hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [blog]  2002. szeptember 18. szerda   17:11
nincsen hozzászólás

szerző: mogyoro
…az eszemet nem, azt nem adom! Eliszom inkább, eliszom!


  BörtönTéVé

   A Kontroll csoport egyik nagy slágere jutott eszembe a napokban a TV nézése közben, s rájöttem, baj van. Baj velem is, s baj másokkal is. Vigyázzunk!! De mire is gondolok? Kezdjük a végkifejletnél, s ne nagyon menjünk bele az elejébe:
   A TV2 a csigás jelének elcserélésével megszűnt egy ország Csiga/Kukac tévéje lenni. Lett a zárójelek közti kettes, kinek első nagyobb műsora - az image váltással együtt induló BigBrother. Ezek után az új TV2-t nyugodtan hívhatjuk BÖRTÖNTÉVÉnek.
  
   Ilyen formában talán nem a legjobb - annak ellenére, hogy jelenleg jó a nézettsége, még ha nem is túlzottan agytornáztató a műsor. (agyamban gáz van, gázkamra, agyamban gáz van, gáz)
   A nyilatkozatok szerint a TV2 a fiatalok tévéje akar lenni, ilyen formában jobban meg akar felelni a hirdetők igényeinek. (Kedves, csupa kedves arcot látok, de azért jobb ha tudjátok, hogy a magunk módján mi is figyeltetünk, aki előttetek áll, az a mi emberünk. Elpirultatok, lebuktatok, besúgók és provokátorok) S annak érdekében, hogy a reklámok minél hatásosabbak legyenek, a szellemi színvonalat le akarja csökkenteni olyan mértékre, hogy a sok gagyiságot be is kamuzzák az emberek. Igaz, közvetve az ország érdekét szolgálják ezzel, hiszen többet fogunk vásárolni, nő a cégek bevétele, fejlődik a gazdaság. S ezt az új TV2-nek köszönhetjük.
  
   Mielőtt elfelejtenénk, emlékezzünk meg egy rádióról, ami ma is működik, még ha kicsit másképp is, mint ahogy indult. Az EstFM-ről van szó. S hogy kerül ez most ide? A TV2 újrapozícionálását ugyanaz az az Erdélyi Zsolt (Superman) csinálja, aki az Estrádiót elindította, s sok száz fiatalt rászoktatott a rádiózásra. S a rádiózásra rászokás nem baj. Az nem köti egy helyhez az embert annyira, s különben is a háttérrádiózás a divat.
   De nem csak a TV2-vel vannak bajok. A másik kereskedelmi TV-ben is elkezdődött már egy valóság (?) show, megy a Viasaton is. Ezek kisebb sikerrel futnak a nézettségi adatok szerint, de még messze a cél, egyik helyen még be se mentek az ifjú hegylakók a házba (tudniillik, csak egy maradhat).

  Ki a szabadba

   S mielőtt belekezdenénk a kukkolásba, meghallgathatjuk Mónikát, Claudiát, az Aktív és a Fókusz kameráin keresztül a hírességek mindennapjainak lehetünk részesei. (nem vagy egyedül, valaki egész éjjel hallgat. Nem vagy egyedül, már megint füle van a falnak)
  S ha a TV nem mutat eleget, rákapcsolódhatunk a hálóra, s ott a Nagytestvér vagy a ValóVilág honlapján tovább folytathatjuk a nézelődést.
  Illetve folytathatnánk. Az RTL valóságsó honlapja nem tudom, hogy működik, de a „Magyarország legegyszerűbb és legnézettebb” lapjával (BigBrother-é) gondok vannak. Nem bírja a látogatók rohamát.
  
   Na tessék, azt hiszem, lebuktam. (szexuális szabadságomat egy idegroncstelepen töltöm el, mindenki azt kapja, amit megérdemel) Igen, néztem én is a Nagy Testvért, fent maradtam megnézni az első kettyintést - mint annyi más ember, s azt hiszem, beleuntam - mint rajtam kívül kevesen - sajnos. (Aki nem is nézte, az nem unhatott bele!)
   S miért e fordulat? Most mit nézzem, ahogy pár - saját akaratából, de - összezárt ember unatkozik egész nap? Az elején még izgalmas volt számukra - de ma már se ők, se a nézők nem kaphatnak semmit - itt már a szex sem újdonság. S a többi TV is követi azt a szálat, nem sok választást adva a butulásra éhes nézőknek. (annál jobb itt, minél rosszabb)
  De mi az oka? Hogy véget ért a nyár? Ahogy tavasszal menekültünk ki a szabadba, úgy menekülünk most be a TV elé? De kint még tombol a napsütés, zöldek a fák, s a szabadtéri szórakozóhelyek sem zártak még mind be.
  
   Ellenben a kiadók már élesítik a legfrissebb lemezbombákat, a tucategyüttesek, s a saját magukat adó zenekarok legújabb alkotásaik, válogatásaik várnak megjelenésre. Ezzel együtt elkezdődnek a lemezbemutató turnék, kinyílnak a klubok, folytatódik az éjszakai élet.
   De ezt ne a tévé előtt töltsük!
  
   (a felhasznált idézetek mind a Kontroll csoport számaiból vannak, akkor politikai lázadás volt, most a médiakultúra megy kicsit rossz irányba! A számokat így nem e miatt írták, s amire célzok vele, az nekem jutott az eszembe, illetve erről az egészről a rég nem hallott kazettáimról jutottak eszembe verssorok. S ide akkor egy Kispál és a borz idézet is kerüljön: De jó, hogy vége a nyolcvanas éveknek, s nem jön újra el)
  
   Szerkesztői megjegyzés: mióta van nálam Spektrum, National Geographic, Discovery, Animal Planet tévécsatorna, azóta én nem is nézek bele a fent említett műanyag tévécsatornák egyikébe sem, talán egyetlen kivétel a Simpson család...



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Big Brother

Való Világ

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hammer concerts    panic! at the disco    valentines day    jacked    dawnstar    dying wish    life as we know it    violator    emmure    jon oliva’s pain    aranyember fesztivál    lokotka gábor    abysmal torment    mia wasikowska    anselmo crew    fridvalszki mark    ego project    godsmack    sidetracked!    fürgerókalábak    veréb    death    noise of irrational    turbonegro    still got the blues  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!