hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. szeptember 30. vasárnap   16:48
nincsen hozzászólás

szerző: Bandi
Carl Palmer Band újra Budapesten
2007. október 14. Budapest - A38

  2007. október 14-én újra Budapestre látogat az Emerson, Lake and Palmer nagyszerű dobosa Carl Palmer. A Dobosok Dobosa az A38 hajón lesz hallható, ahol saját zenekarával lép ismét a magyar közönség elé.
  
  A zenész családból származó, 1950-ben Birmingham-ben született Palmer már 14 évesen különböző zenekarokban játszott, 16 évesen pedig Chris Farlowe-val zenélt a Thunderbirds-ben. Farlowe segítségével kezdte kifejleszteni a csak rá jellemző dobolási stílust. A bandának nem más, mint Mick Jagger volt a producere. Ám Jagger ide, Jagger oda, a zenekar nem produkált átütő sikert, így Palmerünk nem sokáig maradt a zenekarban, a következő állomás a The Crazy World of Arthur Brown nevű zenekar volt, mely a Fire című slágerrel vált híressé I am the God of Hellfire. A karizmatikus egyéniségű Palmer azonban rosszul viselte, hogy háttérbe van szorítva, és mindenki arra figyel ahogy a nagy rock n roll show csúcspontján Arthur Brown azbeszt kezeslábasban felgyújtja magát. Így emlékszik vissza Palmer ezekre az időkre: „Nem tudom, milyen volt a közönség. Nem láttam belőlük semmit. Túl sok álarcot viseltem, túl sok stroboszkóp lámpa volt, igen nehéz volt bármit is látni. A közönség teljesen más volt, mint a mai, és egy olyan látványos előadóval egy zenekarban, mint Arthur, az embernek esélye sem volt.() A közönség reakciója teljes egészében Arthurnak szólt. Így aztán zeneileg a háttérbe szorultam. Az emberek tapsoltak, amikor Arthur felgyújtotta a tűzoltósisakját. Ha én csináltam valami jót, nem tapsoltak. Gondolhatja, nem volt túl jó.” (Circus Magazine 1972)
  
  Így egy éjjel lelépett a gitáros Vincent Crane-nel, és Nick Graham-mel (basszusgitár, ének) közösen megalapították az Atomic Roostert, ami bizony a hatvanas-hetvenes évek kőkemény rhythmn blues csapatává nőtte ki magát. Két daluk, a Tomorrow Night és a Devil´s Answers is sikerszám lett.
  Ezt azonban Carl nem várta meg, mert egy nap telefonhívást kapott Keith Emersontól melynek következménye a progresszív rock alapvetése az Emerson, Lake and Palmer lett.
  
  Mindhárom tag jelentős együtteseket hagyott a háta mögött. A billentyűvirtuóz Keith Emerson a Nice lelke volt, Greg Lake pedig King Crimson királyi udvarában zenélt. A zenekar már megalakulásakor supergroupnak számított. Első fellépésük 1970-ben a Wight szigeti fesztiválon több mint félmillió ember előtt igazán nagy durranás volt. Úgy lettek híresek egycsapásra, hogy még lemezük sem volt.
  
  A zenekar legütősebb albumait a hetvenes évek első felében készítette, amivel Yes és a Jethro Tull mellett kíméletlenül bevéste nevét a brit progresszív rock történetébe. A banda 1979-ben feloszlott, Palmer létrehozta a rövid életű saját zenekarát a PM-et, majd 1981-től a nagy sikerű Asia-ban folytatta pályafutását.
  
  Az Asiaval összesen négy lemezt adtak ki, melyeken olyan slágerek szerepeltek mint a Heat of the Moment; Only Time Will Tell ; Sole Survivor; Don´t Cry vagy a The Smile Has Left Your Eyes.
  
  ”Egyediek voltunk”- emlékszik vissza Palmer. „Az Asia angol rockzene volt, a technikás fajtából. Kifinomult rock, dallamokkal és kislemez-sikerekkel ötvözve. Akkoriban ez tabunak számított. És ma is igen ritkán hallani ilyet.” (David Harris: Carl Palmer Biography 2006)
  
  Palmer 1991-ben kiadott egy dupla antológiát melynek címe Do Ya Wanna Play, Carl melyen Palmer legjobb felvételei szerepelnek az Atomic Roosterel, az ELP-el és az Asia-val valamint hallhatók rajta addig ki nem adott saját szerzemények.
  
  Ugyan ebben az évben újra összeállt az ELP, két album erejéig és egészen 1998-ig együtt zenéltek és turnéztak.
  
  A legendás dobos ekkor szólókarrierbe kezdett. 2003-ban kiadta első önálló lemezét a Working Live: Volume 1-t, majd 2004-ben a Working Live: Volume 2-t.
  
  Palmer játékát hallgatni-látni mindig nagy élmény. Amellett, hogy zseniális dobvirtuóz, aki gyorsaságával, pontosságával és dobtechnikájával elvarázsolja a közönségét, showelemeket sem nélkülöz előadása. Klausztofóbiája biztos nincs az öregnek, mert minden oldalról dobokkal veszi körül magát, amivel viszont nem húzódik meg szerényen a háttérben, hanem a színpad közepén terpeszkedik önnön jelentőségének teljes tudatában. Már az ELP is híres volt showelemeiről, Emersonnál gyakran előkerült az ostor is, ha az orgonájáról volt szó, de nem maradhatott el a forgószínpad sem, aminek segítségével Palmer dobszólói közben hírtelen a közönség orra elé került.
  
  Az A38 hajón október 14-én Muszorgszkij Egy kiállítás képei-nek legendás ELP átiratát hallgathatjuk meg Carl Palmer és az ő tehetséges zenésztársainak előadásában. Emellett még egyéb ELP kötelező tanulmányt is hallgathatunk. Jó szórakozást!
  
  Jegyár elővételben: 5500 Ft
  A fellépés napján: 5500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Carl Palmer

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 royal flush    postumus    drech mihály    haggard    jaden smith    aborym    metal dayz    pay my milk    baltazár színház    petrás jános    europica    hupikék törpike    dreyelands    how do you know    ghost of shelter    katatonia    nemes andrás    tiamat    rém hangosan és irtó közel    trollfest    keepers of jericho    thy catafalque    jarboe    kerecsen    the casting out  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!