hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. március 24. szombat   14:19
nincsen hozzászólás

szerző: George
Farkasfarsang 2007
2007. március 3, Budapest – Almássy Téri Szabadidőközpont

  Szokatlan helyszínen került megrendezésre az idei Farkasfarsang Fesztivál, ami egyben az Akela Fejetlenség című új albumának budapesti bemutató koncertje is volt. A Ráday Klub új helyre költözésével egyre több rock/metal koncert kerül megrendezésre az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Az Obstruction nem tudott fellépni, így beugróként a Stainless Steel zenekar kezdett .
  Heavy / Power volt a játék valahol a germán és a brit iskola között félúton, de időnként beszivárgott némi Stratovarius hatás is. Ügyesek voltak, de nekem kicsit kevés volt a mozgás, headbang a gitáros és a basszeros részéről. Velük ellentétben az énekes nagy átéléssel, korrekt színpadi mozgással tolmácsolta a dalokat az ekkor még eléggé kis létszámú közönségnek. Utánuk a Stress foglalta el a színpadot. Magyarország egyik legrégebbi heavy metal zenekaráról van szó, akik közel sem tudtak akkora ismertséget elérni, mint mondjuk a Pokolgép. Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem ez a zenekar maga a heavy metal paródia. A zenészekkel még nem lenne probléma. Főleg a gitárosok, Fábri Laci és Borhidi Miki tetszettek, akik egész pofás riffeket, szólókat toltak az arcunkba. A probléma szerintem Lőrincz Tibivel volt, akinek kiállása, mozgása, arcmimikái helyenként kifejezetten gázosak voltak. A hangjával sem volt minden rendben. Közepes fekvésben még egész tűrhetően teljesített, de amikor sikolyokra került sor, akkor azért behúztam a nyakam. Mindkét megjelent lemezükről játszottak a rajongóik nagy örömére. (Én még életemben nem szórakoztam ennyire jól egy koncerten! George kollégával az első sorból parodizáltuk végig az előadást, de a legbrutálisabb az volt az egészben, hogy a mellettünk állók pontosan ugyanazt csinálták mint mi, csak ők full komolyan! Azért szegény Tibi javára legyen mondva, hogy mindezek ellenére megvan benne az elhivatottság, a zene szeretete Morello)
  
  Jöhetett a Cross Borns, akik új lemezükkel, a Toronnyal pontot tettek az Álomföld trilógia végére. A szintis nélkül kiálló idén 10 éves zenekar jó formában volt , pontosan játszottak, és érdemes megjegyezni, hogy az összes zenekar közül talán ők szóltak a legjobban. Zenéjük nem igazán koncertzene, inkább otthon hallgatható jól, de a fentebb említett tényezőknek köszönhetően maximálisan élvezhető volt a műsoruk. Ezután a Demonlord speed/power metalja nagyot ütött. Ez a leginkább a Gamma Ray-re emlékeztető zene remek gitármunkával, már a közönséget is elég komolyan beindíotta. Jurásek Balázs basszer/énekes hangterjedelme nem túl nagy, de a meglévő adottságait jól használja. A zenekar az évek alatt egy igazi profi gépezetté érett össze.
  
  A Mamut nem más, mint Molics Zsolti Cool Head Clan énekes új heavy metal formációja. Jó Zsoltit egy olyan zenekarban látni, ahol kivételes adottságait megcsillogtathatja, erre a CHC-ban nincs módja. A zenészek is tapasztalt, sokat látott arcok. Itt van például Ángyán Tamás gitáros, aki a most újrakiadott Sámán lemezen már zenélt együtt Zsoltival. Főleg új, még ki nem adott számokat hallhattunk, de azért elhangzott egy Sámán dal is. (Sajnos Zsolti elkövetett egy végzetes hibát: pár szám után levette a pólóját. Szeresd a testem béjbi ide vagy oda, de ahogy léggitározás közben hullámzik emberünk egész mellkasa, hát az valami csodaszép látvány... Elsőrangú előadást láthattunk a csapattól, de Zsolti: ilyet légyszi ne...! Morello)
  
  A Kalapács zenekar egy méregerős új lemezzel (Életreítélt) a háta mögött érkezett a koncertre, és egész szépen be is mutatták azt. Józsi hangja remek formában volt, de ez nem meglepő, ahogy a tapasztalt zenészek remek játéka sem. A Mindig Lázadóval indítottak és rögtön ezután következett az új lemez szerintem legjobb száma, a Nem Az Ami Megöl. Az új szerzemények közül helyet kapott még a Rock ´N Roll Örökké Életet, Szemben Az Árral, Mi Már Nem Hisszük El. A (szerintem) legerősebb lemezükről az Ösztönről is halhattunk egy számot, az Itt Leszek-et. A Totemet és a Keresztes Háborút nem erőltették túlzottan, de ez nem is baj, mert ez a két lemez nem lett akkora eresztés, mint az előbb említettek, de azért innen is hallhattunk pár számot. Előbbiről elhangzott pl. az Őszintén vagy a Bűnöm a Rock, utóbbiról pedig a Megszállott, és a Játssz Velünk Háborút. A Pokolgép klasszikusok sem maradhattak ki, volt Pokoli Színjáték, Gép-induló, Mindhalálig RockN Roll, Háború Gyermeke, Itt és Most, Ítélet Helyett. Eddig rendben is lenne, de a hangzás, ami a néhány zenekarnál gyengélkedett, náluk volt a legrosszabb. Ez a tényező rontott az élvezhetőségen, de a remek dalok így is sütöttek. (Szerencsére a koncert közepe felé már felébredt a technikus, és onnantól már normálisan dörrentek meg az újabb és újabb opuszok Morello)
  
  Következhetett az este fő zenekara, akiket a legtöbben vártak, az Akela. Rájuk teljesen megtelt a terem. Elég sok új számot játszottak, de a korai albumokat sem hanyagolták el. Éredekes módon kimaradt a Rockernek Születtem. Volt viszont Megkísértelek, és még néhány régi szám. Náluk a hangzás is viszonylag rendben volt. A zenekar jó ideje változatlan felállásban működik. Főnök, Pávcsi, és Retek mellé teljesen beilleszkedett a két gitáros Pókember és Szupermen. Utóbbi méltó utódja a jópár éve kiszállt és sokak által visszasírt Pavelka Gyuszinak. Főnök teljesen jó állapotban volt. Szokásával ellentétben most szinte józanul állt a színpadon. (A törzsközönség viszont hozta a formáját: nem sok józan ember mutatkozott az est ezen részében Morello) A jó formában lévő zenekar körülbelül egy és negyedórát játszott a szép számban megjelent farkastestvéreknek.
  
  Az Akela levonulása után a nép nagy része távozott, így a Fekete Sereg egy eléggé megfogyatkozott közönségnek adott egy remek thrash-power bulit. A külsőségekre is komoly figyelmet fordító zenekar olyan lelkesedéssel játszott, mintha a Pecsában nyomnák háromezer ember előtt. A koncert után nem sokkal meghallgattam a zenekar új, Gyújts Sötétséget című lemezét, amely minden tekintetben, de főleg hangzásban felülmúlja az eddigi cuccaikat. Csak ajánlani tudom őket! Még egy Morpheus koncertet láthatott, aki maradt ebben a késői órában. Ekkor már tényleg csak pár ember tartott ki. A zenekar az Ossian és Pokolgép turnékkal országszerte is valamennyire ismert lett. Us-power-szerű muzsikát játszanak, nagyjából az Iced Earth vonalán. Könnyű Tamás énekes orgánuma is leginkább Matthew Barlow-ra hajaz. A zene pedig a Dark Saga és a Something Wicked This Way Comes című „Fagyott Föld” albumokat juttatta eszembe. Levezetésnek teljesen jó volt. Aki ott volt az remek, hangulatos koncerteket láthatott egy fénykorát idéző Akelával a középpontban. (Az est levezetéseként papírrepülőket hajtogattunk a koncertplakátokból, és azokkal dobálózva múlattuk az időt. A jelenlévők valószínűleg nem kicsit néztek minket elmeroggyantnak, de én már megszoktam... Morello)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Akela

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kéknyúl hammond band    atlasz gábor    manticora    bognár szilvi    devilfire    kampec dolores    megtorlás    zombie girlfriend    the flaming lips    gesztelyi nagy judit    busa pista    keleti nyugalom    james hetfield    overcast    pintér csaba    underworld    gallows    niok alapítvány    black francis    saxon    aetherius obscuritas    gro fraas    rudán joe    wattican punk ballet    fields of the nephilim  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!