hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2007. június 15. péntek   10:35
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Inner Sea


  Mikor alakultatok?
  
  A zenekar 2003 január elsején vette fel a jelenlegi nevét, de tulajdonképpen már korábban is létezett Jolly Roger néven.
  
  Mutasd be légyszi a zenekart!
  
  A banda jelenleg öt tagból áll:
  Mikó Erzsébet a zenekar aranytorkú énekesnője;
  Heicman István a ritmusszekció nélkülözhetetlen basszusgitárosa;
  Pronin Dmitrij a zenei szőnyegért, díszítő és szólisztikus hangokért felelős billentyűse;
  Mészáros Csaba (a harmadik neve Miklós, de ezt kevesen tudják. Bocs Csabi, de most kiderül a titkod) a riffek, hihetetlen szólók virtuóz gitárosa;
  Valamint szerény személyem Soós József, a ritmikátlan püfölések elkövetője.
  
  Mit jelent a nevetek? Honnan jött ez a név?
  
  A nevünk szó szerinti fordításban Belső Tengert jelent. A név kiválasztásáról és mikéntjéről halvány emlék képeim sincsenek, Tim és Dima hozta össze a dolgot, a legvalószínűbb válasz: Ez olyan doomos...
  
  Hogy jellemeznéd a zenei stílusotokat?
  
  Erre a kérdésre nem olyan könnyű válaszolni. Nem azért, mert mi olyan egyedik vagyunk, és képtelenek vagyunk besorolni magunkat. A válasz egyszerű: a stílusunk jelenleg erős változáson megy keresztül, de ha meg kellene mondani az irányzatot, akkor a múltbéli muzsikánk alapján talán a doom és a gót lenne a legmegfelelőbb.
  De ígérni nem tudom, hogy a jövőben is ez lesz jellemző ránk.
  
  Milyen zenekarok vannak/voltak rád nagy hatással?
  
  Rengeteg különböző stílusú zenét hallgatok, így a választás is nehéz. Legtöbbet Queen, Sting, U2, Dream Theater, Helloween, Warrant és Def Leppard albumokat hallgatok. Ez a lista fedi legjobban a valóságot. Bár rövidebb/hosszabb ideig vannak egyéb kedvencek is.
  
  Hány zenekarod volt eddig? Az Inner Sea az első?
  
  Eddig 2 „működő” zenekarom volt, kb. egy évig doboltam egy Nightwish cover bandban a jelenlegi mellett. Ezen kívül van egy fun zenekar is, ami a gimnáziumi iskolatársakból/barátokból áll. A neve Fideath, pedzegetjük, hogy végre kezdünk is magunkkal valamit, de eddig egy barátunk legénybúcsúján kívüli fellépésből nem történt semmi.
  
  Milyen hangszeren tudsz játszani a dobon kívül?
  
  Sajnos semmi más hangszerhez nem értek. Annyira botfülem van, hogy ezt nem is csodálom. Tervbe van véve némi tanulás, hogy legalább a zongora billentyűit meg tudjam különböztetni egymástól. Ismerve magamat, ez még jó ideig csak terv marad.
  
  Hány éve dobolsz? Hogy jött neked ez a dobolás? (Minek/Kinek hatására kezdtél dobolni?
  
  Huhh, ez jó kérdés. A pontos dátumra nem emlékszem, hogy mikor is ültem először a dobok mögé. Nagyjából 7 éve lehetett az a pillanat, amikor a születésnapomra a barátok, megunván az állandó ígérgetéseimet, vettek egy pár dobverőt. Az ajándékkal a kézben már nem volt visszaút, legyőztem mérhetetlen lustaságomat és felhívtam egy tanárt.
  
  Ha lehetne egy (teljesíthető) kívánságod mit kérnél?
  
  Bort, búzát, békességet.
  Nem tudom. Ez egy olyan kérdés, ami a legtöbb ember számára, így nekem is, megválaszolhatatlan. Felsorolhatnék ezer dolgot, ami jó lenne, ha teljesülne, de nem vagyok biztos benne, hogy valóban szeretném is, amit kérek. Egy biztos, jó lenne, ha elfogynának a kiadott CD-k, szóval, legyen a kívánságom: Vegyen mindenki magának egy Inner Sea cd-t.
  
  Ha jól tudom a zenekarban, már van egy BABY. Te még nem gondolkoztál családalapításon?
  
  Jól tudod! Csabi barátom és kedves felesége vállalta azt a hatalmas feladatot, hogy nemrég született Mátyás fiukból zenészt nevelnek. Vagy orvost, vagy államfőt. Ez még nem eldöntött.
  Ami engem illet én is, ráléptem a családalapítás ösvényére, de valahol az erdő mélyén rákeveredtem egy másik útra, ami a jelenlegi állapot szerint teljesen máshová vezet. Hogy hova azt még nem tudom, de biztos kilyukadok majd valahol.
  
  Van barátnőd? Milyen a női ideálod?
  
  Barátnőm nincsen jelenleg, a válás Damoklészi kardjával a fejem fölött nem is igazán vágyom rá. Jelenleg „élvezem” a szabadságot, ami nyolc év után hullott az ölembe.
  Az ideális nő? Hmmm. Ez is jó kérdés! Családcentrikus, humoros, ne csak egy témáról lehessen vele beszélni, de a legfontosabb: viseljen el engem és a rigolyáimat.
  
  Nem olyan rég küldtél nekem egy új dalt. (Boni és Klájd) Meglehetősen más, mint a régi dalaitok. Ez a változás minek köszönhető?
  
  Melyik is volt az? Őszintén szólva már nem emlékszem melyik szám „munkacíme” volt ez. Azt biztos, és ezt Te is jól észrevetted, hogy a stílusunk változott és változik folyamatosan. Ez annak köszönhető, hogy Tim kilépése után másoknak is lehetőségük lett megmutatni miként is gondolkoznak a zenéről, a világról, milyen érzések, gondolatok vannak bennük. Tény, hogy a zenénk súlyosabbá, dögösebbé vált. Hogy mindez előny-e, vagy hátrány azt nem tudom. Majd a közönség eldönti!
  
  Melyikőtök írja a dalszövegeket?
  
  A TU (Tim Utáni) számok szövegét az énekesnőnk Böbe követte el, meglehetősen jól! A régi felállásban Tim szerezte a szövegeket.
  
  Gavrilin Timofey miért nincs már a zenekarban?
  
  Sorokon keresztül lehetne sorolni az okokat, de semmi értelme nem lenne a sárdobálásnak, egymásra mutogatásnak. Mindkét fél hibás dolgokban, és nem feltétlenül lenne jó a sebeket feltépni. Így, a másik fél megszólaltatása nélkül a válasz legyen: belső ellentétek miatt.
  
  Legjobb vidéki koncert? (zenész) Miért?
  
  Legjobb vidéki koncertünk talán az EFOTT fellépés volt 2005-ben. Igaz matinéidőben (14:30) léptünk fel, de még így is sikerült 1-2, a krampácsolásunkra felébredő, fesztivállakót meggyőznünk a zenénkkel. Rohadt paradicsom helyett, 1-2-sok korsó sört sikerült a koncert alatt és után kapnunk...
  
  Nem gondolkoztatok el azon, hogy egy videoklipet készítsetek?
  
  A terveink között szerepel a klipkészítés, de ezen cél eléréséhez elsősorban fel kellene vennünk az újabb számok közül legalább egyet. Ahhoz, hogy felvegyük a számokat, viszont pénzre van szükség. A pénzhez meg dolgozni kell. Munka közben pedig nem lehet újabb ötleteken agyalni és felvételt készíteni. Hmmm... Ahogy nézem ez egy ördögi kör. Mindenesetre bízom benne, hogy hamarosan hallható/látható lesz valami...
  
  Lemez kiadásra mikor kerül sor?
  
  Ezen még nem gondolkoztunk. Jelenleg csak élvezzük az együtt zenélést, a koncerteket az életet. Halkan jegyzem meg, hogy először azt a pár száz EP-t kellene eladni, ami a lakásban tornyosul.
  
  Milyen sűrűn koncerteztek? Évente kb. hány koncertet adtok?
  
  2006 tavasza és 2007 tavasza között koncertünk sajnos nem volt. Ez köszönhető az EP kiadása körüli hercehurcának és Tim kilépésének. Ha nagyságrendet kellene mondani, akkor évente kb. 20-25 koncertet adunk. Nagyban függ a felkérésektől és nem mindig összeegyeztethető a munkával és egyéb tevékenységekkel. A cél, ezt biztosan állíthatom, legalább havi 2 koncert egy a nagy büdös fővárosban és egy a vidéki koncerthelyeken.
  
  Tavaly tavasszal Karcagon jótékonykodtatok. Milyen érzés volt, hogy két fiatal megkeresett titeket, hogy lépjetek fel egy jótékonysági koncerten? Milyen hangulatban telt az az este? Jó hangulatú bulira számítottatok? Kerestek már titeket előtte ilyen céllal?
  
  Nagyon meglepett minket a felkérés, nem számítottunk ilyesmire. A szervezés alatt vegyes érzéseink voltak, nem tudtuk mire számíthatunk, nem ismertünk szinte senkit a Decadence tagjain kívül. Nem tudtuk mire számítsunk, ismeretlen volt előttünk a terep. Röviden és tömören, zabszem sem fért volna a hátsónkba. A fogadtatás, a koncert és a közönség viszont fantasztikus volt! Kevés olyan jó, hangulatos bulink volt, mint az ominózus karcagi. Homályos emlékeim szerint a koncertterem alatti sörcsapot és a raktárkészlet felét elpusztítottuk a koncert előtt és után. No persze ebben segítségünkre voltatok Ti is! Rengeteg mindenkit ismertünk meg, jókat dumáltunk és hatalmasokat vigyorogtunk a fárasztóbbnál fárasztóbb poénokon.
  
  Tavaly találkoztunk elsőnek, eddig még utoljára is. (Reméljük nem az volt az utolsó.) Nagyon megváltoztál. Mire fel ez a nagy változás?
  
  Miért? Megváltoztam? Magamon nem érzem a dolgot. Külsőleg biztosan más vagyok, rövid a hajam, szőke a szakállam, több az ősz hajszálam, de belül én nem érzem, hogy bármi változott volna. Ugyan olyan lökött vagyok akár csak egy éve, ugyan azok a dolgok mulattatnak és idegesítenek, mint eddig. Talán egy külső szemlélőt kellene megkérdezni, ő biztos pontosabb diagnózist tudna felállítani rólam.
  
  Tervek a 2007-es évre?
  
  Konkrét, néhány mondatban megfogalmazható célok, tervek nincsenek. Legfontosabb, hogy a zenekart a mély álomból felébresszük. Vissza szeretnénk kerülni az underground vérkeringésbe, hogy megmutassuk még élünk és folyamatosan a háttérben alkotunk új dolgokat. Ez nem egy könnyű feladat, főleg úgy, hogy egy év alatt rengeteg minden változott. Koncerthelyek nyíltak és zártak be, ismerős bandák adták fel a harcot az elemekkel és adták át helyüket újaknak. Most a puhatolózás és a jelenlegi helyzet kiismerése folyik.
  
  Mennyire jellemző rátok nyáron a fesztiválozás? Hol szoktatok fellépni,
  
  Szeretnénk, ha ez is jellemző lenne ránk! De az egy év látszólagos tétlenség nem vált hasznunkra. A nevünk eltűnt a programfüzetekből, a koncert és fesztiválszervezők kitörölték az elérhetőségeinket a telefonjaikból. Minden létező helyre beadtuk a megjelent EP-t, ám az eddig visszajött levelek 100%-a a „Sajnos most nem jött össze, de majd jövőre!” típusú volt. Így, ez az év úgy néz ki elúszott. Attól függetlenül mi még bizakodunk, hogy becsúszik valamilyem felkérés, és a harcot sem adjuk fel! Szóval, ha valaki a fejesek közül épp ezt a kis szösszenetet olvassa, és van szabad hely az általa szervezett fesztiválon, az ne habozzon! Írjon, hívjon, küldjön postagalambot és mi megyünk!
  
  Következő koncert időpontok?
  
  Következő fix koncertidőpont még nincs, szervezés alatt vannak a fellépések. De ha lesz valami konkrét időpont arról a honlapunkon (www.innersea.hu), és az összes létező helyen tudósítani fogunk!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Inner Sea

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 death angel    think again    daniel craig    skyforger    szilvási gipsy folk band    wongraven    from afar    dead and divine     impericon never say die tour    barabás lőrinc eklektric    prophets of rage    peter watkins    x-men    david bowie    to the nines    vended    beyond    való világ    scary guyz    touché amoré    carcass    hupikék törpikék    lorax    grave maker    wolf parade  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!