hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2002. január 11. péntek   17:42
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
Világveleje Fesztivál 2002 A 2002. év első fesztiválja
2002 január 18 - Almássy Téri Szabadidőközpont

   A 2000. év januárjában nagy sikerrel megrendezett Világeleje Fesztivál folytatásaként idén harmadszorra Világveleje 2002 néven kerül megrendezésre az év első nagyszabású, több művészeti ágat átfogó rendezvénye.
   Budapest legkedveltebb koncerthelyszíne, az Almássy Téri Szabadidőközpont ad helyet a 2002. január 18-án, pénteken 18.00 órától tartandó, a nevéhez méltóan a hazai könnyűzene, film- és képzőművészet velejét felvonultató programnak.
   A Világveleje Fesztivál szervezőinek célkitűzése, hogy az év első, rendszerint igazán nagy rendezvényektől mentes időszakában is igényes szórakozási lehetőséget nyújtsanak a fiataloknak egy, a maga nemében egyedülálló multikulturális rendezvénnyel, mely most már több éves hagyománnyal rendelkezik.
   A 18.00 órakor kezdődő és egész este zajló programok között lesz filmvetítés, a vendégek végignézhetnek egy kiállítást fiatal képzőművészek munkáiból, a Ground teaházban a forró teán, kávén kívül beszélgetésekkel, koncertvideókkal, sztárvendégekkel várják a betérőket. A színpadon pedig a hazai könnyűzene különböző ágainak képviselői váltják majd egymást.
  
  Program:
  
  Mozi: 18.00 órától a nagyteremben hagyományos technikával a Vissza a jövőbe című film kerül levetítésre.
  A Ground teaházban koncertvideókat lehet megtekinteni, lesz koncertfotó-kiállítás, diafilmvetítés, beszélgetések és még számtalan érdekesség, no és persze forró tea.
  Egész este folyamatosan látogatható az emeleten berendezett rögtönzött galériában látható képzőművészeti Fiatal Művészek Kiállítása.
  A kiállítók egy része már a tavalyi és tavalyelőtti fesztiválon is bemutatta alkotásait. Ezekből egy kis ízelítő található a 2000-es Világeleje, és a 2001-es VilágVeleje Fesztivál honlapján, a feszt.hu címen, az archívumban.
  A kiállításon több művészeti ág keveredik a festészettől a grafikákon át a szobrászatig.
  Koncertek (a film után a nagyteremben) Az estén hét előadó váltja egymást!
  Nulladik Változat: - A zenekar nemrégiben jelentette meg Murmuc című albumát. Költészet és rockzene keveredik a darkzenekar koncertjein.
  Dévényi Ádám: - A gitáros, énekes, költő, dalszerző rendszeresen fellép akusztikus estjein színházakban, kávézókban. Most jelent meg verseskötete, és újabb hanghordozó is készül legújabb dalaiból. Aki nem ismeri, az is feltétlenül nézze és hallgassa meg ezt a rendkívül egyéni és érdekes előadót, aki mellesleg olyan Bikini slágerek szövegírója, mint az Adj helyet magad mellett, vagy a Közeli helyeken.
  Műszaki Hiba: - Magukat előszeretettel nevezik alternatív popzenekar-nak, de valójában nagyon szépen hangszerelt dalaik rendkívüli módon sokfélék. Néha andalítóan lágyak, máskor punkosan vad számok kerülnek elő tarsolyukból. Első nagylemezüket ez év nyarára ígérik.
  Szilárd (Balanyi Szilárd, Quimby): - A Quimby zenekar billentyűsének lemezbemutató koncertje. A megjelenés előtt álló lemez címe mi más is lehetne: Halmazállapot. Szilárd zenekarát a Quimbyből ismerős Varga Livius, Kárpáti Dodi, Gerdesits Ferenc, az Üllői Úti Fuck frontembere, Szántó Gábor, és a Hiperkarma két tagja Varga László és Nemes Zoltán alkotja.
  Balaton: - Hazánk legrégebben működő underground zenekara. Víg Mihály szerzeményei mellett a koncerteken fel, felbukkan egy-két Neurotic szám is, de ha valaki Hungária számot vél felfedezni a dalok között, hát azon sincs mit csodálkozni. A hangulat garantált
  Pál Utcai Fiúk: - A 7 év után tavaly előtt végre új albumot megjelentetett zenekar hazánk talán egyik legsikeresebb csapata. Jól példázza ezt, hogy az elmúlt évek során új lemez kiadása nélkül is megőrizték népszerűségüket, annak kiadása után pedig még nagyobbra növelték szimpatizánsaik számát. Fiatal lányok előre!
  Heaven Street Seven: - A britpop hazai helytartójaként ismert zenekar ezen a koncerten már több dalt is játszik a tavasszal megjelenő új nagylemezéről, de persze olyan slágerek se maradnak ki, mint a Crazy srác, vagy a Sajnálom című dal.
  
  Jegyárak:
  Elővételben: 1300 Ft
  A rendezvény napján a helyszínen: 1600 Ft
  
  Belépőjegyek elővételben a helyszínen (Bp. VII., Almássy tér 6.), a Bahia boltokban (Bp. VIII., Baross u. 6., Mammut, Westend),ˇaz Iguana boltokban (Bp. VIII., Krúdy Gyula u. 9.; Bp. IX., Tompa u. 1.),ˇvalamint a Kispesti Ifjúsági Irodában (Bp. XIX., Üllői út 267./1.) kaphatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Világveleje 2002

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 of earth    yonaka    finntroll    golden globe    cult of grace    monuments    tribute    warwick    endgame    újhold    veréb fesztivál    deák bill    catherine hardwicke    sonisphere    mano negra    transitional    bridge to solace    josé carreras    trick or treat    blu-ray    useme    tribute    pokolgép    jambalaya    robert downey jr.  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!