hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2001. szeptember 22. szombat   14:45
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
313 BasiX First Anniversary
2001 október 6, Home klub

   Egy éves földalatti tevékenysége után születésnapjára készül a 313 BasiX. 2001 október 6-án, szombaton a HOME klubban ismét tiszteletét teszi Mike Grant (Moods&Grooves, End-to-End, Metroplex) másnéven Black Noise, a Tresor klubb egyetlen tengerentúli rezidense, aki pontosan egy évvel ezelőtt bizonyított nálunk az első 313 BasiX partin. Mostanában jelent meg új kiadója, az Afrosyntrix első lemeze. A detroiti underground mélységéből emelkedett fel a korai 90-es években egy mára már klasszikussá vált név: Trackmaster Lou a.k.a. Scan 7. 1988-ban kezdte pályafutását olyan művészek társaságában, mint Terrence Parker és Marc Kinchen. Írtak egy EP-t, mint Separated Minds, ami felkerült a Submerge és New Electronica válogatásokra.
  
   A detroit techno producer elejinte a legendás Underground Resistance, 430 West, Direct Hit, Makin MadRecords és FFRR kiadóknál jelentette meg lemezeit. Később egy Scan 7 track felkerült a 313-as válogatására, amit Blake Baxter gyüjtött össze a berlini Tresor kiadónál. További Tresor lemezeivel más kiadók (Soma, Elypsia) figyelmét is ráirányították Európában, így nevét és zenéjét megtartva underground-nak, különböző projekt neveket használt, mint Unknown Force, The Specialist, Black Man, XZILE, The Shadow, Allegry, Cratesavers és Scan 7. Trackmaster Lou következetesen kombinálja munkáiban az inteligenciát, a kemény zúzós ütemeket és az ultra letisztult dolgokat. Legfrissebb kiadványa az End-to-End Records-nál, Mike Grant techno kiadójának, második kitűnő darabjaként jelent meg, Home Soil címmel (az EE-001 természetesen Black Noise Step Into The Darkness). A party vendége lesz még Sean Deason is, kinek kezdeti törekvése az volt, hogy a grafikai tervezést beépítse valahogy a modern zenei iparba. Így került kapcsolatba Derrick May-el, Kevin Saunderson-nal, Juan Atkins-al, Carl Craig-el és Detroit harmadik generációs techno producerévé transzformálódott 1993-ban kezdett szorosabban együtt dolgozni Dan Bell-el, Kenny Larkin-nal és Richi Hawtin-nal és az Acaccia, illetve Generator Records-al. Ezután saját Matrix kiadójánál megteremtette saját inteligens techno hangzását, amit Európában a STUD!O K7 terjesztett az 1996-ban megjelent Razorback című albummal, majd 2000-ben az Intuit-Solar kiadónál jelent meg az Allegory & Metaphor LP. Hogy lehetősége legyen minél több féle stílusban korlátok nélkül mozogni, ő is álneveken dolgozott, mint például a Freq (Xirtam 2), S.I.N., Code 3, Project X, és Psykofuk. Sean Deason techno munkái mellett találhatunk több drumm & bass, instrumentális hip hop és ambientet darabot is. Nála a legapróbb hang is tökéletesen van elhelyezve saját összefüggéseiben. Zenéjében minden ütemnek és hangnak teljes üzenet értéke van, amely különböző érzéseket, gondolatokat közvetít a hallgatónak.
  
   A detroiti hangzás jellegzetes és beazonosítható, mégis minden detroiti producer stílusa teljesen egyedi. A hazai authentikus szekció Marcel /live/, Pedro, Daniel Voltaire, Bergi és Cop személyében képviselteti magát a 313-mas eseményen.
  
   Fellépők: Scan 7 (Tresor, Underground Resistance, Soma, Elypsia) Mike Grant (Moods&Grooves, End-to-End, Afrosyntrix, Metroplex) Sean Deason (Stud!o K7, Matrix, Intuit-Solar, Distance, Art Of Dance)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dream Theater: vinylen adja ki újra életművét az ősszel Budapesten játszó progmetal zenekar
Malterosfiú, eskető pap, borász, teknősmedence-takarító, piackutató – szinte nincs olyan szakma, amit nem próbáltak ki a Quimby tagjai
Szakcsi Jazz Egyesület: A magyar jazz generációi
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bëlga    marathon zenekar    fields of the nephilim    idoru    a pénz nem alszik    no more gravity    petőfi rádió    barbra streisand    the crown    underworld 4    veridia    as you drown    black swan    kraanium    sárvári zita    szexhead    pogues    nanowar of steel    oliver stone    whocares    gondolat kiadó    the picturebooks    indian    grand magus    necropolis  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!