hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2002. július 12. péntek   15:37
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Ladánybene Tábor
Komárom, 2002 július 24-27

   A magyar zenei szintér perifériájára szorult reggae zene tiszteletre méltó művelői, a Ladánybene 27 idén is megrendezi hagyományos nyári táborát. A helyszín ezúttal a komáromi WF szabadidőközpont lesz, ami a szervezők leírása szerint igazán kultúrált környezetet biztosít majd a fellépők, és a látogatók számára egyaránt.
  
   A program átöleli a jamaikai zenei szintér szinte egészét, kezdve a ska-val, a roots-on és a dub-on át a dancehall-ig. Emellett az érdeklődők betekintést nyerhetnek a rasztafarizmus világába, megismerkedhetnek a reggae kultúra fontosabb személyiségével, történetével. A tervek szerint shop is működni fog a táborban, ahol a különféle hanghordozók mellett kiegészítőkre is szert lehet tenni.
   Nézzük a zenei programot! Az idei év csemegéje lehet a Finn Kereskedelmi Kft-nek köszönhetően Wailers első napi fellépése. Bob Marley egykori kísérő zenekara elsősorban a stílus klasszikus gyökereihez fogja visszakalauzolni a közönséget. Persze ne feledkezzünk el a Ladánybene 27 nyitó koncertjéről, valamint a szerbiai Trenchtown Rockers Sound éjszakai bulijáról sem.
  
   Második napon a reggae előfutára a ska kerül reflektorfénybe. Az egyre bővülő és színvonalassá váló hazai színteret a Tigris, a veszprémi buli-ska CsizmáSKAndúr, illetve a soproni indusztriális ska zenét játszó HomoSKApiens képviseli. Az est fénypontja a Polemic nevezetű - már nem először hazánkba látogató - szlovák zenekar lesz. Őket a Ladánybene Reggae Soundsystem követi majd. Érdekesség képen megjegyzendő, hogy annak idején Miksáék is a ska-val kezdtek.
   Harmadik napunk zeneileg igen vegyesre sikeredik, de persze nem szakadunk el a gyökerektől. Kezdés kép jön majd a Reggaester, őket a remek dob zenét szolgáltató Afro Magic tagjai követik. A francia Sly Asher & The Rooters zenekar reméljük elhozza azt a magas szintű reggae imádatot hazájukból, ami arra felé jellemző. A Ladánybene a mai napon sem maradhat le a nagyszínpadról, hiszen Dub 4U formációjukkal mutatják majd be a jamaikai zene egy másik gyöngyszemét. A napot a holland Love International Sound és a magyar Rasztaműhely közös produkciójával fejezhetjük, azaz kezdhetjük meg!
  
   A zárónap hazai túlsúlyban telik majd el. Lesz itt R-Ge, Djoliba, újfent Ladánybene 27, valamint méltó zárásként az utóbbi idők legnagyobb dancehall durranása a Love Alliance a német Love Tank Soundsystem tagjával, selekta Schepperrel kiegészülve adagolja a riddemeket a massivenak!
   A medence mellett egy úgynevezett kisporondon egész nap nyomják a hazai reggae dj-k: gaulamin, tb, homelock, bosi, caspar, áfonya, superh, gonnok, mr.skunk, rastamás, andraas, gathkins és még sokan mások...Ezeken felül a táborban területén fellelhetőek lesznek afrikai dobosok is, csakhogy egy perc pihenőnk se legyen.
  Igazi zeneünnep készülődik Komáromban! Aki még nem volt reggae buliban, annak tájékoztatás képen elmondjuk, hogy a családias és közvetlen légkör alkalmat teremt az ismerkedésre, valamint egy iszonyú nagy pörgésre. Aki esetleg elfárad, és pihenőre kényszeredne, az se keseredjen, mert a zene jótékony hatással van a gondolkodásra, és passzív állapotban is hat! Aki pedig tájékozódni szeretne erről a szubkultúráról, az megteheti a www.dancehall.hu oldalon, amely az egyetlen hazai reggae fanzin netes változata. Sok infó, igényes környezetben az Underground Zenei Kulturális Magazin ajánlásával.
  
   Jegyárak: Napijegy: 1000 HUF (kivéve 07.24.: 3000 HUF), 4 napos jegy: 5500 HUF, Camping: 1500 HUF/nap/fő
  
  A nagyszínpad tervezett műsorbeosztása:
  
  Július 24.: 20h: Ladánybene 27, 22h: The Wailers (Jam), 24h: Trenchtown Rockers Sound (YU)
  Július 25: 18h: Tigris, 19h: HomoSKApiens, 20h: CsizmáSKAndúr, 22h: Polemic (SK), 24h: LB Reggae Soundsystem.
  Július 26.: 18h: Reggaester, 20h: Afro Magic, 22h: Sly Asher & The Rooters (FR), 24h: Dub4U, 01h: Love International Sound (NL) & Rasztaműhely.
  Július 27.: 18h: Re-G, 20h: Djoliba, 22h: Ladánybene 27, 24h: Love Alliance meets Selekta Schepper (Love Tank Sound, D)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
MARCO MENDOZA (USA)
2024. május 25.
Dinamit 45 – Az utolsó jubileum
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Közel harminc év után újra színpadon az eredeti FLM!
MARCO MENDOZA (USA)
Ahogyan biztosan nem hallottad még a Mátrát
Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
 kiemelt 
MARCO MENDOZA (USA)
  
Az amerikai rock muzsikus május 19-én, pünkösdvasárnap este lép fel Budapesten, a korábban már számos alkalommal letesztelt BackStage Pub színpadán

Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 greg graffin    house of pain    anjou lafayette    death dta    palov & mishkin    british sea power    minimax    petter carlsen    sorronia    isis    keith caputo    turmion kätilöt    zorán    power trip    god dethroned    magyar atom    surface festival    die hard    british sea power    sterbhaus    liam nieson    renata rosa    premonition 13    david byrne    leprous  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!