hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
kultúra [program]  2007. július 1. vasárnap   12:47
nincsen hozzászólás

szerző: Sőrés Zsolt
Impro Night - a 6. Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál OFFprogramja az YPA-ban
2007. június 30. - július 7. Budapest - YPA Ybl Palota Művészeti Központ (V.ker. Károlyi Mihály utca 12.)

  A Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál képességektől függetlenül mindenki számára nyitott. Nemzetközileg elismert tanárok, táncművészek, zenészek (Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Görögország, Hollandia, Kanada, Magyarország, Németország, Olaszország, Svédország) mutatják be kurzusaikon, és előadásaikon az improvizációról, mint előadási formáról alkotott gondolataikat, munkáikat. A fesztivál keretében végzett munka komoly és elmélyült, ugyanakkor lehetőség van a kísérletezésre, bemutatkozásra, koncertek és előadások megtartására is. A fesztiválra és OFF Programjára várnak minden tánc vagy előadó művészt, színészt, zenészt, zeneszerzőt, az improvizáció elkötelezett hívőit és a műfaj iránt újonnan érdeklődő laikus közözönséget egyaránt.
  A 8 napos esemény céljaiban követi az előző évek fesztiváljait és elkötelezetten vállalja a folyamatos és (ország) határok nélküli mozgáskutatást, az improvizatív előadói gondolkodásmód megismerését, tanulmányozását és prezentációját. Szándékuk az órák széles választékát kínálni, és nagy tudású szakemberektől való tanulásra hívni az érdeklődőket.
  
  A Fesztivál programjában szerepelnek ún. test tudati technikákra épülő bemelegítő és nyitott órák, improvizáció, kontakt improvizáció, vegyes képességűek tánca, zene és tánc, videó tánc kurzusok, projektek, és idén is lesz alkalom a kurzusok, műhelymunkák eredményeinek bemutatására. Esténként szabad improvizációs jam-eket, videó vetítést, beszélgetést/fórumot, előadásokat és koncerteket ajánlunk a fesztivál résztvevőinek.
  
  A Kontakt Budapest és az YPA Ybl Palota Művészeti Központ közös nemzetközi improvizációs estje. 3 felvonásos szabadtéri előadás, élő zenével és éltető borokkal. Audio-vizuális, gasztro-élvezetek. 20:00, 20:30 és 21:00 kezdéssel.
  
  Fellépők:
  
  Zenészek: Nils Bultmann (USA), Dóra Attila, Jávorka Ádám, Sőrés Zsolt, Varga Zsolt.
  Táncosok: Jess Curtis (USA), Gál Eszter, Kálmán Ferenc, Peter Pleyer (D), Maria Francesca Scaroni (I), Andy Walahol-Andy Walaholné (A)
  
  Nils Bultman
  Különleges és eklektikus brácsaművész, improvizációs művész és komponista, egyéni hangját a zenei stílusok és művészeti formák széles spektrumán dolgozza ki. Az Egyesült Államokban és Európában számos tánc és film projekt aktív résztvevője.
  
  Jess Curtis
  Rendező/koreográfus (SF/Berlin) munkái széles spektrumot fognak közre az underground szélsőségektől a Mission District raktárak-beli Contraband San Franciscóban (1985-1994) az Európai Állami Színházak hivatalos kidolgozásáig Jess Curtis/Gravity-vel (2000-től napjainkig). Eközben tagja volt az úttörő francia-amerikai cirkusz projektnek, a Compagnie Cahin Caha, Cirque Batard-nak (1998-2002) és alapító tagja volt a CORE extrém társulatának (1994-1998).
  
  Dóra Attila
  Buddhista teológus, hangszerei szaxofonok és laptop. Daniel Lepkoff-fal és Sakura Shimadával dolgozik. Experimentális zenész a Whiteheadonists, entropy és Tibeti Együttérzőkkel. Az improvizáció közvetlen tapasztalás. A kiindulás és a cél: azt gondolni, amit mások
  
  Gál Eszter
  Táncos, koreográfus, tanár, az ArtMan MMM Egyesület tagja. Rendszeres meghívott vendég tanára külföldi mesterkurzusoknak és Nemzetközi Fesztiváloknak. A Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál művészeti vezetője
  
  Kálmán Ferenc
  Előadó, pedagógus és szervező. Okleveles Body-Mind Centering oktató ill. terapeuta, valamint tui na masszőr. A Tánceánia Együttes tagja, ahol halmozottan fogyatékos fiatalok fejlesztő és művészeti nevelésében vesz részt.
  
  Peter Pleyer
  A European Dance Development Centre-ben és az arnhemi Táncakadémián tanult táncot. Táncosként és koreográfus asszisztensként dolgozott Yoshiko Chumával New Yorkban, Mark Tompkins-szal Párizsban. Gál Eszterrel való koreográfusi és improvizációs együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. Peter dramaturgként, mozgástanárként a berlini Independent Dance Community-ben dolgozik.
  
  Maria Francesca Scaroni
  Olasz előadó és tanár. A Maunela Bondavalli Danza-ban tanult és dolgozott (1998/2004). 2004-ben csatlakozott a Jess Curtis/Gravity-hez. A táncról és tánctechnikákról való gondolkodását az improvizációról, mint előadói gyakorlatról való kérdések feltevése formálja.
  
  Sőrés Zsolt
  Experimentális zenész, zeneszerző, író és konceptuális művész. A különböző művészetek határterületein alkot. Fő hangszerei a hegedű, a brácsa és az elektronika. 1996-tól a Magyar Műhely avantgárd és experimentális művészeti folyóirat egyik felelős szerkesztője.
  
  Andy Walahol
  Táncművész, koreográfus, táncpedagógus. 1964-ben Budapesten született, Bécsben él és dolgozik. 1988 óta számos hazai és külföldi koreográfus [többek között Sasha Waltz (D), David Zambrano (Ven/NL), Scott Wells (USA)] alkotásaiban lépett színpadra. A Company Two in One nevű táncformáció alapítója.
  
  Andy Walaholné
  Kortárs táncot tanult Bécsben, Münchenben, New Yorkban és Budapesten. Alapító tagja a Company Two in One-nak és az L1 Táncműveknek. Rezidens művész Párizsban (2002), New Yorkban (2000), Linzben (2004) és San Franciscóban (2005). 2003-tól tanít a Bruckner University Kortárs Tánc szakán és 2006 óta Gyrokinesis® oktató.
  
  Jön! Jön! Jön! Tánc/Film/Mű/Hely 2007.
  2007. október 12-15. péntek-hétfő, 9-18h YPA

  
  4napos workshop a hazai táncfilmgyártás produktivitásáért
  Előadók: Stéfanie Batten Bland, Dettre Gábor, Guillaume Le Grontec, Grünwalsky Ferenc, Iványi Marcell, Jancsó Miklós, Pálfi György, Szabó Gábor
  
  Részvételi díj: 1000 Ft/szeminárium, 5000 Ft/gyakorlat, 6000 Ft/nap, 18000 Ft/teljes program
  Jelentkezés, információ: Szűcs Réka rszucs@megorzo.hu
  A programváltoztatás jogát fenntartják.
  
  Belépő: 1200-5000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Kontakt Budapest

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 igor    szilvási gipsy folk band    dying fetus    al di meola    brendan tobin    fallujah    fezen    Őrült    witchburner    hatóságilag tilos    nemes márton    brandon flowers    kraanium    red square scenario    falka    hugh jackman    kispál andrás    fezen    rosie huntington-whiteley    scott kelly    brutality will prevail    ereb altor    scott glenn    csempészek    dean white  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!