hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
film [film]  2007. június 25. hétfő   11:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Idén is lesz Moziünnep!
2007. augusztus 30 - szeptember 2.

  Immár negyedik alkalommal, idén is lesz Moziünnep, mikor is Magyarország 86 mozija tárt kapukkal várja mindazokat, akik szerint filmek nélkül egyszerűen elképzelhetetlen az élet. Négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők, több mint 289 vászonra vetítve, az ország egész területén, rendkívül alacsony jegyáron. A tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén is a nyár végén, augusztus 30., csütörtök és szeptember 2., vasárnap között ünnepelhetjük majd A Mozit.
  
  Nemcsak a vízparton töltött idő, vagy az utazás miatt elmulasztott nagy filmeket pótolhatja majd be a néző, de számos premier előtti bemutatóban és különleges meglepetésben is része lesz. Olyan filmek kerülnek vissza a vászonra, mint a Fedőneve: Pipő című családi mozi, a Suskind nagysikerű regényéből készült Parfüm, az akciódús Taxi 4 vagy a számos díjat nyert Bábel és a Királynő.
  
  Idén hét premier film kerül a Moziünneppel egy időben a mozikba: Az Igen, akarom? egy francia romantikus vígjáték Alain Chabat és Charlotte Gainsbourg-ral a főszerepben. A szintén francia vígjátékban, a Zűrös párosban Christian Clavier és Daniel Auteuil Párizsból Londonba utaznak, hogy egy felettébb veszélyes akció végére járjanak. Majd 28 héttel később egy halálos vírus szedi áldozatait Londonban. A Hajlakk-ban Nicole Blonsky, John Travolta, Christopher Walken és Michelle Pfeiffer ropják, hisz dúl a rock and roll és a tupírláz a hatvanas évek eleji Amerikában. Jarman egyik leghíresebb filmje, a Caravaggio a reneszánsz művész kalandos életéről szól, aki halálos ágyán gondolatban végigjárja kalandos élete különböző állomásait. A Kisfiam című lélektani dráma a San Sebastian-i Filmfesztivál Fődíjával és a Legjobb Női Főszereplő Díjával (Marie Kremer) büszkélkedhet. A Láthatatlan-ban Nicket félholtra verik a srácok, aki eztán szellemként bolyong, és versenyeznie kell az idővel: ha a nyomozók időben megtalálnák a halál szélén lévő testét az erdőben, még visszatérhet az élők világába.
  
  Premier előtt lesz majd látható Terry Gilliam új filmje, a Tideland, a Waitress című romantikus vígjáték és a Tini nindzsa teknőcök. Bohumil Hrabal keserédes regénye, az Őfelsége pincére voltam Jiri Menzel rendezésében kerül a mozikba. A Moziünnep alatt három magyar film is bemutatkozik: Kamondi Zoltán új filmje, a Dolina, Tarr Bélától A londoni férfi, valamint Tóth Tamás filmje, a Farkas.
  
  A hagyományoknak megfelelően a vetítéseken túl idén is közönségtalálkozók, Felkonf-ok és sztár-jegyszedők és számos egyéb meglepetés színesíti majd a programot.
  
  A Moziünnep látogatottsága az elmúlt években folyamatos növekedést mutatott. 2006-ban a rendezvénysorozat négy napja alatt 421.306 mozijegy kelt el, 40%-kal több mint az azt megelőző évben. Ez több mint háromszorosa egy szokásos, teljes heti látogatottságnak.
  
  Menjünk a moziba be!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Moziünnep

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 in-dock    owl city    smash into pieces    rango     jonathan liebesman    jason rouse    jaded heart    red dragon cartel    europica    smici    fuck your pride    rite    alice ricciardi    apey & the pea    cliff burton    cancer bats    paul anka    the agonist    mtv hungary    winters bane    shades of grey    deák bárdos    just go with it    batman    ironman 2  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!