hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. május 9. szerda   11:23
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
L.A. Guns (USA), Gypsy Pistoleros (UK)
2007. május 21. 20 óra, Budapest – Wigwam

  Május 21-én pár órára beköltözik a rocknroll Wigwamba: ekkor látogat ugyanis Magyarországra a L.A. Guns! A csapatot Tracii Guns alapította 1983-ban, társai akkor Axl Rose (ének), Ole Beich (basszusgitár) és Rob Gardner (dobos) voltak. Axl nem sokkal később kilépett, és megalapította a Hollywood Rose zenekart, helyére Michael Jagosz érkezett, de a banda így sem létezett sokáig. Végül 1984-ben Tracii és Rob csatlakozott Axl-hez, és így született meg a nagy Guns N Roses (értsd: Tracii Guns & Axl Rose), az L.A. Guns pedig feloszlott.
  
  Később Tracii meggondolta magát: mivel nem tetszett neki a GNR zenéje, újra létrehozta saját, eredeti zenekarát. A GNR mindenesetre nélküle is tovább ment: bevették a gitáros Slash-t, és a világ egyik leghíresebb rockbandájává váltak. Tracii-hez Paul Mars Black csatlakozott énekesként, ill. Mick Cripps basszerosnak (mindketten a Faster Pussycat bandából), Nickey Beat Alexander lett a dobos (később csatlakozott Robert Stoddard is). Szépen elkezdtek demokat gyártani, és koncertezni, de nem akart beindulni a szekér. 1985-ben Paul drogproblémák miatt távozott, helyére Phil Lewis érkezett. Aztán Robert is lelépett, mire Mick basszgitárról váltott gitárra, és egy másik ex-Faster Pussycat tag, Kelly Nickels lett az új bőgős. Végül 1988-ban nagy nehezen sikerült rögzíteni az első albumot, a Vertigo Recordsnál; L.A. Guns címen.
  
  A debütáló album, ill. a róla kiadott maxik (One More Reason, Sey Action) elég sikeresek lettek, úgyhogy 89-ben kiadták második lemezüket Cocked & Loaded címen, melyen többek között a az egyik legnagyobb slágerük, a The Ballad Of Jayne is szerepel; ennek a számnak köszönhetően a az album platinalemez lett (1 millió eladott példány) siker volt nagyjából karrierjük csúcspontja is egyben.
  
  91-ben jött a harmadik album, a Hollywood Vampires, amelyből platina ugyan nem lett, de azért jól fogyott. Aztán 92-ben jött még egy ötszámos EP, utána pedig a bonyodalmak. Phil kirúgta a zenekarból Steve Riley-t. Így a Cuts EP-t, és a 94-es Vicious Circle című albumot Michael Bones Gershima-val rögzítették, de ezután Steve újra visszatért, és együtt turnézott a zenekarral. Nem sokkal később azonban kiadó (Polygram) kirúgta az L.A. Gunst, ezt követően Phil Lewis és Mick Cripps is távozott.
  
  1995-ben Tracii, Kelly és Steve felvette Roxy Chris Van Dahlt énekesnek, Johnny Crypt-et gitárosnak, és így folytatták az ipart. Fél évvel később azonban Kelly távozott, ezért Johnny vette át a bőgősi teendőket. 96-ban megjelent a hatodik L.A. Guns album, az American Hardcore, amelyet turné is követett, ahogy kell. Ezt követően sorozatos tagcserék következtek be, végül 1999-ben csak összeállt az eredeti banda; rögzítettek egy élő albumot Hollywoodban, amelyet ki is adtak 2000-ben Live: A Night On The Strip címen. Idén újra turnéznak: az amerikai körút után Európát veszik célba, ennek keretében érkeznek május végén az indiánsátorba. A jelenlegi felállás: Phil Lewis (ének), Stacey Blades (gitár), Adam Hamilton (basszusgitár), Steve Riley (dob)
  
  A színpad bemelegítéséért az angol Gypsy Pistoleros felel majd: a zenekart Ian Walker és Lee J alakította 2004-ben, akik már a 90-es évek eleje óta együtt zenéltek különféle bandákban. A Gypsy Pistoleros érdekes és hangulatos keveréke a tüzes flamenco-nak és a dögös glam rocknak, így teljességgel kizárt, hogy a közönség földbe gyökerezett lábbal állja végig a műsorukat.
  
  Belépő: 4500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A L.A. Guns oldala

A Gypsy Pistoleros oldala

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jaume collet-serra    képregény    rooney mara    madrass    samiam    uli jon roth    kirk hammett    serenity    purulent rites    shrinebuilder    fuzzkeyone    zonaria    simpson család    paul rudd    jeroen tel    dark shadows    villámtolvaj    fran palermo    johnny cash    steve vai    trent reznor    heart in hand    a tolvajok városa    bloc party    infinity  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!