hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. január 24. szerda   13:42
nincsen hozzászólás

szerző: Eugene
Stygian Shadows Feszt. III.
2007. február 3., szombat 18 óra, Budapest - Vörös-Kék Yuk (egybenyitott)

  Harmadik fejezetéhez ér a hazai underground legmélyére lenyúló Stygian Shadows Fesztivál, a fellépők névsorát böngészve biztosak lehetünk benne, hogy a minőségi (és mindenekelőtt éjfekete) szórakozás garantálva lesz!
  
  A szeánszot a Teurgia fellépése indítja majd, a 2003-ban alakult nagykanizsai brigád egyfajta black-death ötvözetet játszik, nagyon színvonalasan. Egy demo és egy EP (Mors Tua Ero) után nemrég megjelent A vég útján címet viselő debütalbumuk, mely jó formában mutatja a csapatot.
  
  Ezt követően két tűzkeresztségnek lehetünk tanúi: ugyanis mind a Drünken Bastards, mind a Warkult először lép fel a világot jelentő deszkákra. A Drünken Bastard a Vorkuta tagok projektje, amolyan Motörhead hatású rocknroll-t nyomnak, punkos, thrash-es megoldásokkal, míg a Warkult a hagyományosabb black metal képviselője, kilétüket egyelőre sötét homály fedi
  
  Az eredetileg egyszemélyes zenekarként indult Aetherius Obscuritas viszi tovább a fáklyát, mindezt a régi black metal csapatok (Burzum, Ancient, Ragnarok) tisztelete jegyében teszik majd. A 2002 óta létező csapat működése egy sor demot eredményezett már, legutóbbi felvételük a 2006-os keltezésű Layae Bölcsője.
  
  Az est veteránja büszke címet a Blizzard viseli, mivel már 1995 óta tevékenykednek a metal fekete ösvényén. 2003 óta koncertképesek, - mivel ekkor csatlakozott a csapathoz a gitáros Equinox, valamint az énekes Nameless - az azóta eltelt időben sok jelentős koncerten (Koldbrann, Inferno) játszottak. Egy biztos, fagyos, rideg hangulatú black metalban náluk sem lesz hiány.
  
  Az Inurnment is sokat tehet azért, hogy megidéztessen a black metal eredeti érzésvilága az est folyamán: a 2001-ben egyszemélyes projektből zenekarrá alakuló brigád is kegyetlen feketefémet kínál az érdeklődők számára a régies hangulatot nem mellőzve, de egyéni ízekkel. Első nagylemezük (Seed Bred In Dead Flesh) 2007 közepére várható.
  
  A Sin Of Kaint aligha kell bemutatni a magyar underground híveinek: a 2002-ben alakult brigád rengeteg koncerttel, ám annál kevesebb hangzóanyaggal látott el bennünket ezidáig, de utóbbiak száma eggyel nemsokára növekszik: megjelenik a már régóta ígért debütalbumuk, The End címmel, így borítékolható, főként új számok lesznek február 3-án a programban.
  
  Zord fekete fémet kínál a Witchcraft, ráadásul a lehető legarchaikusabb formában. Tavaly jelent meg bemutatkozó albumuk (Years Of Blood), de új minialbumuk (Mortuus EP) már itt van a kanyarban, amely egy milliméterre sem tér el az eddigi irányvonaltól. Koncertjük is garantáltan mentes lesz minden sallangtól, csakis pőre, kegyetlen black metal várható tőlük.
  
  A feketefém hangulatosabb, összetettebb oldala is megmutatja magát, méghozzá a Carcharoth jóvoltából. Zenéjüket szintivel színesítik, dalaik rengeteg elemből (disszonáns részek, középkori, esetenként komolyzenei témák) épülnek fel. Legutóbbi felvételük a 2004-ben jelent meg Ceremony Of Free Spirit címen, az új lemez talán nemsokára megjelenik
  
  A záróakkordot a 2000-ben létrejött Immodus adja meg, akik egyben egy lemezbemutató koncertet tartanak, hogy utoljára még összefogják a setét lelkeket egy kis vadulásra. A komoly tagcseréken átesett, de mára a stabil felállást megtaláló együttes produkcióját érdemes lesz megtekinteni, még ezen késői órán is.
  
  Aki az underground elkötelezettjének tartja magát, annak erősen javallott megjelennie a Stygian Shadows Feszt-en!
  
  Belépő: 1000 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Planetnoir oldala

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kiss erzsi    hollow haze    adrian smith    vágtázó halottkémek    lourdes    gamma ray    melting clouds    lizzy borden    leander kills    whitechapel    aborted    falco    drawing    obsidian kingdom    forsaken world    alain johannes    helmet    neokhrome    confronto    pro-pain    koncert    rdø    greg bennick    háború a vámpírok ellen    irish  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!