hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. május 31. csütörtök   17:56
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Contemporary Noise Quintet
2007. április 28. Sirály

  Érdekes hely ez a Sirály. Kicsit művész, kicsit életművész, kicsit mulató, kicsit kávézó, kicsit színház, kicsit mozi, kicsit koncert, kicsit kiállítás és kicsit egy találkozóhely az unatkozó urbánus lelkeknek, akik biztos megtalálnak valamit a pincétől egészen az emeleti részig, ha mást nem is, mint a falakon szabadszellemiségű plakátokat és szórólapokat. A hely szelleme magán viseli a rendezetlenséget és a tonett székeken egymást bámulókat, kik hol káosz-elméletet, hol csak egyszerű téziseket kreálnak, miközben egymást vagy csak az újjonnan érkezőket bámulják lerészegedésük és tudatvesztésük közben. Itt, ahol az éjszakai élet kezdődik, de nem itt fejeződik be. Itt kapott helyet az Indy-media nyilvános megbeszélése után és két korsó sör között a Lengyel Együttesek szemléje 2007 rendezvény: ez esti Contemporary Noise Quintet (Kapsa Kuba - zongora, billentyűs hangszerek; Kapsa Bartek dob; Weclawek Patryk - bőgő, basszusgitár; Glazik Tomek - szaxofon, szintetizátor; Pater Kamil gitár; Jachna Wojtek trombita) fiatal jazz csapat. Ami biztos, hogy egy érdekes helyhez érdekes zenekar dukál. A Sirályban az ésszerűségnek is ellentmond a hangtechnikus kontra fénytechnikus (egyszemélyben), vagy fordítva, aki megpróbált mindenki kedvében járni, de ez is csak viszonylagos volt. Silány fények - mert kettő lámpás világított-mellett remek hangot kaphattunk. Értsd úgy, hogy magában erősítés nélkül is megállta volna a helyét a produkció, de valahogy mégis szükség volt rá. A remek pinceakusztika mellett majdnem kiszakadt a dobhártyánk, de nem baj. Mi remekül megedződtünk a koncerteken eltöltött több ezer óra súlya alatt.
  
  Egyébként ez a furcsa csengésű Contemporary Noise Quintet zenekar név egy remek és kiváló 6-ost rejt magában, akik mindannyian kiváló szabad szellemű muzsikusok, akik nem csak a jazzban állnák meg a helyüket, hanem bármelyik más műfajban is, de talán mégis ebben a csapatban tudják kifejezni gondolataikat. A csapat jobbnál jobb és frappánsnál frappánsabb témákat villantottak fel, melyeknek kibontása igazi érdemükké vált. Remekül brillíroztak az egész előadás alatt és semmi kihasználatlan mozzanatot nem tapasztaltam a látott produkciójukban.
  
  A félreérthető név ellenére a veretes jazzisták biztos, hogy nem nézték meg ezt a fellépést. Sajnálhatják. Helyettük inkább a kalandorvállalkozó kedvű kísérletező jazz pártiak voltak itt -olyan free félék-, voltak kíváncsiak, akiket egyáltalán nem bántotta, hogy egy zenekarnév nem a főember nevére utal, hanem valami olyas félére, hogy Kortárs Zaj Quintett. Ennek ellenére még sem valami noise-jazzt kaptunk, hanem valami nagyon gazdag, sok stílust magába olvasztó vérprofi produkciót, melyben a groove, funky, free-től egészen a swing-ig terjedt a zenei kohójuk előadásuk, amit abszolút lazán tálaltak.
  
  Az est után a kezdeti furcsa érzésem elmúlt pont azzal kapcsolatban, hogy mit is kaphatok a Contemporary Noise Quintet-től. Most már elárulom. Egy igen sok tekintetben kiváló produkciót, valamint azt, hogy a lengyel jazz itthon, újra életjelet adott magáról.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Contemporary Noise Quintet

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hollyhell    ub40    rock in vienna    the melvins    vasárnapi gyerekek    gazember lászló    george w. bush    damnon albarn    illúzió    scott weiland    grinderman    hammer concerts    wolf parade    dark shadows    petijegy    conan´s first date    the dictator    badacsony    metalcamp    nightquest    hecate enthroned    heaven and hell    gutenberg halott    franz ferdinand    green hornet  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!