hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. május 9. szerda   16:42
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
Világsztárok a Millenárison: „Brewed By Noon” featuring Jamaaladeen Tacuma – lemezbemutató koncert
2007. május 13., vasárnap 20:00. Budapest – Millenáris Teátrum

  A Brewed By Noon a new yorki downtown szcéna a multikulturális, eklektikus útkeresések és posztmodern zenei kísérletek fészke és tárháza egyik legjobb, legjelentősebb zenekarának számít. Szerzeményeik elsősorban az elektromos gitár-jazz, a törzsi, etnikai ritmusok, afrikai kórusok, funky hangzások és az ír folklór keveréke.
  
  A sokrétű hangzás létrehozásához Sean Noonan, az együttes vezetője, a downtown színtér igen jelentős személyiségeit kérte fel, olyan művészeket többek között, mint Mat Maneri a jazz avantgárd egyik legérdekesebb művésze, vagy a legendás basszusgitáros, Jamaaladeen Tacuma, valamint az afrikai világzene mali csillagával, Abdoulaye Diabete-vel. A zenekar gazdag, egzotikus hangzásvilága komoly elismerésre talált: az Amerikai Zeneszerzők Fóruma (American Composers Forum) kitüntette őket.
  
  Magyarországi koncertjén az együttes az alábbi összeállításban lép fel:
  Sean Noonan dob
  Jamaaladeen Tacuma - basszusgitár
  Mat Maneri hegedű
  Abdoulaye Diabate ének, gitár, ütőhangszerek
  Aram Bajakian - gitár
  
  Sean Noonan, dobos, igen jól ismert figurája a new yorki zenei világnak, leginkább azonban a legendás The Hub nevű zenekara ismert világszerte. A Berkeley College of Music elvégzése után a West African Waaw Band-ben játszott. A Brewed By Noon, Noonan kétirányú zenei érdeklődését testesíti meg a progresszív jazzt a Weather Report és Miles Davis Bitches Brew korszakából és az afrikai folk zenét ŕ la Fela Kuti, valamint Paul Simon Graceland projektjét.
  
  Jamaaladeen Tacuma legendás basszusgitáros, producer, hangszerelő, a 80-as évek alternatív funky zenéjének ikonja, aki elvezette ezt a zenét a harmolodikus avantgárd jazz vágányaira. Eleinte a melodikus straight ahead jazz érdekelte, főként a 70-es évek elején, amikor Charles Erland jazz és Edwin Birdsong soulos zenekaraiban játszott. Az igazán nagy változást Ornette Coleman invitálása jelentette, hogy erősítse Coleman Prime Time nevű nagyhírű elektromos formációját. Később saját zenekarait is rendkívüli sikerrel vezette, pl. a The Cosmetics. Együttműködött többek között az alábbi csillagokkal: Jeff Beck, Carlos Santana, Marc Ribot, James Blood Ulmer, Jean Paul Bourelly, Derek Bailey, James Carter, Pharoah Sanders, World Saxophone Quartet, de dolgozik hip-hop zenészekkel is. Számos saját lemeze jelent meg és a jazz basszusgitározás ikonja mind a mai napig.
  
  Mat Maneri hegedűs és brácsás. Zenei tanulmányait öt éves korában kezdte a híres Juillard String Quartet alapítójánál, Robert Koffnál valamint a nem kevésbé legendás nagybőgősnél, Miroslav Vitous-nál. Hét éves kora óta játszik apja, Joe Maneri zenekaraiban, azóta is a Joe Maneri Quartet aktív tagja. A Joe Maneri által a 70-es évek óta kifejlesztett mikrotonális zenei teória alapvető hatással volt a fia művészetére is. Impozáns a vele együttműködő zenészek listája is: Matthew Shipp, Pandelis Karayorgis, Barre Phillips, Mark Dresser, William Parker, Cecil Taylor, Ellery Eskelin, Ed Schuller, Spring Heel Jack, Joe Morris stb. Manapság Mat Maneri kétségkívül a legérdekesebb hegedűse és brácsása a jazz zenének, olyan mélységesen személyes és idáig ismeretlen frazeológiai nyelvet vezetve be a zenébe, hogy játéka azonnal és egyértelműen felismerhető egy nagyzenekar játékán belül is.
  
  Abdoulaye Diabete, mali születésű énekes. Több mint 20 éve foglalkozik afrikai népzenével. Számos projektje közül a leginkább figyelemre méltó a 12 tagú Super Mande volt, amely a legfontosabb nyugat-afrikai zenészeket gyűjtötte egybe, többek között Mory Kantét, Salif Keitát, Kante Manfilát. Jelenleg Don Byron és Peter Apfelbaum együtteseiben énekel.
  
  Jegyár: 2500/2900 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 emma stone    ziskó    tóth árpád    kool and the gang    dropout kings    another way    tatu 18    nasum    saxon    oliver stone    run for power    deathstars    blahalusiana    johnny cash    jeff loomis    propeller band    anvision    szalay péter    dark funeral    grave    war-head    redneck zömbiez    flotsam    kiskalász    lighthouse project  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!