hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 2. szerda   17:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fókuszban a gitár
2008. január 9-19. Budapest – Columbus Jazzklub (V.Vigadó tér 4. számú kikötő)

  Január 9.
  
  Cornelio Tutu Band

  
  Oláh Zoltán zongora
  Cornelio Tutu gitár, ének
  Oláh Péter basszusgitár
  Perger Guszty István ütőhangszerek
  Csomós Ferenc dobok
  
  A latinos ritmika csengése ihlette meditatív légkör az alvás és ébrenlét közötti békés gondolkozás alkotja a kézzelfoghatatlanul elragadót Tutuék zenéjében. Olyan szövevényes és átható, hogy még talán Pat Metheny-t, vagy Chick Coreá-t is elbűvölnék vele.
  Talán ez a zene hiányzott a magyar atmoszférából, mely minden élethelyzethez alkalmazkodva csöndesíti el a napok közben felhalmozódott gondok sokaságát. Átjárót képez az élő és megélhető zene síkjai között. Klubhangulatú, nyitott és barátságos. (Music.hu)
  
  Január 10.
  
  Oláh Szabolcs Quartet

  
  Mester Dániel szaxofon
  Oláh Szabolcs gitár
  Soós Márton bőgő
  Majtényi Bálint dob
  
  Az Oláh Szabolcs Quartet 2002 óta változatlan felállásban működik, tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának hallgatói voltak. Megalakulásukhoz sajátos és egyedi ízlésviláguk azonossága vezetett, mely kompozícióikban és a zenekar megszólalásában is érezhető. Koncert repertoárjuk mára kizárólag Oláh Szabolcs, Mester Dániel és Soós Márton szerzeményeiből áll. A quartet tagjai pályájuk során együtt és külön-külön is számos szakmai elismerésben részesültek. 2004. novemberében a Belvárosi Lipót Napok keretében megrendezett jazz versenyen a zenekar első helyezést ért el. Oláh Szabolcs a 2000-ben megrendezett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb szólista díját kapta, 2004-ben a II. Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Verseny első helyezettje volt hangszerelés kategóriában, majd 2006-ban elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső Jazz előadóművészi ösztöndíjat. Mester Dániel 1991-ben egy országos klarinét verseny 1. díjasa volt. Soós Márton a már említett Ifjúsági Jazz Fesztiválon a legjobb hangszeres előadó különdíját kapta. Első albumuk Inner Spring címmel jelent meg a közelmúltban.
  
  Január 11.
  
  Gadó Gábor-Dukay Barnabás-Geröly Tamás Trió

  
  Gadó Gábor gitár
  Dukay Barnabás zongora
  Geröly Tamás dob
  
  Gadó Gábor a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán Babos Gyula növendékeként végzett 1983-ban, ezt követően élvonalbeli magyar jazz muzsikusok együtteseiben szerepelt. Később nemzetközi formációkban is egyre gyakrabban tűnt fel. Első zenekarát Joy névvel szervezte meg, s azzal Cross Cultures címmel készített lemezt. Saját nevén 1991-ben jelent meg első albuma, a Special Time. 1995-ben Franciaországba költözött, de átmenetileg Londonban is élt. Öt év múltán Párizsban alakult meg a Gadó Gábor Quartet, melyben Matthieu Donarier tenorszaxofonon, Sébastien Boisseau nagybőgőn és Joe Quitzke dobon játszik. Francia társaival Greetings from the Angel címmel készítette első albumát, melyet a Homeward és a kimagasló sikerű Orthodoxia követett. 2003-ban elnyerte a francia LAcadémie du Jazz által az év európai dzsesszművészének évente odaítélt Bobby Jaspar életműdíjat, mely munkásságának eddigi legrangosabb elismerése.
  
  Dukay Barnabás zeneszerző a Zeneakadémia tanára, aki műveinek megszólaltatásában is gyakran közreműködik. Az Új Zenei Stúdió tagjaként számos külföldi és hazai mű magyarországi bemutatóján vett részt. Kiválóan zongorázik, sokféle zenei stílusban képes improvizálni, akár órákon keresztül - növendékei csodálatára, barátai örömére.
  Geröly Tamás dobos, ütőhangszeres a Dresch Quartetben továbbá Szabados György zenekarában tört fel a 80-as években. A 90-es évek végétől a Dél-alföldi Szaxofon együttes zenésze. Az Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakközépiskola tanára. Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy egyre többet szerepel fiatal, pályájukat most kezdő, tehetséges zenészekkel.
  
  Január 12.
  
  Birta Trió

  
  Birta Miklós - gitár
  Mits Gergő - basszusgitár
  Szendőfi Péter - dob
  
  Birta Miklós saját együttese mellett több zenekarban játszik (Fusio Group, Nalanda, Vasvári Pál, Krysztof Zawadski formációi). A koncertezés mellett a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola jazz tanszakának tanára csakúgy, mint Mits Gergő és Szendőfi Péter. Péter a Fusio Group vezetője, emellett Gergővel együtt a Romhányi Trió tagja. A Birta Trió első lemeze 1998-ban jelent meg Next Generation címmel, a második Hey Kids! címmel 2004-ben.
  
  Január 16.
  
  Gyárfás István Trió

  
  Gyárfás István gitár
  Czakó Péter akusztikus basszusgitár
  Cseh Balázs dob
  Vendég: Fábián Juli - ének
  
  Gyárfás István a fiatalabb muzsikusgeneráció jeles képviselője. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén szerezte. Másfél évtizede alakította trióját, amellyel 1995-ben készítette el Live At The Jazz Café című első CD-jét. Gyárfás zenei példaképei Wes Montgomery és más mainstream jazz óriások. Hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában.
  Az együttes zenéje leginkább kellemes, standard jellegű jazzként írható le. Repertoárján megtalálhatóak mind az ismertebb jazz klasszikusok, mind a csemegének számító különlegességek a swing, a blues és a latin zenei világából.
  
  Január 17.
  
  Fourtunes

  
  Horányi Sándor gitár
  Kollmann Gábor - szaxofon
  Lutz János - nagybőgő
  Sramkó János dob
  
  A jellemző hangzás poszt-bop, de egyáltalán nem ragadnak le ebben a kategóriában. A kvartett repertoárját színesítik latin és rock kompozíciók is. A kvartett jellemzője a nagy dinamikai spektrum és a sokszínű interpretálás. Standardek helyett eredeti anyaggal jelentkeznek, az altszaxofonos Kollmann Gábor és a gitáros Horányi Sándor szerzeményeivel.
  
  Január 18.
  
  Szalay Gábor Quartet

  
  Szalay Gábor gitár
  Szakcsi Jr - zongora
  Pecek Lakatos Krisztián - bőgő
  Balázs Elemér - dob
  
  Szalay Gábor a mainstream jazz gitár rendkívül tehetséges képviselője, a lendületes, harmonikus rögtönzés mestere. Barátaival, zenésztársaival saját szerzeményeket és standardeket játszanak.
  
  Január 19.
  
  Babos Project Special

  
  Babos Gyula - gitár
  Szakcsi Lakatos Róbert - zongora
  Hárs Viktor - bőgő
  Balogh László - dob
  Veres Mónika - ének
  
  Közép-Európai-Kortárs-Zenekar - Babos így nevezi a formációját. „A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív összefoglaló zenébe. Ehhez fantasztikus partnereket találtam. A zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, aki a bázeli Zeneakadémia klasszikus, majd jazztanszakán tanult. Legjelentősebb elismerése a Montreux-i jazz zongora-verseny első díja. Dobokon egy új felfedezett, Balogh László, basszusgitáron és bőgőn a méltán elismert Hárs Viktor játszik. A különleges adottságú Veres Mónika énekkel, s éneken alapuló hanghatásokkal járul a zene megvalósításához.”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hawtwhore heights    loreena mckennitt    raven    fit for an autopsy    badacsonytördemic    s-modell    johnny roger    a perfect circle    bérczesi róbert    tom felton    nin    hollywoodoo            dio    fertőzés    diane krüger    prong    avatarium    oranssi pazuzu    deicide    celtachor    drew barrymore    sum 41    nagyfiúk    touché amoré  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!