hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. január 17. csütörtök   15:16
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Obituary, Holy Moses, Avatar
2008. január 29., Budapest, A38

  A 2008-as esztendő egy nagyszerű koncerttel kezdődik a death metal rajongók számára, ugyanis a floridai Obituary teszi tiszteletét az A38-as hajón. A legendás amerikai zenekart a szintén nagy múltú német thrasher Holy Moses, és a svéd melodikus death metalt játszó Avatar kíséri el a turnén.
  
  Az Obituary tagsága még 1985-ben kezdett el zenélni Xecutioner néven, és a Slowly We Rot című debütalbum 1989-es megjelenése előtt változtatták nevüket Obituary-ra. A Slowly We Rot a death metal egyik alapműve, John Tardy sajátos, bugyborékoló hörgése pedig azóta is a műfaj etalonjához tartozik. A floridai zenekar tovább folytatta diadalútját a Cause Of Death, a The End Complete és a World Demise című lemezekkel. Aztán a kilencvenes éves közepére hanyatlás állt be a pályájukon, és az 1997-es Back From The Dead lemez után feloszlottak. 8 év után, 2005-ben tértek vissza a Frozen In Time című albummal, hogy újra megmutassák az ifjú metalosoknak, hogyan kell játszani az old-school death metalt. 2007-ben egy újabb lemezzel jelentkeztek, az Xecutioner´s Return címmel a zenekar korai éveire utalnak. Az Obituary középtempós, súlyos riffeket alkalmazó muzsikája ugyan nem túl változatos, de mindenképpen sajátos, egyéni karakterrel bír, mely nagyban köszönhető John Tardy jellegzetes hangjának. A tagságot tekintve a klasszikus felálláshoz képest csak Allen West gitáros helyén történt változás: a sok helyen megfordult Ralph Santolla itt ontja most bő kézzel a virtuóz gitárszólóit. A többiek, azaz a már említett John Tardy énekes, Donald Tardy dobos, Trevor Peres gitáros és Frank Watkins basszusgitáros a régi idők tüzével és profizmusával játssza még mindig a súlyos Obituary-féle death metalt. A zenekar az újjáalakulása óta a 2005-ös Szigeten adott egy nagyszerű koncertet, és most is egy energikus, zúzós, headbang-re ingerlő fellépést várhatunk tőlük!
  
  A német Holy Moses sem egy fiatal banda, még 1980-ban alakultak Aachen-ben. A zenekar egyik jellegzetessége, hogy női frontemberrel adják elő a thrash metalt, ami elég nagy ritkaságnak számít a műfajban. Sabina Classen énekesnő rikácsoló hangját lehet szeretni vagy utálni, de mindenképpen egy nagyon karizmatikus személyiség. A zenekar első lemeze 1986-ben jelent meg Queen Of Siam címmel, melyet további remek thrash művek követtek. 1994-ben a Holy Moses-nél is megfigyelhetünk egy törést a zenekar pályájában, mely után egy hosszabb pihenő következett, és 2001-ben tértek vissza a Master Of Disaster című lemezzel. Azóta még két albumot adtak ki, és idén fog érkezni a Bloodbound címmel ellátott új CD. A zenekar felállása folyamatosan változott az évek során, a biztos pontot Sabina Classen énekesnő jelentette, aki mellett jelenleg Michael Hankel gitáros, Atomic Steiff dobos és Oliver Jaath basszusgitáros alkotják a bandát. A Holy Moses zenéje is eléggé egy dimenziós, de aki szereti a klasszikus, régivágású thrash metalt, és el bírja viselni a torokreszelős női éneket, az ezen a január végi estén is egy jót fog zúzni a német thrasherek koncertjén!
  
  A svéd Avatar egy 2001-ben alakult, melodikus death metalt játszó zenekar, amely 2006-ban jelentette meg bemutatkozó nagylemezét Thoughts Of No Tomorrow címmel. A göteborgi srácok tavaly adták ki második albumukat Schlacht címmel, amely ugyanúgy az In Flames nyomdokain haladva viszi tovább a melodikus death metal muzsikát.
  
  Aki szereti a régivágású thrash és death metal zenét, és meg szeretne tekinteni élőben két legendás zenekart, annak mindenképpen ott lesz a helye az A38-as hajó gyomrában január 29-én. A koncertre a belépőjegyet elővételben 4500 Ft-os áron, a helyszínen 5000 Ft-ért lehet megvásárolni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Obituary

Holy Moses

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 code    talizman´s    brad pitt    pop ivan    cradle of filth    riki    simpson család    wave goodbye    titanic 3d    orphaned land    csányi sándor    skalar music hungary    avatarium    airbourne    moonspell    zságer    a frankeinstein terv    nirvana    jonathan nolan    red riding hood    iscream    rockmaraton    dorothy    jane’s addiction    barabás lőrinc  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!