hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. augusztus 3. péntek   14:40
nincsen hozzászólás

szerző: NegativeArt.Hu
Budapesten ad koncertet az újjáalakult Cynic és az Aebsence
2007. augusztus 15., szerda 20:00. Budapest - Kultiplex

  Valószínűleg a legkitartóbb rajongók sem képzelték volna, hogy 20 évvel megalakulása - és több mint egy évtizeddel feloszlása - után valaha is eljuthatnak a Cynic zenekar koncertjére, mely egyike a korai kilencvenes évek máig meghatározó, „másként zenélő” együtteseinek. Egyszeri és megismételhetetlen élményre készülhetünk tehát augusztus 15-én: az újjáalakult Cynic a Kultiplexben adja elő dalait, a hazai Aebsence felvezetése után, az immár negyedszerre megrendezésre kerülő Sziget utáni veszedelem est keretében.
  
  1987-es alakulásakor a Cynic egyike volt az akkor gombamód szaporodó extrém metal zenekaroknak. A tizenéves alapítók, köztük Paul Masvidal leginkább a Venom, a Kreator vagy a Destruction zenéjéhez hasonlító agresszív death metalt játszottak, ez hallható a Cynic első demóin. Hamarosan azonban messze maguk mögött hagyták a mezőnyt, hiszen egyre fejlődő hangszeres tudásuknak köszönhetően tágítani kezdték, illetve voltaképpen teljesen elbontották a műfaj korlátait, hiszen az akkor rájuk nagy hatást tett Chick Corea, Allan Holdsworth vagy éppen Frank Zappa hangulatát, játékát próbálták ötvözni saját műfajukkal - így jön létre a Cynic máig emlékezetes zenéje, melyben -bármily hihetetlenül is hangozzék - a death metal és a jazz elemei egyaránt megtalálhatók.
  
  A demók mellett a zenekar mindössze egy albumot adott ki, mely azonban máig kötelező progresszív/death metal darabnak számít: a Focus rengeteg nehézség után, 1993 őszén jelent meg, és ironikus módon a Cynic ekkor már rég túl volt első komolyabb sikerein, hiszen a Chuck Soldiner Death nevű együttesével kialakult baráti viszonynak és a közös turnézásnak hála Masvidalék már a kilencvenes évek legelején is ismertek voltak - „a legnépszerűbb album nélküli zenekar”, ahogy akkor mondták.
  
  A minden addigitől különböző album, a Focus után a Cynic végigturnézta az Államokat, majd egy új lemez írásába kezdett, ám a tagok egyéb elfoglaltságai, és az alkotói nézeteltérések végül szétfeszítették az együttest. Masvidal és dobos-barátja, Sean Reinert a Portal, majd az Aeon Spoke nevű együttesben folytatták a zenélést, és húsz év után most ismét ők alkotják az újjászülető Cynic gerincét. Chris Kringel basszusgitáros és David Senescu gitáros játszik velük az aktuális turnén, mely a nyugat-európai dátumokat követően augusztusban régiónkba érkezik, és ha szerencsénk van, akkor az augusztus 15-ei budapesti koncerten talán az új szerzemény, az Evolutionary Sleeper is elhangzik majd a demók és a Focus dalai mellett.
  
  A Cynic előtt a gödöllői Aebsence szerepel, mely 1997-es alakulása után a Tool és az Alice in Chains által kitaposott ösvényen indult el, ám zenéjük mára teljesen egyéni, sajátos jelleget öltött. A súlyos, metal hangzásvilág mellett előszeretettel alkalmazzák a tradicionális magyar népzene nyújtotta lehetőségeket is. A két koncertre az immár hagyományosan a Sziget Fesztivál után jelentkező Sziget utáni veszedelem keretében kerül sor - e rendezvénysorozaton évről évre olyan zenei műfajok kerülnek bemutatásra, melyek a fesztivál programjában nem vagy csak alig kapnak szerepet. Jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.
  
  Belépő: 3600 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Cynic

Ticketportal

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paul greengrass    presidance: hungarythm    scarify    natalie portman    ben barnes    nightland    bam margera    kontroll    spelll    christian bale    hard charger    égi kávéház    gwar    black foxxes    inferia    blitzkrieg    vasárnapi gyerekek    fegyelmező részleg    the offspring    overload    1349    novembers doom    dead end    antonio carlos jobim    katatonia  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!