hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. október 4. csütörtök   12:45
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Manring / Gauck / Szabó Trió - „A Mélység Birodalma”
2007. október 26., péntek, 20:00. Budapest - Millenáris Teátrum

  A különös cím arra utal, hogy ez a három nemzetközi hírű muzsikus a zene hangzásának legmélyebb tartományaiban játszik. Michael Manring (USA) elektromos basszusgitárjain, Ralf Gauck (D) akusztikus basszusgitáron, Szabó Sándor (H) pedig a mélyre hangolt bariton akusztikus és bundnélküli gitárokon, valamint egy hatalmas ősi kínai citerán, a guzhengen játszik.
  
  Tagok:
  Michael Manring elektromos basszusgitár
  Ralf Gauck akusztikus basszusgitár
  Szabó Sándor bariton akusztikus és bundnélküli gitár, guzheng
  
  A Mélység Birodalma című koncert nem kizárólag hazánkban, hanem világszerte is egyedülálló kezdeményezés. A koncert során megszólaló hangszerek ebben a formációban - két basszusgitár, egy bariton gitár - először lesznek hallhatóak.
  A meghívott művészeket egyedi játéktechnikájuk mellett a csak rájuk jellemző zenei nyelv tette nemzetközi szinten is ismertté. A koncert során ezek az egymástól eltérő zenei kultúrák és játékmódok olvadnak össze egy semmihez sem hasonlítható közös zenei nyelvvé.
  
  A Mélység Birodalma c. produkció koncepciója
  
  A produkció koncepciója abban áll, hogy egy magyar művész ver hidat a két nyugati, egymástól eltérő kultúrán nevelkedett, és más irányba tartó művész között, és ízelítőt adnak a legmélyebb hangzású húros hangszereken játszható kortárs zenékből. A kétrészes koncert nemcsak zeneileg, hanem hangzásban és a multimédiás videó vetítésének köszönhetően látványban is az egyik legkülönlegesebb produkciónak ígérkezik 2007-ben Magyarországon.
  
  A kétrészes koncerten mindhárman bemutatják azt az oldalukat, amitől világhírűek, azaz szólóban mutatkoznak be, majd duó kombinációkban, végül trióban folytatják a műsort, folyamatosan váltogatva a különféle felállásokat.
  
  A fellépő művészek:
  
  Michael Manring (USA), basszusgitárok
  
  Sokan úgy tartják, hogy a kaliforniai Michael Manring a világ egyetlen szólista basszusgitárosa. Speciális Zon basszusgitárjain az elmúlt két évtizedben jócskán kitolta a basszusgitározás hangzási- és játéklehetőségeit. Lélegzetelállító kompozícióival, elképesztő hangszeres tudásával világszerte rengeteg rajongót szerzett magának. Michael Manring a Windham Hill kiadó által lett ismert és népszerű, számos művésszel játszott közös albumokon. Olyan nagy nevek társaságában tűnt fel, mint Alex De Grassi, Henry Kaiser, Michael Hedges, Patti Larkin, John Gorka, Thomas Dolby.
  Ma kétségtelenül ő korunk egyik legeredetibb, legkülönlegesebb basszusgitárosa. Az amerikai Bass Player Magazinban 1994-ben az év basszusgitárosának választották. Michael Manring senkihez sem hasonlítható hangzást alkotott magának: zeneszerzőként és előadóként sem követ trendeket, saját útját járja és úgy tűnik, egyre inkább ő mutat irányt a művészetével. Zenéje, stílusa igazi kortárs muzsika.
  Legutóbbi, Soliloqui című albumán, amely az első szólólemeze, minden tekintetben megerősíti a világ legjobb basszusgitárosai között elfoglalt előkelő helyét.
  Magyarországon először lép fel.
  
  Ralf Gauck (Németország), akusztikus basszusgitár
  
  Ralf Gauck, Európa egyik legfontosabb basszusgitáros egyénisége, aki polifónikus játékával képes szólóban is egész koncerteket játszani. Különlegességét az adja, hogy szólistaként lett ismert, másrészt akusztikus basszusgitáron játszik. Szólista basszusgitárosként új színt hozott a német kortárs zenébe. Eddigi pályája során olyan nevekkel játszott együtt, mint a Hermans Hermits, Tony Sheridan, Allan Taylor, Peter Ratzenbeck, Chris Jones, Claus Boesser-Ferrari, Roger Sutcliffe, Jan Akkerman, Denny Seiwell (Wings) és Angelo Branduardi. Egyre több elismerést kap szakmai fórumokon, és a közönség is hamar a szívébe zárta. Albumain és koncertjein egyaránt szívesen játssza ismert zenék szóló feldolgozásait, azonban főként saját modern kortárs kompozícióit. Magyarországon először lép fel.
  
  Szabó Sándor (Magyarország), akusztikus gitárok, guzheng
  
  Szabó Sándor a különleges sokhúros, bundnélküli és bariton gitárok mestere a gitár nemzetközi birodalmában. Zenéjét az európai és keleti klasszikus zene, illetve a népzene folyamatosan formálja. A kilencvenes évek közepétől pályája fokozatosan a kortárs akusztikus gitárzene nemzetközi világa felé irányult. Egyéni hangvételű kompozícióiban a bartóki hagyományokat követi, szuggesztív játékával és jellegzetes hangzásával mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert művésze lett. Európában csaknem minden országban bemutatkozott, de Japánban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban is több alkalommal koncertezett. Számos nemzetközi formáció tagja, ezek közül egyik legfontosabb az amerikai Georgian Contemporary Unit nevű kortárs zenei társulás. Eddig több mint 20 hanglemezen hallható játéka. Az akusztikusgitár legnagyobb neveivel játszott együtt, mint Alex De Grassi, Peter Finger, Isato Nakagawa, Tim Sparks, Claus Boesser Ferrari, Bob Bonastre, hogy csak a fontosabbakat említsük. Az elmúlt években sokat tett a modern kortárs akusztikus gitárzene magyar közönségnek történő bemutatásáért.
  
  Jegyár: 2400/2900 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Michael Manring

Ralf Gauck

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sunnata    vasember 2    gwyneth paltrow    mr2    niburta    hitchcock    jeff briges    skywalker    wings of love    scary face    beneath the void    enter shikari    brutally deceased    twitter    ryan gosling    almost failed    ryan tedder    the last felony    the kolin    jim croft    craig taborn    joe bonamassa    brendan perry    naturally 7    death in vegas  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!