hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2002. július 8. hétfő   10:54
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Inflames: Reroute To Remain
Nuclear Blast

   Talán nincs is még egy olyan zenekar, mely az utóbbi években olyan erős pozíciót harcolt volna ki magának a Metal színtéren, mint a svéd In Flames. Utolsó stúdióalbumuk, a 2000-ben megjelent Clayman minden korlátot ledöntve a Metal legkülönfélébb stílusainak rajongóit állította a csapat mellé. Ez az album megmutatta, hogyan kell új szintre emelni az egyszerre dallamos és extrém metalzenét. A banda még a megjelenés évében 150 koncertet adott, ami két amerikai, valamint egy európai (ekkor jártak hazánkban először) és egy japán turnét is magában foglalt. A japán Burrn! Magazin az In Flames gitárosát, Jesper Strömblad-ot választotta az év dalszerzőjének!
   2001-ben megjelent az első In Flames koncertlemez, a The Tokyo Showdown, amit újabb sikeres Európa-túra követett. Majd pedig jött a megérdemelt pihenés, aminek végeztével a tagok nagy erőkkel nekiálltak összegyúrni a következő album anyagát. Közben a Slipknot brit turnéján is részt vettek, sőt júniusban nagy sikerrel játszottak a budapesti Summer Rocks 2002 fesztivál második napján is, mint főzenekar. Most első alkalommal döntött úgy a banda, hogy nem a Fredman stúdióban veszik fel az új lemezt, mivel minden tekintetben szerették volna elkerülni, hogy önismétlőknek tűnjenek. Daniel Bergstrand volt az anyag producere, és a munkálatok az ő Dug Out stúdiójában folytak, ahol pl. a Darkane és a Strapping Young Lad is dolgozott, és ez a hely tökéletes választásnak bizonyult, hiszen új oldalát hozta elő a csapatnak.
   „Rengeteg időt töltöttünk a stúdióban, volt időnk minden apró részletet alaposan kidolgozni. Most először nyílt lehetőségünk úgy igazából kísérletezgetni, például a hangommal is. Úgyhogy ez az első alkalom, amikor igazán énekelek” mondja Anders Fridén énekes. A Reroute to Remain egy érett, rendkívül változatos album lett; mind a dallamok, mind az agresszív él terén. Persze jelen van az a fajta dallamos death metal, amit göteborgi metalnak nevezünk, és aminek egyik szülőatyja maga az In Flames volt. Ám a csapat most új alapművet alkotott, újfent megelőzve a mezőnyt. A produkció precíz, egyszersmind modern és agresszív. A minden eddiginél lényegretörőbb, briliáns dalok már elsőre megfogják a hallgatót. Az olyan dalok, mint a System vagy a Cloud Connected igazi himnuszok, és sokak számára meglepőek lesznek.
   A Reroute to Remain-t minden In Flames rajongó imádni fogja, ugyanakkor képes lesz megszólítani egy még szélesebb közönségréteget is. Hűek maradtak gyökereikhez, ugyanakkor modernizálódtak, és kísérletezgettek is egy kicsit, ami maximálisan bevált.
   Az album megjelenését követően az In Flames a Slayer és a Soulfly előzenekara lesz egy két hónapos amerikai turnén, ami után, októbertől az Európa-turnéra mennek. A Reroute to Remain az In Flames legérettebb és legváltozatosabb albuma, egy igazi klasszikus, mely csak még tovább erősíti majd a zenekar pozícióját, mint korunk egyik legfontosabb metal csapat!
   Dalsorrend: 1.Reroute To Remain 2.System 3.Drifter 4.Trigger 5.Cloud Connected 6.Transparent 7.Dawn Of A New Day 8.Egonomic 9.Minus 10.Dismiss The Cynic 11.Free Fall 12.Dark Signs 13.Metaphor 14.Black & White
   Diszkográfia:
   2002 - Reroute To Remain
   2001 - The Tokyo Showdown - Live
   2000 - Clayman
   1999 - Colony
   1997 - Whoracle
   1997 - Black Ash Inheritance
   1996 - The Jester Race
   1995 - Subterranean
   1994 - Lunar Strain
   Felállás: Anders Friden - ének, Jesper Strömblad - gitár, Bjorn Gelotte - gitár, Peter Iwers - basszusgitár, Daniel Svensson - dob.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Inflames

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the secret    moszkva tér    heaven steet seven    goodbye darjeeling    rohanás    bikini    admiral’s arms     zoolander 2    b.b. king    anselmo    judie jay    fonó    m. night shyamalan    baltazár színház    jeordie white    a storm of light     csata: los angeles    casey affleck    misery index    ko ko mo    pitt    demoshow    arcadia    bastards of bodom    diane kruger  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!