hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. november 10. szombat   16:42
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Helloween, Gamma Ray a Petőfi Csarnokban
2007. november 16, Petőfi Csarnok

  Ha egy meghatározó banda kettéválik, felbomlik, az örökös vitaforrásként szolgál a rajongók körében. Teljesen mindegy, hogy a tagok milyen irányban mennek tovább, a párhuzamosan működő bandák milyen lemezeket szállítanak le, a fanatikusok egy része mindig nosztalgiával fog gondolni a régi évekre, esetleges újjáalakulást sürgetve. Ez a jelenség a Helloween Gamma Ray zenekaroknál is így van, bár annyit érdemes megjegyezni, hogy a Helloween Hansen kiszállása után nagyon nem találta a helyét, felejthető alkotásokkal rombolta az egykori mítoszt. Kai Hansen a Gamma Ray-jel viszont gyenge alkotást nem adott ki a kezei közül, ő képes maradt egységesen magas színvonalat produkálni.
  A Helloween alapító atyái, Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf, és Ingo Schwichtenberg nevéhez olyan legendás albumok kapcsolódnak, mint a Walls Of Jericho (1985), valamint a két Keeper Of The Seven Keys (1987 és 1988). Ebben nagy szerepe van az időközben csatlakozott csodaénekesnek, Michael Kiske-nek. Hansen-t Roland Grapow váltotta a gitáros poszton, ezzel együtt megkezdődött a Helloween mélyrepülése, amely a Pink Bubbles Go Ape, Chameleon lemezekkel nyilvánult meg. Andi Deris és Uli Kusch érkezésével sikerült új életet lehelni a zenekarba, de a Master Of The Rings (1994), The Time Of The Oath (1996), Better Than Raw (1998), The Dark Ride (2000) nem tudták visszahozni a régmúlt dicsőségét.
  
  A gyenge fogadtatás újabb változtatásokra ösztökélte a zenekart, Michael Weikath kitette az utolsó lemez irányvonalát forszírozó Grapow-t és Kusch-t, és némi keresgélés után Sascha Gerstner-t és Stefan Schwartzmann-t hozta a bandába. Velük készült a Rabbit Dont Come Easy album 2003-ban, amellyel sikerült nagyjából visszahozni az igazi Helloween hangulatot, és zenei megoldásokat. Majd pedig a legendás Keeper lemezek hangulatát próbálták újra megragadni a Keeper Of The Seven Keys The Legacy néven megjelent alkotással, de a hangzatos név ellenére nem sikerült felnőni a feladathoz. A legújabb, Gambling With The Devil albumot már jobban befogadták a rajongók, talán újra magára talál valamelyest a Helloween. A csapatot megtekinthette már az utóbbi években néhányszor a magyar közönség, ezúttal pedig az új lemezzel is meg lehet ismerkedni a Petőfi Csarnokban.
  
  Történelmi pillanat, hogy a Helloween legnagyobb sikereinek letéteményese, Kai Hansen újra együtt játszik egykori zenekarával. Igaz hogy csak a színpadot osztják meg egymással, de ki tudja, talán még 1-2 közösen előadott szám is várható tőlük a Pecsában.
  Az est másik fellépője, a Gamma Ray viszonylag egyenletes színvonalat nyújtott az idők folyamán, és noha a banda felállása a kezdetek óta többször is kicserélődött, Kai Hansen dalszerzői képessége semmit nem kopott. Az 1990-es Heading For Tomorrow albumuk óriási siker lett (főleg Németországban), kicsit depresszívebbre sikerült az 1991-es Sigh No More, a 93-as Insanity And Genius album pedig a régi Helloween vonalát folytatta. Ekkor következett be a nagy váltás is, melynek során az énekes Ralf Scheepers elhagyta a bandát, és a Primal Fear-ben folytatta tovább. A Gamma Ray-ben pedig Kai Hansen vette kézbe a gitáros-énekes posztot.
  Az 1995-ös Land Of The Free egyesítette a Gamma Ray erényeit, a speed metal zúzásokat, és a csodálatos lassú balladákat. 97-ben jött a Somewhere Out In Space album, innentől eredeztethető a banda űrbéli témák felé fordulása. Ebben a szellemben fogant a Power Plant is 1999-ben, sokak szerint ez a csapat legjobb albuma. A 2001-es No World Order sok tekintetben visszarepít a 80-as évekbe, egészen a klasszikus Helloween korszakig.
  Több év hallgatás után a Majestic albummal jelentkeztek, most pedig a Land Of The Free II készült el a csapat boszorkánykonyhájában, amelyet az előző lemezhez hasonlóan az elsők között ismertetnek meg a magyar közönséggel.
  A heavy metal két ilyen legendás bandáját egy színpadon még nem láthattuk, így hát a két banda múltja és jelenje iránt rajongóknak is egyaránt a Petőfi Csarnokban van a helye november 16-án, hiszen történelmi pillanatoknak lehetünk szem- és fültanúi.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Helloween

Gamma Ray

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 drew barrymore    skip the use    a kandúr    omnium gatherum    szükségállapot    arbat    whispered    szilvási gipsy folk band    glen berger    dax flame    i exist    tóth vera    give em blood    john malkovich    sad kolibries    chris columbus    megan fox    los vegas    hangsúly    anthrax    noomi rapace    godsmack    lara stone    emmure    sacra arcana  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!