hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2007. szeptember 29. szombat   15:56
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Klikk – digitális játszótér interaktív kiállítás a Millenárison
2007. szeptember 27-től . Budapest - Millenáris, Jövő Háza Kiállítás (Budapest., II. ker., Fény u. 20-22.)

  2007. szeptember 29-én Klikk digitális játszótér címmel, új interaktív kiállítás nyílik a Millenárison, a Jövő Háza Kiállítás területén. A interaktív digitális játszótér három hónapon át, a megszokott kiállítási keretektől eltérő formában mutatja be az internet történetét, és lehetőségeit. A Klikkhez készített interaktív játék segítségével a látogató szórakoztató formában ismerkedhet meg az internet alapjaival és további kapcsolódó témákkal, például a hackerek, a Second Life világával vagy a tartalommegosztással. Az egyéni regisztrációt követően a játék csapatban zajlik. A látogató ismeretei bővítése mellett barátokat szerezhet, kapcsolatokat építhet és értékes díjakat nyerhet. A nyertes hét fős csapat a jövő év első felében, három napos külföldi szakmai úton vehet részt.
  
  Az internet mindennapi életünk részévé vált az utóbbi másfél évtized során. Szemünk előtt igazi technológiai és kommunikációs fejlődés bontakozott ki, amelynek nemcsak megfigyelőjévé, hanem (fel)használóivá és haszonélvezőjévé is válhattunk. Ez a fejlődés az internet természetéből egyenesen következően nem áll meg: naponta jönnek létre új szolgáltatások, információs csomópontok, fejlesztések és internetre alkalmazott ötletek. Mindeközben a napi használat során feltehetőleg nem, vagy csak nagyon kevés idő jut arra, hogy megismerkedjünk magával az internettel, a sokféle megoldást kínáló médiummal és eszközzel, a természetesnek vett adottság működési mechanizmusaival.
  
  A Klikk digitális játszótér: interaktív, ismeretterjesztő, befogadó. Olyan kiállítás, amely a résztvevői jelenlétre és a látogatói, közreműködői hozzájárulásra épít. Dinamikus keretrendszert és kiindulási pontokat ad, problémákat és kérdéseket vet fel, amelyekre a látogató maga adhat választ, hozzátéve ezzel a kiállítás tartalmához. A digitális játszótér többféle vizuális, szöveges és interaktív eszközt alkalmazva ismerteti az internet történetét, jelenét és fejlődési, fejlesztési lehetőségeit, és a hozzá kapcsolódó víziókat.
  
  A kiállítás törzsét egy sejtrendszer-installáció adja, amely feldolgozza, összegzi, és nyitott utakat kínál az Internet világába, az internet tereiből. A sejtrendszer a kiállítás szervező motorja és egyben modellezi is az Internet felépítését. Ez a tervezési megoldás lehetőséget biztosít arra, hogy a látogató maga építse fel a kiállítás bizonyos tartalmi részeit, megvalósuljon a közösségépítés, a játékok szervezése és a folyamatos interaktivitás. A kiállítási sejtekben informatív oktatásra, játékos és szórakoztató részvételre, és kreatív közreműködésre nyílik lehetőség. A sejtek mellett épült fel az internetes alapfogalmakat és tényeket tartalmazó BasicTér, továbbá egy színpad, ahol a témákhoz kapcsolódó beszélgetéseket, bemutatókat, workshopokat rendeznek. Itt kapnak helyet és teret a szakmai, kutatói és fejlesztői csoportok, az internetes nagyvállalatok, illetve a neten szerveződő közösségek és műhelyek is, hiszen az internetes innováció ezen csoportok termékeny kölcsönhatásán alapul.
  
  A Galérián net-kávézó működik, amely kiegészül egy játszóházzal is. A kiállítási térben található a NetArt-sarok, amely a média- és netes művészeti fejlesztések érdeklődői számára jelent találkozóhelyet. A Jövő Iskolája is kapcsolódó foglalkozásokkal várja az iskolás csoportokat (6-18 éves korig).
  
  A játék célja egy olyan virtuális térkép megfejtése, amely 120 db hatszögből sejtből áll. A sejtek hatszögletű szobákként jelennek meg a kiállításon, és az internet egy-egy technikai vagy tartalmi egységét mutatják be. A játékos feladata, hogy a sejteket végigjárva válaszoljon a számára összeállított kérdésekre. Minél több kérdésre válaszol helyesen, annál több sejt válik láthatóvá a virtuális térképén, amelyet folyamatosan figyelhet a kiállítás honlapján, a http://klikk.millenaris.hu/ oldalon. Ebben a játékban kizárólag csapatban lehet nyerni, ezért a játékosnak a kiállítás honlapján társakat kell gyűjtenie. Az a hét főből álló csapat győz, amelyik leghamarabb rakja össze a teljes térképet.
  Fődíj: a nyertes csapat, jövő év első felében, a Microsoft jóvoltából 3 napra ellátogathat a vállalat müncheni kutatóközpontjába.
  Különdíjak: mobiltelefonok a T-Mobile jóvoltából, szoftverek a Microsofttól
  
  A játékosként regisztrálni személyesen a kiállításon vagy a kiállítás honlapján, a http://klikk.millenaris.hu/ weblapon lehet. Az e-mail cím és név megadásával az első látogatást követően kedvezményes belépőjegy váltható a pénztárban. A kedvezmény mértéke: 2. látogatásnál: 20%; 3. látogatásnál: 40%; 4. látogatásnál: 60% ; 5. látogatástól: 100% (korlátlan számú ingyenes belépési lehetőség)
  
  A sulinet.hu portál, mint a legjelentősebb hazai oktatási tartalomszolgáltató a Millenáris stratégiai partnereként biztosítja a Klikk digitális játszótér internetes hátterét és a kiállítás népszerűsítését. Az oldalon az érdeklődők elérhetik a kiállítás virtuális környezetét, hozzáférhetnek a tematikus háttéranyagokhoz, illetve itt zajlik a játékhoz szorosan kapcsolódó közösségépítés.
  
   Nyitva tartás: kedd-péntek 9-17 óráig, szombat-vasárnap 10-18 óráig
  
  Felnőtt jegy 1200 forint
  Családi jegy 2990 forint
  Csoportos felnőtt jegy 1150 forint
  Gyermek és ifjúsági jegy 890 forint
  Iskolai csoportos jegy 750 forint
  65 év alatti nyugdíjas 890 forint



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Millenáris

Klikk

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 street dogs    suffokate    nadir    alice in chains    paul greengrass    jahoda réka    grave    tesco disco    bleed from within    alan wilder    opera-rock show    imminence    limbless    moszkva tér    brain drill    grinderman    vesztegzár    jürgen von knoblauch    within temptation    motorjesus     hayley williams    nightmare    master boot record    bloodbath    m. night shyamalan  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!