hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
interjú [külföldi hangok]  2007. június 8. péntek   11:11
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Interjú a Scelerata zenekarral


  A Scelerata egy fiatal brazil power metal zenekar, akiknek nemrég jelent meg első albumuk, a Darkness And Light. Ennek apropójából faggattam ki a banda néhány tagját.
  
  Hali! Kérlek mutassátok be a Scelerata-t a magyar heavy metal rajongóknak!
  
  Francis Cassol (dob) A Scelerata egy brazil heavy metal banda. Fő hatásaink között szerepel Malmsteen, Iron Maiden, Angra, Metallica, Helloween, Symphony X, Dream Theater és a Pantera. Persze van még több más is, de egyenlőre maradjunk ezeknél. Én vagyok a dobos, a gitárosok pedig Magnus Wichmann és Renato Osorio (aki Bruno Sandri helyett került be). Basszeros Gustavo Strapazon, és az énekes Carl Casagrande.
  
  Brazíliából származtok. Egyértelműen a Sepultura a leghíresebb brazil banda, de ők ugyebár a thrash metal színtérről jöttek. Mit tudtok elmondani a brazíliai heavy/power metal színtérről?
  
  Carl Casagrande (ének) Van egy csomó jó metal banda itt, de a piac nagyon amatőr, és a rajongók akkor kezdenek lojálisak lenni egy helyi csapathoz, miután az kiadta az albumait világszerte és turnézott Európában, valamikor a karrierje folyamán. Elég fura, amikor azt látod, hogy tök jó bandák szenvednek azzal, hogy lemezt jelentethessenek meg, vagy csak néhány klubbulit játszhatnak. De azért meg tudok nevezni pár remek bandát, mint a thrash metalban utazó Sayowa, akiknek a Sepultura-s Andreas Kisser a producerük. Ők már háromszor is turnéztak Európában, és éppen a második albumukat jelentetik meg. Vagy ott az Almah, amelyik az Angra-s Edu Falaschi szólóbandája. Kegyetlenül jó power metal zene!
  
  Megjelent a debütalbumotok, a Darkness And Light. Elégedettek vagytok az eredménnyel? Milyen véleménnyel vannak a rajongók?
  
  Carl A visszajelzés a világ minden tájáról elképesztő! Belekerültünk a japán eladási lista top 50-be , Brazíliában pedig 2 hónap alatt elkapkodták az első szériában kiadott lemezeket. Az album már Európában is kapható, és a kritikák róla a nagyon jótól a kiválóig terjednek, aminek persze nagyon örülünk.
  
  Hogy készült a lemez? Kik vettek részt a dalszerzésben?
  
  Carl Alapvetően Magnus hozza az ötleteket, vagy Gustavo. Ezután elkezdem megírni a szöveget és az énektémákat. Miután összeálltak az alapötletek, a csapat elkezdi játszani és betanulni a dalt, belerakva a posztoknak megfelelő saját ötleteket.
  
  Melyik bandák jelentik a fő hatásokat, illetve mik a személyes kedvencek?
  
  Francis Hogy őszinte legyek, én nem hallgatok sok olyan heavy metalt, mint korábban, de azt azért mondhatom, hogy a színtér legtöbb heavy metal bandáját ismerem. És persze oda kell figyelni, mert mindig jönnek újabb zenekarok. De a klasszikusokat még mindig meghallgatom, mint a Metallica, Dream Theater (noha nem mindig metal, de akkor is...), Pantera.
  
  Főleg Brazíliában turnéztok. Külföldre is ki szoktatok kukkantani?
  
  Carl Épp most fejeztünk be egy 20 helyszínes turnét itt Brazíliában, olyan nevekkel álltunk egy színpadon, mint Roy Z, az Edguy, Deep Purple, hogy csak egy párat említsek. Még nem volt lehetőségünk Európában turnézni, de már dolgozunk rajta! Épp ezért kérünk titeket, kedves magyar skacok, hogy odaát is vegyétek meg a lemezünket, hehe!
  
  2005-ben kezdtetek dolgozni a lemezen. Készül már a következő alkotás? Illetve milyen jövőbeli terveitek vannak még?
  
  Carl A lemez 2006 októberében jelent meg Brazíliában és Japánban, nemrég került a boltokba Európában, de az amerikai és kanadai piacra is be fog kerülni július/augusztus környékén. De a csapat persze folyamatosan alkot, és rövidesen be is vonulunk a stúdióba felvenni a következő lemezt.
  
  Mit szeretnétek üzenni a magyar heavy metal rajongóknak?
  
  Carl Először is, szeretnénk mindannyiótoknak megköszönni, hogy támogatjátok a heavy metalt és különösen a Scelerata-t. Reméljük hamarosan turnézhatunk Magyarországon, ezért kérünk titeket, hogy vegyétek meg a lemezünket, mert ellenkező esetben nem fogunk tudni nektek élőben játszani, pedig gondolhatjátok, hogy mennyire szeretnénk! Isten áldjon mindannyiótokat!
  
  Köszi az interjút, és további sok sikert!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Scelerata

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 heaven & hell    nouvelle vague    uli jon roth    herbaliser    magma rise    jamie winchester    insision    kampfar    jack    blake lively    hodor aura    polod    neo fm    contraband    eternal flight    dead can dance    root    hory gergely    jackass 3d    mardi gras    beckinsale    yonaka    rivers run dry    az utazás    felemelkedés  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!