.
  
  Oláh Kálmán Sextet

  
  Oláh Kálmán - zongora
  Borbély Mihály - szaxofon, klarinét
  Bacsó Kristóf - szaxofon
  Schreck Ferenc - harsona
  Szandai Mátyás - nagybőgő
  Balázs Elemér - dob
  
  Az új Oláh Kálmán Sextet stílusára leginkább a contemporary jazz elnevezés illik, amelyben nagymértékben dominál a 20. századi kompozíciós zene, elsősorban a Bartóki hangzásvilág. A zenekar hangzásvilága Oláh Kálmán gondosan megformált, több részből álló kompozícióira, eredeti hangszereléseire, és népdal-feldogozásaira épül. Ugyanakkor az igazi jazz lüktetés, és az improvizáció sem szorul háttérbe; a zenekar tagjainak rendkívül kreatív, helyenként kollektív szólói és a különleges, modern kompozíciók együttesen újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek.
  
  
  Január 31.
  
  Lantos Zoltán Mirrorworld

  
  Lantos Zoltán hegedű
  Borbély Mihály szaxofon, klarinét
  Lukács Miklós - cimbalom
  Barcza Horváth József - nagybőgő
  Horváth Kornél - ütőhangszerek
  
  A Lantos Zoltán Mirrorworld tagjai a kortárs jazz közismert személyiségei Magyarországon. A kvartett zenéjét nehéz lenne bármilyen kategóriához sorolni, bár a hasonló zenei koncepcióval rendelkező együttesek irányvonalát a nemzetközi gyakorlatban World Jazz néven ismerik. Mindenesetre a Mirrorworld muzsikája erősen kötődik a magyar zenei gyökerekhez, de szoros kapcsolatban áll a keleti tradíciókkal, ezen belül elsősorban az indiai klasszikus zenével. Mindezek együttesen formálják a kompozíciók alapanyagát és az improvizációk atmoszféráját. A kvartett legutóbbi CD-jét kibővült formában vette fel, melyben a basszust Barcza Horváth József, a DrumnBass alapot Dés András adta. Most az új lemez anyagát mutatják be.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
  
Két évtizedes életművét foglalja össze, és egy friss jubileumi dalcsokrot is bemutat szeptember 24-én Budapesten az Il Divo

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 aborted    tri state corner    gary lightbody    disztraktor    hentesek    type o negative    marion cotillard     daniel craig    nofx    terror    ÖrdÖg    bikini    dordeduh    u.d.o    spiritual beggars    the new black    faster    ziskó    burlesque    diesel    ivan & the parazol    subscribe    transformers    metalforce    gama bomb  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!