hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2006. december 15. péntek   14:45
nincsen hozzászólás

szerző: franky
Varga Ferenc – A döntőben elhangzott dalok
Warner Music

  Őt tartottuk a legtehetségesebbnek a Megasztár verseny harmadik körében. Noha a magánéletben megcsúszott, mint énekes továbbra is szimpatikus maradt. A versenyben második lett, de most első. Mármint abban, hogy a döntősök közül elsőnek adták ki nagylemezét. Csak egy, bónusz új dal található rajta, a többi a televízióban elénekelt nóta.
  
  Elsőként a Spencer Davis és a Winwood fivérek által jegyzet Gimme Some Lovin hangzik el. A jól, feszesen megszerkesztet dalt nagyon lendületesen, mondhatni autentikusan adja vissza Varga Ferenc. A Peter Gabriel által jegyzett Sledgehammer keményen, feszesen szól. A szöveg angolsága érthető, majdnem nyelvlecke pontosságú. A Smooth is a kezdeti lendületet hozza. A zenekar nagyon összeszedetten rakja a dallamot, Varga pontosan nyomja a vakert. Nagyon össze van rakva a nóta.
  
  Magyar nyelvű a következő dal. Fenyő Miki és Novai Gábor mászatta be a füleinkbe, mintegy 25 éve (hogy öregszünk!) a Multimilliomos jazzdobost. A Megasztáros versenyző prímán hozzá a rock n roll feelinget, de nem egy Fenyő epigon. Janis Joplinná is képes változni. A Try (Just A Little Bit Harder) olyan mintha éppen Woodstockban ülnénk, hajnali kettőkor és már minden mindegy lenne. A Summer In The City dallamára is a már megszokott rekedtes, érett férfihang sorjázza a szavakat. Kiválóan működik együtt a vokállal (ekkor még csak szakmai szinten).
  
  Sting klasszikusa az Englishman In New York következik. Ha egy pillanatra becsukjuk a szemünk talán még meg is jelenik a brit világsztár, ahogyan az esernyőjével sétálgat a Big Apple utcáin. Máté Péter klasszikusa a Most élsz a lemez egyik középső dala. Ennek a mindenkor érvényes szövegű dalnak a hangulat meghatározó az albumon. Érdekes, hogy a Máté emlékalbumon nem az ő előadásában került fel. A következő nóta egy híres és ma már hallhatatlan kettőst, David Bowie-t és Freddy Mercury-t idézi fel. Az Under Pressure duettje katartikus Varga és a vele éneklő versenyző társa előadásában is. Na de hát ez egy fantasztikusan magával ragadó dal. A versenyzők ehhez méltóan adják is elő.
  
  Jön a Have You Met Miss Jones. Swing, játékosság, kis musical hangulat, játék, huncutság, nagy hang. Ezzel mindent el is mondtunk róla. A Thank You For The Music lassan épül fel. Egyszerre lírai és nagyon komoly. Tudjuk, hogy amikor énekelte a versenyző, akkor beteg volt. Nem hallatszik. Egy első körös megasztáros, Gáspár Laci szerzeménye a Szívemmel láss! következik. Ebből kiderül az is, hogy a 2004-es év férfi hangja nem csak hangnak, de zeneszerzőnek is nagyszerű. Mint szövegíró sem vall szégyent. Varga Ferenc meg jól elénekli a dalt.
  
  Ismét egy klasszikus dal következik: A Jézus Krisztus Szupersztár, ami Júdás utolsó dala a rockoperában. Webber és Rice mellett Miklós Tibor klasszikussá vált magyar fordítása jól szól az énekes tolmácsolásában. Minden vívódás, ami a dallamban és a szövegben jelen van, átjön rajta. A döntő dalainak zárásaként ismét egy Mercury dal a Somebody To Love hallható. Nagyon jó. Röviden ennyi. Ez is duett ám Balássy Bettyvel.
  
  A ráadás az Egy bolond százat csinál mozi főcím dala. Hallatszik, hogy kipihente magát a verseny után. Tisztább hang, jó harmónia, egyszerű szöveg. Biztos a közönség siker.
  
  Összességében a lemez könnyen fogyasztható produkció, de talán nem is kell mindennek mélyen elgondolkodtatni az embert. A közönség sikolyainak a felvételen hagyásával kissé koncert lemez íze van, de ez meg pont előnyére válik Varga Ferenc előadásának. Ahhoz képest, hogy a versenybe csak a saját zenekarának ismertté tétele miatt jelentkezett, jó messzire jutott.
  
  Az albumon hallható dalok:
  
  1. Gimme Some Lovin´
  2. Sledgehammer
  3. Smooth
  4. Multimilliomos jazzdobos
  5. Try (Just A Little Bit Harder)
  6. Summer In The City
  7. Englishman in N.Y.
  8. Most élsz
  9. Under Pressure
  10. Have You Met Miss Jones
  11. Thank You For The Music
  12. Szívemmel láss!
  13. Jézus Krisztus Szupersztár
  14. Somebody To Love
  
  Bonus Track: Egy bolond százat csinál



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Warner Music Hungary

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bloody roots    tonmi lillman    endgame    Ötödik sebesség    movie awards    shakespeare    shyamalan    stetl    volt 2001    jens bogren    wamp    szerelmek    oceanhoarse    madrass    az utazás    insision    ac/dc    frank blackfire    hófehér    bergendy    gedeon    hobo    magor    g.m.t.    irepress  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!