hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [pályázat]  2007. augusztus 22. szerda   17:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Összkép – Amatőr Filmes Pályázat
Pályázat leadása: 2007. október 31-ig

  A Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület amatőr/független filmes pályázatot hirdet Összkép címen. A pályázat a zene és a film kölcsönhatásainak lehetőségeit kívánja feltárni. A pályázatra várjuk minden lelkes filmkészítő jelentkezését. A pályázatra két kategóriában, összesen három témában lehet jelentkezni. Egy pályázó akár mindhárom témában nyújthat be filmet.
  
  A feladat az, hogy a Mocun amatőr zenekar szerzeményei köré kell filmet álmodni, vagyis a kreativitást felhasználva együtt élővé tenni a képkockák és a zene közötti kapcsolatot. Az alkotás épülhet a hangulati elemek együttes erejére, vagy akár különbségeire, a zene lüktetése irányt adhat a filmnek, de akár szemben is állhat a kettő egymással. Arra vagyunk tehát kíváncsiak, hogy a filmes alkotókat mire ihleti az adott zene, s hogyan tudnak képi kifejezést adni gondolataiknak, melyet a zene ébresztett.
  
  1. Az első kategóriában konkrétan a zene köré épülő filmes alkotásokat várunk, melyek hossza maximum 2 perccel haladhatja meg a zeneszám eredeti hosszát, és a számokat eredeti formájukban kell felhasználni, átkeverni, megvágni nem lehet azokat.
  
  2. A másik kategóriában kicsit nagyobb teret adunk az abszolút önálló elképzeléseknek. Ebben az esetben nem feltétlenül a kész zeneszám szabta korlátok közé szoruló alkotásokat várunk, hanem egy legfeljebb 10 perces filmet, melyben szabadon választott formában és időben felhasználásra kerül a két zene közül az egyik, de akár mindkettő valamely részlete. Itt tehát a zene pusztán kiegészíti a filmet.
  
  A filmekre ezeken kívül más megkötés nincsen, tehát lehet játékfilm, animációs film, pixilláció, klipp, ezek ötvözete, vagy bármilyen más jellegű alkotás. Műfaji megkötés így nincs.
  
  A 2007. október 31-ig postára adott pályaműveket egy háromtagú szakmai zsűri értékeli, és dönt arról, hogy mely filmek kerüljenek levetítésre a pályázat záró rendezvényén, amelyen a vetítések mellett a zenei anyagot biztosító Mocun együttes koncertje is hallható, látható lesz. Ezen kívül a Mocun együttes kiválaszt egy alkotót, akinek a filmje elnyeri a zenekar tetszését, és az alkotó beleegyezésével megállapodást köthetnek, hogy az együttes az alkotást felhasználhatja videó klipként.
  
  Amennyiben olyan kérdés merült fel benned, melyre nem találod a választ a leírásban, keress minket bátran! Elérhetsz a papp.helga@kurfli.hu e-mail címen, vagy a 06-70/555-7625 telefonon. Bővebb információt találhatsz a www.kurfli.hu/osszkep oldalon is.
  
  A pályamunkákat a jelentkezési lap kitöltése, és a nevezési díj befizetése után 2007. október 31-ig kérjük a 1113 Budapest, Villányi út 22/a. címre ajánlott küldeményként eljuttatni. (A jelentkezési határidő a postai feladásra vonatkozik, a bélyegzőn szereplő időpontot vesszük figyelembe.) A beérkezéseket követően a háromtagú filmes szakemberekből álló zsűri dönt arról, hogy mely alkotások kerülnek levetítésre.
  
  A nevezési díjat (1.500,- Forint/alkotás)a következő számlaszámra kérjük átutalással vagy rózsaszín postautalványon elküldeni:
  K&H Bank 10401938-00008085-00000009
  
  Kérjük, hogy az utalásnál a megjegyzés rovatba mindenképpen írjátok be a neveteket, az általatok készített mű/művek címét és az „Összkép” jeligét!
  
  Nincs hát más teendőd, mint meghallgatni, letölteni a zenéket (vagy legalább az egyiket) a www.kurfli.hu/osszkep weboldalról, majd elkezdeni ötletelni, kreatívan jól megdolgoztatni a fantáziádat. Amint pedig megszáll az ihlet, s úgy érzed, megvan az igazi ötlet, már csak le kell forgatnod a filmet, jól megvágni, utómunkálkodni, aztán elküldeni nekünk a kitöltött jelentkezési lapot, befizetni a nevezési díjat, és várni az értesítést, hogy mikorra hívhatod ismerőseidet, barátaidat a vetítésre, hiszen tiéd lett az egyik legjobb film.
  Na akkor, hajrá, sok sikert, jó alkotást!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Összkép

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tom hanks    death feast    red square scenario    johnny knoxville    korzus    smici    cannabis corpse    dresch mihály    táncoló talpak    orden ogan    josh duhamel    brujeria    random deeds    kassák lajos    sebkha-chott    red hot chilli peppers    joy division    edvin marton    client    miserium    proghma-c    septicflesh    sziget 2012    tyson    czank ninetta  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!