hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. augusztus 10. péntek   17:12
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
A Losing Season


  Mikor alakultatok? Minek/Kinek hatására kezdtetek el együtt zenélni?
  
  Zsolttal (Juhász Zsolt - gitár) és Danival (Kabai Dániel - gitár) még gimnazista korunkban alakítottunk zenekart. Ez olyan 98-99 körül lehetett. Black Sabbath, Iron Maiden, Helloween számokat játszogattunk, több-kevesebb sikerrel. Ebben a korban szerintem minden rockosabb beállítottságú ember eljátszik a zenekarosdi gondolatával, néhányan el is kezdik, aztán valaki nem nő ki belőle A jelenlegi felállás 2006 óta dolgozik együtt, akár ezt is vehetjük az alakulás időpontjaként.
  
  Mit jelent a nevetek? Ki találta ki ezt a nevet?
  
  Vesztes évad. Talán ez a legjobb fordítás. Az énekesünk, Maci (Medve Balázs) találta meg a nevet, valami sportkönyv címe volt. Szerintem a névnek nincs akkora jelentősége, mint sokan gondolják; ha a zenekar ismertté válik, az emberek a zenével és a zenekarral kötik össze, nem pedig a név jelentésével. Idióta névvel is lehet hatalmas karriert befutni, lásd Metallica, Megadeth stb.
  
  Kik a zenekar tagjai? Hogyan alakult ki a mostani felállás?
  
  A két gitárosunkról, Daniról és Zsoltról már esett szó. Maci 2003 körül csatlakozott hozzánk. Régi ismerősöm volt, tudtam, hogy a neverLANDben énekel, lementünk egy koncertjükre, adtunk neki egy cd-t. Pár nap múlva felhívtam, hogy érdekli-e a dolog? Nem vagytok normálisak! ez volt a véleménye a zenénkről, szerencsére pozitív értelemben. Elég nehezen találtunk megfelelő dobost. Hihetetlen, milyen arcokkal találkoztunk, míg eljutottunk Stawyhoz (Kovács Dániel). Maci munkahelyi kapcsolatai révén egy próbaterembe kerültünk a jelenleg szünetelő Gloaming zenekarral, ahol Stawy dobolt. Csatlakozásával új lendületet kapott a zenekar. Bálint (Bokodi Bálint - ének) szintén a Gloamingból érkezett, először csak vendégként szerepelt az EP egyik dalában. A közös munka olyan jól sikerült, hogy 2007 elején beszállt, azóta két fontemberrel működünk.
  
  Az EP-t mikor és hol vettétek fel? Mesélj a To Whom it May Concern EP-ről?
  
  Az EP-t 2006 novemberében rögzítettük a szolnoki Denevér stúdióban. Sokat készültünk a felvételre, feldemóztuk, lekottáztuk a dalokat, kigyúrtunk minden szólamot. A végeredmény egy teljesen vállalható produkció lett. Persze nem vagyunk vele teljesen megelégedve, de igyekszünk tanulni a hibáinkból. A borítót Zsolt készítette, a fotót pedig Zsolt öccse, Juhász Tamás, aki a legnagyobb magyar rockmagazin és számos zenekar állandó fotósa. Egyébként a teljes lemez meghallgatható és egy szám kivételével letölthető a myspace oldalunkról (www.myspace.com/alosingseason). A CD-t és a nemrég elkészült négyféle ALS pólót a koncertjeinken, vagy emailes rendeléssel lehet megvásárolni.
  
  Lemezfelvételen még nem gondolkoztatok?
  
  Dehogynem. 2008 elején szeretnénk felvenni az első ALS lemezt. A dalok gyakorlatilag készen vannak, még válogatni is kell majd közülük. A legnagyobb akadályt az anyagiak jelentik. Szeretnénk egy nemzetközi szinten is vállalható anyagot készíteni, de sajnos ezt nem adják ingyen. Gőzerővel keresünk kiadót, esetleg valami támogatót. Részben ezért is készült az EP.
  
  Régen és most hogy alakult a zenei világotok?
  
  Az első dalaink közelebb álltak a tradicionális heavy metalhoz, de tisztán heavynek azokat sem nevezném. Mindegyikünk sokféle zenét szeret és hallgat, ez érződik az ALS dalaiban is. Eddig ahány embert kérdeztünk, annyifélét mondtak a stílusunkról. Talán modern metalnak nevezném magunkat, death metal, metalcore és prog hatásokkal.
  
  Régebben a Depresszió zenekar dobosa, Nagy Dávid is az ALS tagja volt. Ő miért távozott?
  
  Akkortájt kezdtek komolyra fordulni a Depresszió dolgai és Dávid úgy döntött, csak egy zenekarra akar összpontosítani. Amúgy azóta is jóban vagyunk vele, tartjuk a kapcsolatot.
  
  Régen a Vale Of Tears zenekarban játszottál. És jelenleg a Suffering zenekarban is gitározol. Nem nehéz összeegyeztetni a két csapatot? Miben különbözik a két banda zenei stílusa?
  
  Szerintem az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Egyedül a koncertszervezésnél kell figyelni, de eddig ebből sem volt komolyabb problémánk, pedig mint már szóba került, többen is zenélünk más bandákban. A Suffering északi stílusú death metalt játszik, szintivel támogatva, úgyhogy az egy egészen más világ. A zenekar most nem túl aktív, dobost keresünk. Az elhatározás és megfelelő emberek adottak, majd lesz valami
  
  2007-es tervek?
  
  Szeretnénk minél többet koncertezni és gyúrni az új dalokat, hogy minden rendben legyen a lemezfelvételnél. Őszre tervbe van véve egy komolyabb turné egy ismert zenekarral, de erről még korai lenne bármit is elárulni.
  
  Következő koncert időpontok?
  
  Fellépünk a Szigeten is, augusztus 12-én (vasárnap) este 8-kor játszunk a Talentum színpadon. Mindenkit sok szeretettel várunk!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Myspace

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 barba negra track    volt fesztivál    behemoth    pancser police    inhale me    katie holmes    transitional    deafheaven    biorobot    lourdes    jessie j    letlive    alain johannes    u.d.o    bruce dickinson    jaded heart    beast in black    rumahoy    madrass    rivers run dry    gurszky péter ádám    cante  diem    elyose    the killers    tommy lee jones  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!