hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2006. december 28. csütörtök   10:50
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
„Day B4 Nye” presents Bahamadia / Dmx Krew - 3 helyszínen hip-hop electronica breakbeat party
2006. december 30. szombat, Budapest - Olof Palme Ház

  Akik már unják a szilveszteri bulikat, és inkább otthon vagy házibuliban töltenék az év utolsó napját, azoknak kínálunk a szilveszter előtti napra könnyed kikapcsolódást. A tavalyi nagyon jó hangulatú D364 méltó folytatása következik december 30-án az Olof Palme Házban, ahol a hip hop és funk érdekeltségű Bomb The Jazz, az elektronikában utazó Test csapata és a magyar breakbeat élvonal várja a táncolni, bólogatni vágyókat. A jeles alkalomra a BTJ a hip hop királynő Bahamadiát, a TEST pedig Aphex Twin kiadójának üdvöskéjét az electropop DMX Krew-t hozza el december 30-ra az Olof Palme Házba.
  
  Bahamadia Sisters on Rap Tour
  
  Bahamadia a nyolcvanas évek közepén még DJ-ként merült a hiphop folyamba, de végül az egyik első női mc, Sha Rock hatására mikrofont fogott. Az oldott-bársonyos flow és a hipnotikus rímek asszonyának első megjelenésre 93-ig kellett várni. A Funk Vibe eljutott Guru füléig is, aki mindjárt lemezszerződést ajánlott hősnőnknek. A végül 96-ban megjelent Kollage zenei anyagát Gurun és Gang Starros társán, DJ Premieren kívül a Bahamadiához hasonlóan philadelphiai The Roots szállította. A lemeztől a mai napig libabőrös lesz minden tisztességes hiphopos test. A kétezres BB Queent követő harmadik albuma, a legszemélyesebb munkának mondott Good Rap Music idén jelent meg ennek albumbemutató műsorával érkezik Budapestre a díva. Bahamadia sokat lép fel az államokban ugyanúgy, mint Európában, megfordult az underground színtér majd minden műhelyében, és olyan előadók lemezén is vendégszerepel, mint a Morcheeba, Roni Size, a Herbaliser, vagy a Brand New Heavies. Bahamadia: a hiányzó láncszem a Salt-N-Pepa és Macy Gray között.
  
  A Sisters In Rap fedőnevű turné másik két mikrofonistája már az új generációhoz tartozik. Az emszízéssel oghallgatóként megismerkedő Stacy Eppsnek köszönhető a Stonesthrow kiadó történetének két legszebb szerelmes száma: az Oh No-val közös I Cant Help Myself és a Madvillain-féle Eye. A Lil Sci-vel rögzített Sol Uprising projekt lemeze két évvel ezelőtt jelent meg, azóta pedig a debütáló album készül, s a Madlibbel, Jneiro Jarellel, Wildchilddal, valamint a Pharcyde-dal közös munkák.
  
  A detroitiként elkönyvelt Invincible Palesztinában született, de már tizenöt évesen belógott a gyárváros korhatáros open mic estjeire. Neve szélesebb körben a Platinum Pied Pipers nagylemeze révén vált ismertté, de részt vett Carl Craig felejthetetlen Detroit Experiment vállalkozásában és szövegel a Dabrye albumán is. Miközben készül a PPP agya, Waajeed irányításával jövőre megjelenő nagylemeze, Invincible New Yorkban is gyakran megfordul, itt a csak nőkből álló Anomolies csapattal akadnak tennivalói.
  
  Talentum és professzionalizmus, valamint a flyest dj. Csak így beszélnek pályatársai a hiphop nővéreket kísérő philadelphiai lemezlovasról, DJ Statikról. A respektre az Illvibe csapat tagjaként szolgált rá; tevékenységük egyetemi rádióműsoroktól nagy volumenű rendezvények lebonyolításáig terjed, mondhatni, hangos tőlük egész Philly. A hiphop határait tágan értelmező Statik 2003 óta Bahamadia rendszeres turné dj-je. Ebbéli tevékenységéről többek között J-Live és Grand Agent is csak pozitívan tudna nyilatkozni.
  
  DMX Krew (Breakin´, Rephlex, Gigolo Records) - live PA
  
  A többesszámot sejtető név tulajdonképpen egyetlen tagot takar. A „csapat” zenei agya Ed DMX a ´80-as évek rágógumi szintipop hangzását építi össze detroiti electro-val, napsütötte electrobass-szel és a saját maga által kikísérletezett hangzásokkal. Saját bevallása szerint ugyanakkora hatást gyakorolt rá az Aux 88, Aphex Twin, Luke Vibert, Erik B and Rakim vagy Timbaland, mint a szintimágus Giorgio Moroder, a Yazoo vagy a Visage.
  DMX Krew saját Breakin´ nevű kiadóját kormányozza, ahol saját álnevei (Bass Potatoe, Computor Rockers, Michael Knight, Viet Cong) mellett Bass Junkie, Mandroid vagy Ceephax Acid Crew maxikat jelentet meg.
  
  Ed négy nagylemezt adott ki az Aphex Twin irányította Rephlex kiadónál, és a defektes electropop ´The Glass Room´ száma szerepelt a stílusirányzat definíció/névadó Braindance válogatáson. Az albumokon általában segédkezik még Tracy DMX és Lee DMX háttérénekesként, valamint Matt Jones gitáron, de egyébként minden más hangszert és gépet az énekesi szerepet is bevállaló Ed kezel.
  
  Ed DMX a germán DJ Hell érdeklődését is felkeltette, a Kraftwerk feldolgozás Showroom Dummies az International Deejay Gigolos kiadványa lett. DMX Krew remixelt a nujazzer Beanfield-nek, Cylob-nak a Rewind-ot, a japán Denki Groove-nak és a hozzá hasonló zenei balesetben utazó Ural 13 Dictators-nak.
  
  Bomb The Jazz+ saloon:
  Sisters in rap tour
  
  Bahamadia - (US - Good Vibe, Philly)
  Stacy Epps - (US - Shaman Work, Stones Throw, LA)
  Invincible - (US - Bling47, Detroit)
  DJ Statik - (US - Wax Museum, Philly)
  DJ Suhaid (BTJ)
  DJ Cadik (All Soundz)
  Sena (Gimmeshot)
  Vázsonyi Jani (Saxofon)
  
  TEST hall:
  
  DMX Krew - live PA - (UK - Breakin, Rephlex, Gigolo)
  Palotai (Tilos)
  Fine Cut Bodies (Chi)
  Chrom & Crimson (Lick The Click, Ikz)
  
  Elővételes helyek: Subvibe (Bp. V. Irányi u. 5.), Trancewave (Bp. VI. Révay köz 2.), Deep (Bp. VI. Aradi u. 22.), Akt Records (Bp. V. Múzeum körút 7.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Bahamadia

Stacy Epps

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pray for villains    chaoswave    kasabian    saint germain    petter carlsen    hammer concerts    the toy dolls    rise and fall    jack of heart    dark moor    dark angel    lehmann    mel gibson    adimiron    continoom    lochnesz    neaera    dodheimsgard    drech mihály    győri andrea éva    live life hard    chimp spanner    opera     zoolander 2    tilos az Á  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!