hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. január 15. kedd   14:58
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Egy Kiss Erzsi Zene Deladela lemezbemutató
…ahogy kijönnek belőle ezek a furcsa szavak… 2001 december 30, Trafó Kortárs Művészetek Háza

   Kiküldött tudósítónkat (aki lusta, és nem hajlandó betűt vetni egyetlen word dokumentumba sem) faggattam a Kiss Erzsi Zene tavaly év végi lemezbemutató koncertjéről. Kénytelen voltam, mert sajnos (de mekkora sajnos!) nem tudtam elmenni az említett eseményre (szilveszteri előkészületek miatt). Abban a megtiszteltetésben azonban részem lehetett, hogy első kézből informálódtam a remekbeszabott produkcióról.
   „Bizony ez volt az év utolsó koncertje, mert a szilveszteri hajcihőt nem számítom annak a „sika-kasza-léc” miatt. És nagyon jó koncert volt! Rengetegen voltak, és nem éppen a tini korosztály, nyilván, mert ez nem egy tessék-lássék popkoncert volt.” (...)
   „Ülős koncert volt, vagyis a Trafó nagytermében a lelátó rész előtt is székek sorakoztak, de így is alig fért el a sok érdeklődő. Voltak, akik a földön ültek, de valamiért féltek közvetlenül a színpad elé helyezkedni, pedig Kenderesi Gabi direkt kérte is őket, mert akkor jobban befértek volna az emberek.” (...)
   „Franciák mellett ültem, vagy legalábbis azok lehetettek, mert franciául beszéltek, és gondolkoztam is, hogy honnan ismerhetik ezt a zenekart, és hogy akkor nekik mennyire lesz élvezetes ez az előadás, de aztán rájöttem, hogy végül is mindegy, mert a szöveget úgysem kell érteni, és van egy franciás (Francia - ez a címe. m.) dal is, mint tudjuk, de ettől még ez volt az egyik kedvencem.” (...)
   „Nem, nem volt díszlet, de a színpad folyamatosan mozgásban volt, meg a zene, a ritmusok is magukkal ragadtak. A dobos (G. Szabó Hunor), és a vokálosok magasabban, egy emelvényen helyezkedtek el, de volt, hogy a vokálosok előre jöttek, meg ki-be sétáltak, a Kenderesi Gabi meg peresze fővokálosként elől kapott helyet.” (...)
   „Régen láttam ilyen kedves, szimpatikus társaságot színpadon. Nagyon aranyosak voltak, de Hajnóczy Csaba gitáros mintha eltévedt volna, mert fekete szövetnadrág, fekete ing, és fekete mellény volt rajta, úgy nézett ki, mintha valami vállalati rendezvényre érkezett volna. Túl elegáns volt a többiekhez képest. A basszusgitáros (Vajdovoch Árpád) például farmerban és pólóban vagy miben volt.” (...)
   „Egyáltalán nem zavart, hogy nem ismerem a számokat. Olyan magával ragadó volt Kiss Erzsi előadása, az ahogy játszik, mozog, gesztikulál, sőt grimaszol, meg a halandzsa szöveg, amivel mosolyt csal a nézők arcára, sőt, még a színpadon lévő többi zenész is örömmel figyelték Erzsit, hogy egyáltalán nem volt fontos, hogy ismerem-e a dalokat.” (...)
   „Volt egy finnes dal, amikor három csaj énekelt. Ez nagyon tetszett. Itt különösen érdekesen improvizáltak, bár azt nem igazán tudom, hogy mennyire improvizatív ez a zene, de nyilván az volt, mert Erzsi belevette a két vokálos lány nevét a szövegbe. Nehéz dolga lehetett, mert figyelni kellett, hogy a ritmus és a rímek is jól jöjjenek ki.” (...)
   „És akkor még itt volt az a franciás dal, amit már említettem, ezt ülve adták elő, és a dobos (Hunor) gitározott. Ez a két szám volt a kedvencem.” (...)
   „A koncert végén többször is visszatapsolta a lelkes közönség a zenekart, úgyhogy kénytelenek voltak újra játszani pár dalt, mert ugye mégiscsak lemezbemutató koncert volt, de már az összes számot bemutatták.” (...)
   „Hajnóczy Csaba fantasztikus dolgokat művelt az egyenes nyakú gitárjával, aminek a végén nincs az izé (fej) mert én még két húrt sem tudok egymástól megkülönböztetni, de ez a pasi fantasztikus dolgokat művelt, és ez a fontos!”
   „ Erzsi pedig! (...) Ahogy énekel, meg ahogy felöltözik. Meg ahogy kijönnek belőle ezek a furcsa szavak, meg hangok, és grimaszol és játszik az arcával, meg a testével! Szóval nagyon jó volt na!”
   Azt hiszem nem is kell semmit hozzáfűznöm tudósítónk szavaihoz. Úgyhogy nem is teszem.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a kétballábas banda    wilhelm scream    suicidal tendencies    new lows    blues b.r. others    alteriah    nina hagen    brain drill    csík    skindred    the panic broadcast    geezer butler    cocorosie    redheart    spacesh!t    nyughatatlan    powerfest    cult of grace    the word alive (usa)    hugh jackman    skyclad    another way    másnaposok    the carbonfools    europica  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!