hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2000. november 17. péntek   17:27
nincsen hozzászólás

szerző: Jäger
Skyclad, Tierra Santa, Cross Borns
2000 november 4, Wigwam

   A Cross Bornsnak már jónéhány kiadott anyaga létezik, és egyre ismertebb résztvevői a hazai metál életnek, szép borítóik nekem is nagyon tetszenek.
  
   Sajnos koncertjükről ezt annyira nem tudom elmondani, habár voltak jobb témáik, dalaik-de kiugró egyéniséget nem fedeztem fel bennük (bár a korábban általam hallott stúdiófelvételük nem volt rossz). Egyébként maga a tagság szimpatikusnak tűnik, és az is biztos, hogy hisznek abban, amit csinálnak, és ez fontos. Egyik lemezük gerincét Tolkien története szolgálja, ami rendben is van, csakhogy már nem kevés nevesebb külföldi zkr. Is megtette már ezt-éppen ezért szeretném bíztatni a magyar csapatokat, hogy keressenek új, eddig felhasználatlan történeteket (az irodalom tele van csodás alkotásokkal, érdemes körülnézni - bizony még az irodalom előtti időkből is, ami Tolkient is megbabonáztatott), vagy írjanak sajátot - nagyon megérné!
  
   Volt egy pontja a csapatnak, ami viszont semmiképp se győzött meg: a női ének, ami sokszor szinte feleslegesen, néha már idétlenül szólt - főleg egy bizonyos la - la - lázgatás Higgyétek el, nem ettől lesz színesebb egy zene! Amúgy megvan az esély a továbbfejlődésre esetükben, remélem hamarosan előrukkolnak valami igazán jóval!
  
   A spanyol Tierra Santa saját nyelvén zengte a klasszikus heavy stílus nagykönyve szerint megírt szerzeményeit. Lendületes játékukból a ritmusgitárt hallani kevésbé, a szintit végre igen, ami nagyon kellemes, és szerves része zenéjüknek. Jó volt végre déli, szimpatikus arcokat és ennek megfelelő tüzes, bensőséges zenét hallani, amit nagyban fűszerezett anyanyelvük használata. Ráadásul kifejezetten pozitív kisugárzású, reményt adó zenét játszanak, ami ugyan átlagosabb HM, de összességében nagyon hitelesen, beleéléssel, őszintén és jól csinálják. Viszont azért sajnálom őket, hiszen nálunk elég ismeretlenek, és a közönség a színpadtól majd tízméternyire álldogált, de ők ennek ellenére közel se csüggedtek el! Jövőjükhöz sok sikert kívánok!
  
   Várható volt, hogy a Skyclad viszi el a pálmát ma este, ez már koncertkezdő szerzeményük alatt, szinte azonnal beigazolódott. Az is, hogy újra elemükben vannak, vérükben ezzel a folk alapú, de erőteljes, húzós metallal. Martin Wakyer kitűnő frontember, ritka jól kommunikál az először itt (nem is akárhogy) beinduló közönséggel megkérdezve azt is, melyik nyelven szóljon (természetesen angol lett belőle).
  
   Minden tagot ki kell emelnem, mindent beleadva jól játszanak - és jó látni, amint a hegedűs / billentyűs lány (igazi angol!) ugyanúgy mozog, szaladgál hangszerével kezében, akár egy gitáros vagy egy énekes! Sajnos, dalokat cím szerint nem tudok kiemelni azokat nem tudván, viszont a színvonal egységes volt, gyenge pont nélkül, emellett azért volt néhány kiemelkedő szerzeményük is, melyek közül sok szerepel új, Folkémon c. lemezükön. Nagyon életteli, humorral díszített és szintén pozitív kisugárzású zene az övék, ráadásul nem kis tapasztalat áll mögöttük (szerintem emberileg is - ugyanis ez egy emberközeli zene, „emberközeli emberekkel). Martin nagyon sajnálta, hogy szép országunkból nem sokat láthatott, ugyanis majd egész nap a WC - n ült - bizony ezt tényleg sajnálhatja! Azonban a lelkes magyar közönséget látta, érezte, szerintem tetszett is nekik lelkesedésünk, aminek alapját természetesen ők teremtették meg.
  
   Megelégedve indultam haza egy jól szervezett, jól sikerült buliról, miről elmondhatom, igen családias volt! Köszönet illeti ezért a csapatokat és azokat, kik még tettek érte!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sear bliss    petrás jános    slamo    black-out    halálos iramban: Ötödik sebesség    slaughter at the engagement party    mission impossible ghost protocol    sear bliss    benedict cumberbatch    satöbbi    alias    dawn of destiny    serj tankian    michael douglas    overload    dote    death night feast    christian epidemic    the rotted    érdi tamás    metalcamp    Ø    the silver shine    jancsi és juliska    drew barrymore  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!