hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. március 22. csütörtök   16:53
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Black Hell Fest
2007. április 6-7. 18 óra, Budapest – Kék Yuk

  Neves külföldi és nem kevésbé ismert honi hordák szállják meg április 6-án és 7-én a Kék Yukat, hogy pokoli fesztivállal kedveskedjenek a sötét zenék szerelmeseinek!
  
  Az első nap fő attrakciója az egyik legismertebb európai folk/pogány metal formáció, a lett Skyforger lesz. 1995 óta játsszák lett népzenei elemekkel átszőtt metal muzsikájukat, az eltelt idő alatt öt albumot jelentettek meg. Ezekből kettő különleges anyagnak tekinthető, lévén a 2003-as Zobena Dziesma lett népdalokat tartalmazott eredeti hangszerelésben, míg a 2005-ös (mellesleg legutóbbi) Semigalls Warchant az első Skyforger demo újrakiadása volt, négy új nótával. Egy biztos, hangulatos koncertnek leszünk majd részesei!
  
  Egy kis death metal is helyet szorít magának a fesztivál nyitónapján, méghozzá a szlovák Sanatorium képében. 1994-ben alakultak, első lemezük Arrival Of The Ancient Ones címmel jelent meg, amely még melodikus formában rejtette a death metalt. Azóta viszont rendesen bedurvult a brigád, ennek a 2001-es Internal Womb Cannibalism, a 2003-as Fetus Rape, a 2004-es Goresoaked Reincarnation és a Celebration Of Exhumation adja tanúbizonyságát. Egy szó, mint száz, őket is érdemes lesz megnézni!
  
  Középkori elemekkel vegyített indusztriál-metal koncertet látunk majd a Sanguis In Nocte jóvoltából. A már egy újjáalakulást is megért csapat legutóbbi anyaga a 2004-es keltezésű Ai Vis Lo Lop EP, azóta csekély számú koncerteket bonyolítottak le, így nagyon meg kell becsülni a Black Hell Fest-es fellépésüket.
  
  A Turulvér neve már jól ismert a black metalt kedvelők körében. A békési négyes zenéje nem áll messze a korai Enslaved világától, de egyéniségük megléte megkérdőjelezhetetlen. Nemrég jelent meg bemutatkozó albumuk (A Nap felől), így a már lezajlott lemezbemutató koncertet követően újra alkalmuk nyílik egyedi zenéjüket élőben prezentálni.
  
  A Frost működése igazán hosszú évekre tekint vissza: idestova 11 éve, 1996-ban kezdtek zenélni, így hazánk egyik legidősebb black metal hordáját tisztelhetjük személyükben. Egy rakás demo, EP és egy teljes hosszúságú album (Extreme Loneliness) kiadása után már a következő lemezükön dolgoznak, amely áprilisban kerül rögzítésre. Addig is április 6-án megtekinthető a csapat, talán már egy-egy új nóta is szerepet kap a műsorban.

  A második nap programja alapján sem panaszkodhatunk: fellép a görög black metal mezőny legprominensebb, egyben legrégebb óta működő alakja, a Rotting Christ. Eleinte death metalt játszottak, ám később black metal-ra váltottak: első albumuk, az 1993-as Thy Mighty Contact a műfaj egyik ékköve. Még két alapvető albumot adtak ki (Non Serviam, Triarchy Of The Lost Lovers), de ezt követően hanyatlani látszott a csapat, egyenesen 2007-ig kellett várni, hogy a hírnevükhöz méltó lemezzel rukkoljanak elő. Ez lett ugyebár a Theogonia, amelyen valóban érezhető a régi idők hangulata. Bízzunk benne, hogy ez a hangulat övezi majd a koncertet is!
  
  Két honfitársuk kíséri el őket: a Suicidal Angels egy 2001-ben alakult, thrash metalt játszó csapat, eddig két demoval, egy EP-vel és egy minialbummal (Armies Of Hell) rendelkeznek, most Pesten is megmutathatják, mi fán terem a brutális, gyors thrash metal!
  
  A Mass Infection death metalt nyom, 2003-ben kezdték a zajongást. Friss albummal (Atonement For Inquity) a zsebükben érkeznek Magyarországra, így megtapasztalhatjuk, milyen formában, felfogásban művelik szeretett műfajukat.
  
  A Blood Rainbow 2002 óta masszív résztvevője a magyar underground életnek. Remek ötvözetét nyújtják az északi és a floridai típusú death metalnak, ezt híven bizonyítja két eddig megjelent albumuk, s vélhetően élő teljesítményük is.
  
  A Sin Of Kain-nal gyakorta össze lehet futni a koncerttermekben, nem lesz ez másként április 7-én sem. Nemrég jelent meg új alkotásuk, The End címmel, úgyhogy egyfajta lemezbemutatóként is aposztrofálható a fellépésük.
  
  Nyers, bárdolatlan black metallal zárul a fesztivál, ugyanis a Ravenshades is hangszert ragad majd, hogy utoljára megzúzza a közönséget. Hangzóanyagaik ismeretében erre bizony komoly esélyük lesz.
  
  Napi jegy: 1500 Ft
  2 napos bérlet: 2500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Skyforger oldala

A Rotting Christ oldala

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 subsonica    absent distance    rose tattoo    gustafsson    brainstorm    sherlock holmes 2    blind guardian    hugo    la dispute    edward norton    thomas gundermann    stuck mojo    dimebag darrell    van canto    nicolas cage    spirit blue    xentrix    a lány és a farkas    novembers doom    christian bale    budapest hardcore    poem    scarify    immolation    jack nicholson  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!