hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2000. december 14. csütörtök   12:12
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Satöbbi
2000 december 9, Akácos udvar

   Megfázás, láz, nátha, tea, gyógyszer, szakítás, szomorúság, satöbbi. Nagyjából ezek történtek velem a múlt héten, de ebből is csak az utolsó volt a jó, azaz a Satöbbi koncert.
   Igaz már egy héttel előbb számítottunk arra, hogy fellépnek az Akácos Udvarban, követve a Banán hagyományt, miszerint, minden hónap első szombatja = Satöbbi klub.
   Késtek egy hetet, de a lényeg, hogy ott voltak és koncertet adtak. Igaz számunkra az indulás nem sok jóval kecsegtetett, mivel fél tízre nem értünk le, lekésve ezzel a megbeszélt randit. Ám a csapat másik része már ekkor ott volt és kétségbe esve telefonáltak, hogy nincs semmi lent, tök üres az egész!!! Azért a megfelelő instrukciók hatására csak lementek a pincébe, azzal a megbízatással, ha tényleg üres, akkor hívjanak vissza, mivel nem megyünk le hiába. Telefon nem jött, mi meg közben leérkeztünk az Akácfa utcába.
   Nos igen, az első csapat tényleg nem talált tömeget az udvaron, sőt jegyszedőt sem a kapuban, ahogy azt megszokhatták, mivel a tudatukig az a tény nem ért el, hogy már december van. Lassan mínusz fokok és nincs az az ember aki kiülne a hidegbe, csak úgy :-) A pincébe leérve viszont ott tobzódott a nép. Én kihasználva az alkalmat, hogy a zenekar tagjai előttem mentek be és rajtam kabát nem volt, így pókerarcot felvéve, mint zenekarhoz közeli embernek álcázva magamat jegy nélkül léptem be Jó csak 600 forint volt, de akkor is, ha lehet, akkor miért ne ingyen :-)
  
   A kezdeti bemelegítést hamar megejtettük és szembesültünk azzal a rossz helyzettel, hogy milyen vizespohárból vilmost inni (nem jó, de legalább hatásos). Hamar elkezdődött az érdemi része is az estének, azaz a koncert. Az elején még hátulról hallgatva, szolídan táncolgatva kísértük az eseményeket, de ugye ahogy az lenni szokott egy idő után nem bír magával az ember és előre kell menni, ahol az élet van. Atti barátom az előremenetelt megtoldotta még egy nagy piros szívvel is, ami addig a falon lógott, mint karácsonyi díszitő elem. A szív sokáig nem maradt nála, mivel kiérve a színpad előtti fénykörbe és megbabonázva a női énekhangtól, Fruzsinának ajándékozta azt :-)
   Persze rövid idő elteltével leakasztotta a másik szivet is (3 volt a falon) és azt is Fruzsinak adta, elérve azt, hogy Fruzsi és hülyePethö éneke röhögésbe fulladjon. Miközben a szivek folyamatosan gyültek az egyik erősitő dobozon, addig a zenekar játszotta a tőle megszokható stílusban előadott számaikat.
  
   Vannak klisék, amiknek meg kell történnie egy Satöbbi koncerten, de ezek egyáltalán nem válnak unalmassá, pont attól a többlettől és sok hülyeségtől, amit a zenekar produkál a színpadon. Volt minden ami kell: szám közbeni vitatkozás, szám folytatása az utolsó eljátszott hangtól, Seres gitártudásának kritizálása éééééés Marci igen nagy átéléssel előadott tánca a szinti mögött. Volt cigaretta dobálás az Adj egy cigit-re, bár Pethö hiányolta a mentholos PallMall-t és emiatt nem is nagyon akarta folytatni. Mivel pár napja múlt dec. 6, ezért volt Télapó üdvözlő szám is (Télapó itt van, BIMM-BAMM!). Volt tombolás a Helsinkire és végre nem maradt ki a Zsiráf sem. Nem is maradhatott, mert Pethö a zsiráfos ingét vette fel.
  
   Tehát végre, a hosszú szünet után, - ami a Banán Klub bezárása körülötti bonyoladomból adódott megint szem és fül tanúi lehettünk egy bulizós és pólót rongyáizzadós koncertnek, megtoldva egy ígérettel, hogy most már itt teszik rendszeressé a hónap eleji bulikat.
   Ezért kérem végre, hogy OSZOLJATOK FEEEEL!!!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rock of ages    simply red    favreau    leecher    pig destroyer    chronology    jason rouse    silverstein    karinthy frigyes    carnifex    goulasch exotica    jex thoth    sights & sounds    sisters of mercy    deep purple    osonó poszáták    napokon    anvision    jamie chung    radiohead    matt bellamy    the jet-sons    vodku    damnations day    lóci  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!