hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. december 25. hétfő   16:11
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Kistehén Tánczenekar, Infragandhi & Negro
2006. december 29. Budapest - Nagy West-Balkán

  A Kistehén tánzenekar - Szerelmes vagyok minden nőbe című lemeze november 22-én jelent meg az EMI gondozásában. Ennek a lemeznek az anyagát Budapesten a Katona József Színházban mutatta be a zenekar nem szokványos koncertkörülmények között. December 29-én a West Balkánban lesz az első olyan budapesti klubkoncert, ahol már az új lemez anyagát játsszák.
  
  Szerelmes vagyok minden nőbe: A lemez várhatóan meglepetést fog okozni a magyar zenei életben, hiszen ugyan megőrzi a szájbergyerekes derűt, abszurdot és humort, zeneileg érdekes és kiforrott, helyenként fergetegesen vicces, máshol pedig elmélyült és költői. Kollár Laci igazi slágergyáros a számok szinte mindegyike slágergyanús szerzemény. A dalok szerelemről, öregedésről, a vidéki élet szépségéről, együttlétről, barátságról és a nyulakról szólnak. Ugyanúgy megidézik a rock and roll és a punk klubok hangulatát, mint a sramlis vurstliét vagy egy Brecht előadást. Ez nem idézeteket jelent persze, hanem azt, hogy természetesen és ügyesen utaznak stílusok között miközben a saját magukét összetéveszthetetlenül megteremtik. Érdemes végighallgatni a lemez összes dalát biztos mindenki meg fogja találni a saját slágerét.
  
  A lemez producere Kollár Laci mellett a berlini Moe Jaksch volt, aki többek között Chuck Berry-vel, Donovannal, az Element of crimemal és még számos német és nemzetközi zenésszel dolgozott. S hogy miért kellett egy jó producer? A zenekar nagyon fontosnak tartotta a lemez egységes és érdekes hangulatának megteremtését. És talán készülnek külföldre is? Tartogat még a zenekar meglepetéseket A meghívott vendégzenészek között szerepel az Újhartyáni Sváb Party fúvósegyüttes, egy vonósnégyes és a Romano Drom zenekar, sőt a Kistermelők Tánczenekar is. A lemez borítójához festmények készültek, amelyeket egy bukaresti vándorcirkusz világa valamint a dalok szövege ihletett. A festményeket és tollrajzokat Rácmolnár Sándor készítette, a borítót Gerhes Gábor tervezte. Lesz rajta kettéfürészelt nő, levitáló bűvészkisasszony, pörgő nyulak, repülőn érkező szerelem és bográcsban főlő Kistehén tánczenekar. Az utóbbit a CD vásárlói poszter formájában ajándékba kapják a lemezhez. A címadó Szerelmes vagyok minden nőbe című video klipet már leforgatták: nem fognak csalódni azok, akik szerették a Szájbergyereket. Ezúttal azonban a zenekar tagjai mellett számos hölgy, valamint néhány cirkuszos kocsi, lovak és kecskék is szerepelnek. A lemezre felkerült a Virágok a réten című dal új, a Romano Drom közreműködésével elkészült verziója is, amihez már régebben elkészült a klip.
  
  A Kistehén tánczenekar: A Kistehén tánczenekart Kollár-Klemencz László alapította, felbuzdulva a Kistehén-dalok népszerűségén (ő volt ugyanis a kisfilm zeneszerzője, a figura énekhangja és a szövegek kitalálója). A zenekar kreatív motorja továbbra is Kollár Laci maradt: ő írja a zenét és a szövegeket, valamint a klipeket is ő rendezi. Az együttes hobbizenekarként működött, bár két lemezt is megjelentetett. Több tagcsere után 2005-re véglegesedett a felállás, majd a Szájbergyerek sikere nyomán érkezett koncert-felkéréseknek köszönhetően az együttes kitűnő koncertzenekarrá érett. 2006-ban városi nagyrendezvényeken, klubokban és fesztiválokon léptek fel, sokszor többezer ember előtt (pl. Pécsett a Művészeti Heteken, Tiszaújvárosban a Triatlon versenyen, Budapesten az ARC kiállítás megnyitóján vagy Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon). Nagy sikerrel játszott a zenekar a többek között a VOLT Fesztiválon, a Művészetek Völgyében és a Szegedi Ifjúsági Napokon is.
  
  Szájbergyerek: A zenekar akkor vált igazán ismertté, amikor elkészült a Szájbergyerek című szám videoklipje, s pillanatok alatt körbejárt az interneten. A dal rendhagyó karriert futott be: annak ellenére, hogy nem játszották a kereskedelmi rádiók és nem volt egy fillér marketing-költségvetése sem, 2005 nyarán az egész ország a Van egy kék tó-t énekelte. 2006. augusztusában aranylemez lett Csintalan című albumuk, s a Szájbergyereket minden eddigi rekordot megdöntve két hónap alatt több mint húszezren töltötték le csengőhangként. A videoklip a Viva tévé ranglistáját hetekig vezette, s fél éven keresztül napi 10 alkalommal sugározták. A siker a nyáron érte el csúcsát, amikor a dal minden lehetséges lista első helyeire került Magyarországon. A Szájbergyereket is tartalmazó Csintalan lemez elkészítésekor gyakorlatilag még nem létezett a zenekar Kollár Laci csak azokhoz a hangszerekhez hívott segítséget, amiken ő nem játszott. Sokan azt sem tudták, kik ezek az őrült fickók, akik a klipen szerepelnek több visszajelzésből az derül ki, hogy home-videonak, egy egyszeri viccnek szánta a dalt és a klipet egy alkalmi csapat. A zenekar azonban korántsem marad egyslágeres remélhetőleg ezt új lemezével be is bizonyítja.
  
  Milyen zenét játszik a Kistehén tánczenekar? Nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, de a crazy listening sincs messze a nem létező műfaji meghatározástól. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene. A szövegek viccesek, meglepőek, egyszerűek és költőiek egyszerre. Kistehén: 2002-ben a Sziget Fesztivál reklámfigurája lett a Kistehén, a nagyon kedves és vidám sárga állatka. A Kistehén figura és rajzfilm, valamint annak magyar hangja Kollár Klemencz Lászlóhoz, a zenekar énekeséhez, valamint alkotótársához, Igor Lazinhoz fűződik. A zenekar a Kistehén Szigetre született meg, ott volt első koncertjük 2002-ben.
  
  A Kistehén tánczenekar tagjai:
  Kollár-Klemencz László - ének, gitár
  Lehoczki Károly - dob
  Farkas Harcsa Róbert - tangóharmónika
  Dorogi Péter - gitár, vokál
  Kiss Sándor - basszusgitár
  Nádasdi János - szájbőgő, derbuka, vokál
  
  Az emeleti helyiségben:
  Dancerockfever: DJ Lejön, Zsazsa



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 thrashfest    possessed    bryan adams    sharon tate    tündérgyár    killswitch engane    boz cordolla    no return    ocean eyes    antal nimród    katatonia    bécs    tintin kalandjai    neokhrome    oneheadedman    bőrgyári capriccio    ladánybene 27    joey jordison    zach galifianakis    lock up    dürer    sunday fury    charlie    zac efron    powerfest  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!