magazin [asztaltársaság] 2006. november 24. péntek 16:59
nincsen hozzászólás
szerző: morzsaElső Hungaricum Fesztivál 2006. november 24-26. Budapest - Campona Bevásárlóközpont
November 24-26 között rendezik az első Hungaricum Fesztivált. A hazai különlegességeket bemutató gasztronómiai kiállításnak és vásárnak a budapesti Campona Bevásárlóközpont parkolója ad helyet. Az ingyenes hétvége nem csak a hasé: az ételek és italok mellett kézműves vásár, egészséges-életmód tanácsadás és számos koncert várja a nagyérdeműt.
Kalocsai és Szegedi fűszerpaprika-örlemény, Szatmári szilva-, Szabolcsi alma-, Kecskeméti barackpálinka, Makói vöröshagyma azok a termékek, melyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik. Hungarikumok, mint ahogy a további, kiváló minőségű és a hagyományos, különlegességgel rendelkező élelmiszerek: a Csabai és Gyulai kolbász, a Szegedi és Budapesti téliszalámi, a Tokaji aszú és a szíkvíz.
Az első Hungaricum Fesztiválon a mangalica és a szürkemarha termékek kapják a főszerepet. A szervezők célja, hogy megismertethessék a széles közönséggel ezeket, a napjainkban reneszánszukat élő élelmiszereket úgy, hogy mód legyen összehasonlítani a megszokott termékekkel. A kolbászok, szalonnák, szalámik mellett felvonulnak majd a pálinkák és borok, de lesz sajt, méz, lekvár, szörp, aszalt gyümölcs is a választékban.
A kulináris örömök mellett kézműves vásár, a Parasztudvarban élőállat bemutató, egészségsarok és életmód tanácsadás is várja a közönséget. A programot minden nap ingyenes koncert színesíti: fellép majd Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati illetve a Besh o droM.