hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2007. január 14. vasárnap   14:49
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
GBH és CPg - Punklegendák a fővárosban
2007. január 23., kedd 21:00. Budapest - Süss Fel Nap

  A brit punkzene második generációjának egyik emblematikus képviselője, a GBH - követve kortársa, az Exploited példáját - végre Budapestre látogat egy koncert erejéig. A Süss Fel Napban január 23-án megrendezésre kerülő bulin egy hazai punklegenda, a szintén évtizedes múltra visszatekintő CPg is szerepel majd.
  
  Magyarországon neve ugyan nem forrt egybe annyira punk rock fogalmával, mint a - tavaly a Szigeten is szerepelt - Exploitedé, Nagy-Britanniában a GBH igazi kultuszbandának számít. A két zenekar amúgy egyaránt a UK 82-t képviseli, vagyis azon 1982-ben alakult szigetországi punkcsapatok közé tartozik, melyekkel megszületett a brit punkzene második generációja.
  
  Kemény világból származnak a GBH tagjai, akik a kilátástalan mindennapok szürkesége elől menekültek a zenébe: Colin Abrahall frontember - aki 21 éves volt a csapat létrejöttekor, és egy birminghami autógyárban melózott -, Colin Jock Blyth gitáros, Ross Lomas bőgős és egy dobos srác olyan bandák hatására alakított saját együttest, mint a Motörhead, a Stranglers, az X-Ray Spex és természetesen a punk első fecskéi közé tartozó Sex Pistols. Hozzá kell tenni: e négy kilátástalan sorsú munkásgyerekhez képest Johnny Rotten és társai szalonképes jófiúknak számítanak, hiszen míg az első generációs punkzenészek legfeljebb polgárpukkasztó nihilista, anarchista témákat boncolgattak, az Exploited és az eleve beszédes nevű GBH (Grievous Bodily Harm, vagyis súlyos testi sértés) dalaiban már a nukleáris holokauszt és az Apokalipszis is szóba kerül.
  
  Mindemellett a UK 82 produkciója zeneileg is eltér az elődökétől, hiszen erősen hatottak rájuk a kor brit heavy metal bandái, s az amerikai hardcore punk vonal is, így a zene kicsit keményebb, vaskosabb gitárriffekkel és dübörgőbb dobháttérrel szólalt meg, mint a pub- és garage rock gyökerekkel bíró korábbi punkcsapatok esetében... éppen ez a dübörgőbb megszólalás az egyik fő jellemzője a GBH-nek is, méghozzá évtizedek óta változatlan módon... talán azért is, mert a gyakori doboscseréktől eltekintve mind a mai napig a Colin - Jock - Ross trió alkotja a banda gerincét.
  Az utoljára 1998-ban Budapesten járt Súlyos Testi Sértést január 23-án a Coitus Punk Group, vagyis a CPg előzi majd meg a Süss Fel Nap színpadán. A Szegedről származó csapat még a briteknél is régebbi, hiszen még 1979-ben alakult, s néhány év alatt mindent elért, amit egy hasonló gárda „elérhetett” a rendszerváltás előtti időkben: legendásan botrányos, szinte mindig rendőri kísérettel előadott koncertjeiken csirkeszaggatástól Erdős Péter dalba foglalt pocskondiázásáig bármi előfordulhatott, így a tagság háromnegyedét le is ültették 1983-ban, közösség elleni izgatás vádjával. A hazai punklegenda visszatérésére végül 2000-ben, a Szigeten került sor, és azóta meg is jelent - 24 évvel az alakulás után - az Embör Vigyázz! című első albumuk.
  
  A két punkcsapat koncertjére jegyek korlátozott számban kaphatóak: az összesen 350 belépő a Ticketportal partnerüzeletiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon kerül értékesítésre.
  
  Belépő: 3700 Ft., a helyszínen 4200 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Punk Junkies

Süss Fel Nap

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dio    nemjuci    noah & the whale    revamp    omen    blood for blood    the book of eli    sunstroke    i divine    rollins band    steven spielberg    the safety fire    stain the canvas    nova rock    moby dick    coliseum    voodoo allen    axl rose    jena malone    absent distance    james lomenzo    howl    stormhammer    turunen    lost dreams  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!