hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2007. augusztus 31. péntek   11:48
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Retus Fotópályázat és Kiállítás
Pályázat leadása: 2007. október 10-ig

  A pályázat kiírója, céljai:
  
  A Kultúr-Porta Rendezvényszervező és Kulturális Szolgáltató Bt. és a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület fotópályázatot hirdet Retus címmel. A pályázat kifejezetten a ma elterjedt digitális utómunkálatok kreatív használatának lehetőségeire világít rá.
  
  Várják minden olyan profi vagy amatőr fotós jelentkezését, aki szeret fotózni, képeket készíteni, és ismeri valamely, a fotó utómunkálatait segítő szoftver (Pl.: Photoshop, Corell Draw, stb) használatát, vagy akár ért a kézi retusáláshoz.
  
  Részvételi feltételek:
  
  Az érdeklődő fotósok a http://kultur-porta.hu/retus című weboldalról letölthető nyomtatvány, valamint a pályamunka e-mailen történő elküldésével jelentkezhetnek, miután befizették a nevezési díjat, melynek összege 1.500,- Forint. A nevezési díj befizetéséről a Kultúr-Porta Bt. utólag minden jelentkezőnek számlát állít ki. A pályamunka áll egy darab eredeti fotóból, illetve annak digitálisan átalakított, újragondolt változatából. A két kép az eredeti és az átalakított változat együttesen alkotja a pályázati anyagot.
  A cél nem feltétlenül az, hogy fotósaink a szokásos retusálást alkalmazzák a képen, a lehető legtökéletesebb hatást elérve, hanem inkább a retusálás kreatív felhasználása, hogy miként tudják a kép hangulati, érzelmi vagy értelmi világát formálni, átalakítani, azaz átlényegíteni az eredeti fotót. A lényeg tehát nem az apró hibák, pattanások korrektúrázása, hanem az egyediség.
  
  Minden pályázótól a fent említett két képet várnak, kérik, hogy képsorozatot ne küldjenek. A két képet külön-külön kérjük elküldeni JPEG formátumban (300 dpi, CMYK vagy RGB, lehetőleg 3000 X 2000 pixel, de semmiképp ne legyen kisebb 800 X 600 pixelnél). a kulturporta@gmail.com címre.
  
  A pályázatnak témaköri megkötése nincs. A pályázaton nincsen kitétel a képek készítésének időpontjára vonatkozóan. A pályamunka készülhet analóg felvétel alapján, de mindenképpen digitális formában várják. Minden beérkezett nevezésről visszajelzést küldenek. Amennyiben a pályázó részére nem érkezik visszajelzés, akkor kérik a pályázót, hogy ismételje meg a pályamunka elküldését és vegye fel velük a kapcsolatot.
  
  A pályamunkák beküldési határideje: 2007. október 10. Ez után beérkezett munkákat nem áll módjukban elfogadni!
  
  Zsűrizés:
  
  A beérkezett művek közül aznap egy háromtagú zsűri választja ki a nyerteseket, illetve azt a harminc alkotót, akiknek a munkáiból kiállítást rendeznek Budapesten, előreláthatólag ez év októberében vagy novemberében. A kiállítás megnyitóján vetítést tartanak az összes beérkezett alkotásból. Az eredményről a pályázó művészeket 2007. október végén értesítik.
  
  (A kiállítási anyag előhívását a Kultúr-Porta állja. A kiállított képeket a kiállítás bezárása után az alkotók megkapják.)
  
  Díjazás:
  
  A háromtagú zsűri által kiválasztott első helyezett díja egy önálló kiállítás lehetősége a Kurfli szervezésében.
  
  Nevezési díj:
  A pályázatra való jelentkezés díja: 1500,- Forint , melyet a pályázó a 10401938-00008085-00000009 K&H bankszámlaszámra átutalással, vagy rózsaszín postautalványon történő feladással fizethet be. Mindkét esetben kérik a közlemény rovatban feltűntetni a RETUS szót, és a pályázó teljes nevét valamint a jelentkezési lapon is szereplő lakcímét.
  
  Szerzői jogok:
  
  A képek szerzői a kiállítás idejére és annak céljára a képek felhasználási jogát átadják a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesületnek. A felhasználási jogok a kiállítás végeztével természetesen automatikusan visszaszállnak az alkotókra. Erről minden alkotóval írásban is megállapodnak.
  
  A Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület csak az alkotók írásos beleegyezésével használhatja fel a képeket bármilyen célra.
  A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a fotókkal kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
  A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy a szakmai zsűrinek joga van a kizáráshoz, amennyiben tudomására jut bármilyen szabálytalanság. A szakmai zsűri díjazással és helyezéssel kapcsolatos döntéseit minden pályázó elfogadja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Retus

 programajánló: 
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Idén is a fesztiválszezon egyik unikuma lesz a Denagyvilág, amit második alkalommal rendeznek meg Szigetmonostoron
Kultúrák találkozása a zenében - María Toro, Daniele di Bonaventura és Mogyoró Kornél koncertje
Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin
HangFeszt – Minden, ami zene, minden, ami érték
Egy este, egy koncert, három barokk orgona
Különleges játékélményt nyújt az autista gyerekeknek a Hot Wheels® új kisautója
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 demoscene    born again    pókember    rowan atkinson    jon oliva    g.m.t.    opeth    bleeding through    gwen stefani    the green hornet    scar symmetry    lokotka gábor    kamelot    v.i.v fesztivál    apey    scar symmetry    the biters    mike watt    invader    crow 7    keep of kalessin    ashton kutcher    óperentzia    rise and fall    specials  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!