hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2002. június 1. szombat   17:44
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
SportSziget2002 Sport-Koncert-Party
Népstadion, 2002 június 7-8-9

   Idén, ahogy már szép lassan hagyománnyá válik, a nyári fesztiválokat a Sportsziget nyitja meg. Közel száz sport színes kavalkádjára, nemzetközi sztárokra, színvonalas sportversenyekre, a hazai könnyűzenei élet legismertebb képviselőinek és külföldi sztárok koncertjeire számíthatunk az idén már három napos, Június 7-től 9-ig tartó fesztiválon, mely a Népstadion és Intézményei majd minden helyszínén, közel 350.000 m2-en zajlik A fesztivál - ahogy ez már lenni szokott - ingyenes.
  
   Újdonság, hogy lesz Bee Csúzli, és Bee Óriás Kalandvár, No Fear-Nokia MX Freestyle Motocross bemutató. Az Autó-sport Parkban lesz Off Road bemutató, ahol a nézők utasként próbálhatják ki, milyen érzés egy autóban megmászni a lépcsőt, felkapaszkodni a farönkökre stb., szakági autó bemutató, ahol kiállításra kerülnek többek között rallye, rallye cross, pályaverseny, off road teher tereprallye, gokart, roncsderby és más autó érdekességek. A Forma-1 izgalmas miliőjét idéző, ugyanakkor mindenki számára szórakoztató és élményekben gazdag, szervezett versenyekkel várja a sebesség szerelmeseit minden korosztályból a Sport Sziget gokart pályája.
   A Kispályás Arany Ászok Labdarúgó Mini VB-n, selejtezők után, a Sport Sziget ad helyet a döntőknek. Szintén a nyárindító fesztiválon szurkolhat a közönség a Converse Street Jam utcai kosárlabda bajnokságon, amire a szervezők a helyszínen várják a csapatok nevezését és a - címmérkőzésnek is helyt adó - Profi Ökölvívó gála összecsapásain. A boxgálán részt vesz többek között Bognár László (volt WBO és WBO Kisvilágbajnok) és Kalocsai Zoltán (volt WBO Kisvilágbajnok, többszörös VB kihívó).
  Igazi egzotikus sportcsemegének ígérkezik a Kyokushin Karate Európa Bajnokság és a Wushu Harcművészeti Nyílt Európakupa, ahol Magyarországon először látható a kínai wushu olimpiai szabályrendszer szerint. Mindkét program jól ismert, világsztárokat ígér: itt lesz Carter Wong és Shihan Kenji Midori kyokoshin karate világbajnok. A SAP csarnokban lesz látható a Harcművészeti Bemutató, ahol 66 harcművészeti ág mutatkozik be.
  A Roxy Aktív Parkban,a rendezvény harmadik napján lesz a 4 kilométeres Cora Fót utcai futóverseny valamint három napon át tart a Shape Fitnesz és Aerobic Napok Béres Alexandra közreműködésével.
  
   Egyedülálló esemény és az idei Sport Sziget minden bizonnyal egyik leglátványosabb helyszíne, az előzőek mellett az Oneill-Nokia Summer Jump lesz. Ezt a pénzdíjas nemzetközi férfi snowboard vízbeugró versenyt és mountain bike bemutatót a korábbi években a Nemzeti Sportuszodában élvezhette a közönség. A Sport Sziget ideje alatt egy, a Népstadion körgyűrűn felállított 25X25 méteres, két méter mély mobil medence ad helyet a látványos bemutatónak.
  Idei újítása a rendezvénynek a Sport Sziget Strand, ahol a különböző strandsportok, a strandfoci, strandkézilabda és strandröplabda szerelmesei élhetik ki szenvedélyüket.
   A fogyatékosok sportjainak keretében idén is lesz ülő röplabda, csörgőlabda és erőemelés bemutató. Teremsportok helyszínén lesz többek között tollaslabda, lábtollabda, asztalitenisz, floorball bemutató illetve a közönség is kipróbálhatja ezeket.
  
   A Sport Sziget egyik missziója az egészséges életmód népszerűsítése. Az Egészséges Falu olyan életmód-expo, ami bemutatja az egészséges életmód összes szegmensét, a táplálkozást, a különböző gyógymódokat, lazítási technikákat, kezeléseket, terápiás lehetőségeket.
   A Kaland Kemping a nemzeti parkok, túraboltok, turisztikai egyesületek bemutatkozásának helyszíne. Lesz itt többek között Kalandvár, VERTIGO mászófalak, zsonglőrbemutató és oktatás, búváregyesületek bemutatója, ökörsütés, 3 D-s karika, boulder bemutató és verseny, terepjáró-, íjász-, számszeríjász-, kötéltechnika- és kutya bemutató. Itt lesz a Túlélőbázis: beszélgetéssel egybekötött élménybeszámoló meglepetés vendégekkel, szalonnasütés, rodeobika, fittségmérés, favágóverseny, minigolf, heki (footbag) bemutató és verseny, továbbá mászófal verseny
   A Sport Sziget zsúfolt, színes hangulatában egy biztos találkozási pont a Sportpiac. Itt a szakszövetségek, sportszer-forgalmazók és gyártók, a különböző sport szolgáltatók és a magyar sportélet szereplői mutatkoznak be, kiállítások, vetítések kíséretében. A Sportpiac színpadán különböző bemutatókat élvezhetnek a látogatók s a Sportpiac Cafe a találkozások, beszélgetések színhelyéül szolgál majd.
  
   A Sport Sziget idén is helyt ad a TV2 VIP Kupának, ahol közéleti személyiségek, a média képviselői, politikusok, zenészek egy speciális öttusában mérik össze ügyességüket.
  A kevésbé sportosakat a Pub activity (Kocsmasportok) sátorban darts, csocsó, gombfoci és szkanderbajnokság várja. A Foci VB Klubban a világbajnokságot óriás kivetítőkön sugározva a Sport Sziget a közös szurkolás élményét biztosítja minden focirajongónak. Ezen a helyszínen találkozhatnak a látogatók a hazai futball régi és mai nagyjaival és szakértőivel: Bene Ferenc, Nyilasi Tibor, Dárdai Pál, Csapó Gábor, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Csank János, Géczi István, Mészöly Kálmán és Zombori Sándor lesz majd a Sport Sziget vendége.
   A Sport Sziget további helyszínein Head Tenisziskola, Kispályás foci, Gyeplabda, Vízifoci pályák, Táncsportok, Siklóernyő bemutató és Paint Ball várja majd a közönséget.
  A Sport Sziget specialitása, hogy a sport és a zene egyszerre, olykor egymást kiegészítve vonul fel a rendezvény során.

   Már az indító napon Ákos koncertje várja majd a zenerajongókat. A leglátványosabbnak tartott hazai koncertprodukciót utoljára 2001 tavaszán láthatta a nagyérdemű. Ákos most megújult zenekarával lép fel a Sport Szigeten.
   A Sport Szigeten idén két színpadon a hazai zenei élvonal lép majd fel. A Szoborparkban felállított Nagyszínpadon Ákos mellett fellép a BackIIBlack, Ganxsta Zolee és a Kartell, a Best of, Sub Bass Monster, és a United. Ezen a színpadon lép fel a tavalyi Sziget Fesztiválon nagy sikerrel koncertező Leningrad Cowboys is.
  Az atlétikai dobópálya lesz a helyszíne a Sziget Nagyszínpadnak, ami a Sziget Fesztivált hozza június elejére. Itt a Rémember, a Kispál és a Borz, a Sziámi, a Color Star, a Heaven Street Seven, a Freshfabrik, a Quimby, a Zagar, a Superbutt, a Másfél és az Anima Sound System lép fel.
   Ugyanitt, a Sziget Nagyszínpad mellett működik majd egy Party Kávézó, ahol a budapesti ismert szabadtéri szórakozóhelyek hangulatát vegyítve mindhárom napon késő este várják a party-járókat Továbbá a Bee Extrémpark és a Kaland Kemping helyszínén felállított színpadokon is különböző zenei produkciók várják a zenerajongókat.
   A SAP csarnokban szombat este Sport Sziget party várja majd az érdeklődőket, amikor is nemzetközi sztárvendég, a londoni Adam F. töri majd az ütemet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sportsziget

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 off with their heads    radare    dark fortress    punnany massif    midriff    civil war    nemadomfel    ugly kid joe    the clash    Őrült szív    born to lose    spielberg    vizet az elefántnak    stentor    primus    cadik    judas priest    dehumanized    intimtorna illegál    down    kill devil hill    groove armada    structures (can)    amd    neaera  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!