hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2007. február 2. péntek   11:59
nincsen hozzászólás

szerző: sick boy
Scars Of Tomorrow (USA), On The Last Day (USA), One Reason To Kiss, Septic
2007. január 16. Budapest - Süss Fel Nap

  Ez a buli igazán pocsék volt. Naivan azt gondoltam, hogy attól még lehet egy hardcore koncert jó, mert egy bandát sem ismerek. Tévedtem.
  
  Bizonyára sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a Victory Records neve jelentett még valamit (lsd: Hatebreed, Shelter, Earth Crisis, Strife, Grey Area, Warzone, Cause For Alarm, stb). Sok bandát ismertem és szerettem meg általuk, olyan kiadó volt ez számomra, mint punkban az Epitaph Records. Sajnos a két kiadó az én szemszögemből nézve hasonló pályát futott be az utóbbi 10 évben. Egy-két üdítő kivételtől eltekintve a bandáik nagy része szemét, ráadásul egyre inkább a mainstream felé tolódtak el, gyakorlatilag mára már mindkét kiadó multinak számít.
  
  Az előző bekezdés rövid értekezése annyiban kapcsolódik ehhez a keddi estéhez, hogy mindkét amerikai banda a Victory Records istállójához tartozik. Persze ma már ez semmit sem jelent, mint a példa is mutatja.
  
  Elnézést a székesfehérvári srácoktól (Septic), technikai problémák miatt az ő produkciójukról lemaradtam. Majd legközelebb!
  
  Következett a One Reason To Kiss. A név alapján már előzetesen kialakult egy roppant pc vélemény bennem, na de ezen gyorsan felül is emelkedtem, mondván majd a koncert meggyőz. A budapesti ötös metál zenét nyomat, végig olyan érzésem volt, mintha egy Darkest Hour tribute bandát hallgatnék, de persze nem. Kevés eredetiséget fedeztem fel a zenéjükben, ugyan nem variálták rosszul a témáikat, de ha ilyen zenét szeretnék hallgatni (ami nagyon ritkán fordul elő), akkor inkább maradok a forrásoknál. Nemsokára új kislemezük jelenik meg, aki kedveli a Himsa, Unearth, Darkest Hour vonalat, tegyen velük egy próbát!
  
  On The Last Day. Mit is mondjak? Hiszem, hogy nem érdemes egy zenekar külsejénél leakadni, hiszen a zene, és a mondanivaló a fontos. Azonban van olyan eset, amikor ez a kettő annyira szorosan összekapcsolódik, hogy nem is érdemes a zenéről beszélni. Ez a zenekar az amerikai popcsapatokat juttatta eszembe, akiket kitalál a menedzsment, majd tálal a tinédzserek számára, akik persze időről-időre bekajálják ezt a szart. Annyira mű volt az egész, hogy ehhez képest a tartós tej a természet gyümölcsének számít. A színpadi produkció is profi volt, látszott, hogy sokat gyakorolnak a srácok. Az egyik gitáros óriási eséllyel indult volna egy Davey Havock hasonmás versenyen, és persze folyamatosan pörgette a gitárját, ami egy darabig nem rossz poén, de a 25. után már untam a dolgot. Gondolom fogyott az öltözőben a hajlakk, és a szemceruza is, de hát valljuk be őszintén: ez még kevés a sikerhez. Azért a zenére is figyeltem. Az énekes srác elég erőtlen hangját kompenzálandó volt ordítós ének, meg persze vokál is, vagy három helyről. Egy hallgatható számot összehoztak, gondolom kellett egy bombasláger az első kislemezre. A többi nóta meg próbált olyan lenni, mint a sláger, de nem nagyon jött össze. Király volt, hogy nem játszottak sokat. Senkinek sem ajánlom ezt a zenekart.
  
  Az est fő fellépője a Scars Of Tomorrow volt, akik metalcore témát nyomatnak. Róluk sok rosszat nem tudok elmondani, egyszerűen csak baromi unalmas, teljesen semmitmondó zenét csinálnak, és mivel nem komálom annyira ezt a stílust, halálosan unatkoztam. 4 éven belül 3 nagylemez, na ez nem semmi. Állítólag a korábbi lemezeiken dallamos énekkel variálják a metálalapú zenéjüket, és állítólag a régi számok faszák. Én sírva menekültem volna, amikor meghallottam ezeket a dalokat. Sosem bírtam a numetal-t, és sosem értettem, hogy egyes emberek miért próbálják ezt hardcore zeneként lenyomni mások torkán. Na mindegy, ez már az én gondom. Tanulságos este volt, pozitívum, hogy korán hazaértem.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Scars Of Tomorrow

On The Last Day

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 riki    asphyx    james l. brooks    ben barnes    sofitel    make do and mend    amon amarth    jolie    gwen stefani    pancser police    hollywoodoo    incubus    in vain    sin of god    búvópatak    devourment    sturle dagsland    jane’s addiction    mason    stereomilk    rising sound    2012    aborted    trail of tears    random deeds  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!