hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. október 26. péntek   15:39
nincsen hozzászólás

szerző: Bandi
Carl Palmer Band
2007. október 14. A38

  Az Emerson, Lake and Palmer legendás dobosa látogatott kis hazánkba, a Balkán kapujába, az Artemovszk 38 hajóra, hogy szétüssön mindent, ami szétüthető.
  
  A Mester az ELP legjobb dalaival érkezett, köztük egy komplett Egy Kiállítás Képeivel, melyeket gitár-basszus-dob átiratban tárt a közönség elé. Ez izgalmas zenei utazásnak-kísérletezésnek tekinthető, ha belegondolunk, hogy a legendás ELP jellegzetessége a kitűnő dobjáték mellett Keith Emerson utánozhatatlan orgonaszólói. Ezért kellő önfegyelemmel, némi tartózkodással és fenntartásokkal közelítettük meg a Hajót ezen az estén.
  
  A Band legénységét Palmer mellett Paul Bielatowicz gitáros és Stuart Clayton basszusgitáros alkotja. Dicséretreméltó az Öreg törekvése, hogy magát fiatal és tehetséges muzsikusokkal veszi körül (belegondolva jogos, mert pl. a rocktörténelem egyik alapvetését a Muszorgszkij-átiratot az Egy kiállítás képei-t huszonévesen vágták a közönség képébe, és ott is maradt egy életre). Ez a gitáros srác viszont szemtelenül fiatal, legfeljebb húsz éves lehet, hát kíváncsian álltunk az est elébe, hogy hogyan fog megbirkózni ezzel a feladattal.
  
  A közönség elég vegyes, mégis homogén képet mutatott: ötven körüli házaspárok tizenéves fiaikkal, teljesen úgy, mint amikor a Black Moon turné idején a megboldogult Sportcsarnokban játszottak ezelőtt tízen x évvel ezelőtt, mikor jelen sorok írója szintén tízen x éves volt és a drága jó szülei rángatták el erre a koncertre Szóval Szülői Értekezlet fíling megvolt, mint a 60-70-es évek nagy sztárjainak koncertjein általában.
  
  A Sportcsarnokbeli koncert emléktöredékeiből nekem egy hatalmas és látványos dobfelszerelés rémlik, ehelyett most Palmerünk igen szerény szereléssel érkezett, hiába, aki profi az akármivel csodát művel, csak ütni lehessen És Carl meg is tett mindent, hihetetlen energiával ütötte a bőröket, azt a szigorú Palmeros játékot kaptunk, amit vártunk. Az est első részében sorakoztak az ELP klasszikusok, főleg a Trilogy-ról vagy az első ELP lemezről, a második részében megkaptuk a Képeket. Panaszra nem lehetett okunk, gitárral, basszusgitárral, ének nélkül is csak annyira lehetett hiányérzetünk, amennyire erre számítani lehetett, tudtuk, hogy ez azért nem az az Emerson, Lake and Palmer. Az ember felnő, és beletörődik, hogy időutazás csak a hollywoodi filmeken reális opció egy kiadós ELP koncert tekintetében.
  
  A koncert során mindenki megkapta a külön kis ötpercét, hogy megmutassa, mit is tanult az iskolában. A feleltetés ABC sorrendben történt, a gitárostól és a basszusgitárostól is kaptunk klasszikus melódiákat, rakendrollt is, és egy kis popzenét. A produkció talán annyiban volt felejthetetlen, hogy Paul a gitáros nem mindig találta a zenéjében a kivezető utat, amitől én személy szerint leizzadtam, de a bakit inkább a korának tudjuk be, mintsem a tehetségtelenségnek, mert tehetségből nincs hiány, önbizalom is van elég, a nagy falatokhoz meg idővel felnő az ember. És a basszusgitáros is felmondta a kötelező leckét, mi meg jól megtapsoltuk.
  
  A végén, mikor már kezdtük hiányolni, kaptunk egy igazi földbedöngölős szigorú dobszólót is, aztán mindenki mehetett békével. Önfegyelmünket és tartózkodásunkat a koncert folyamán sikerült levetkőznünk, fenntartásunkat viszont megőriztük: ELP-t továbbra is csak tiszta forrásból.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 massive aggressive    cosmogenesis    jimmy page    mörbid carnage    valentines day    talentométer    ian astbury    iscream    pendulum    animations    toportyán férgek    null positiv    tv manci    kampec dolores    trial    witchburner    my small community    smashed face    anaal nathrakh    karma to burn    bloodlet    maria brink    2012    damnon albarn    lo!  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!