hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. október 30. hétfő   11:43
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Iron Maidnem 10 éves jubileumi koncert
2006. október 13, Wigwam

  Akik figyelemmel kísérik a hazai Iron Maidnem tribute zenekar tevékenykedését, azok tudják, hogy időről időre elővesznek egy teljes Maiden albumot, és szépen kivesézik, első daltól az utolsóig. Ez már önmagában is figyelemreméltó teljesítmény, de ezúttal olyan nagy fába csapták a fejszéjüket, amihez mérhető talán soha semelyik tribute zenekar fejében nem fordult meg... Öt teljes Iron Maiden albumot lenyomni még játékidőben is elképesztő teljesítmény, nem beszélve a szintén grandiózus látványelemekről. Ilyen még tényleg nem volt! Nem csak nálunk, a világon máshol sem!
  A Wigwamnál az ilyenkor szokásos kép fogadott: kígyózó sorok, lassú haladás, tajparaszt biztonságiak. Töfi váltig állította korábban, hogy legkésőbb 9-kor mindenképp kezdenének, ebből persze semmi nem lett. Cserébe viszont szinte teljes teltház előtt kezdhetett a csapat.
  
  Minden mellébeszélés nélkül, rögtön az Invaders-el kezdtek a The Number Of The Beast lemezről. Nagy elánnal játszott a banda, és a közönség is rögtön vette a fonalat. Érdemes megemlékezni a színpadképről, hiszen ezzel is plusz hangulatot adott a koncertnek a zenekar. A színpad két szélén voltak felállítva a paravánok, amelyek az Iron Maiden nagylemezek és kislemezek képi világát tárták elénk. Háttérben pedig egy nagy Eddie-rajz volt látható. Látványos volt, nagyban fokozta a beleélhetőséget egy igazi Iron Maiden koncertbe (noha a briteknél persze mindez jóval grandiózusabb).
  Kiss Zoli fantasztikusan nyomta, óriásit énekelt ezen az estén! Szépen végig is pörgött az 1982-es lemez, aztán következett a Piece Of Mind, és jött Bozsik Patrik is, az Iron Maidnem eredeti énekese. Ő szintén remekül idézte meg Bruce Dickinsont, mind orgánumban, mind öltözködésben. Bár néhány számnál puskáznia kellett - már régen énekelhetett ilyen ipari méretekben Maident - , másrészt pedig pár dal valóban az elfeledettek, kevésbé ismertek közé tartozott. Látszott, hogy a közönség felkészült, együtt fújták a nótákat az énekesekkel, és rögtön javították a Maiden életmű vázolása közben vétett hibákat.
  
  Ezek után a két énekes, Zoli és Patrik váltogatta egymást egy-egy előadott dalcsokor után, a banda pedig tolta alájuk az alapot rendesen. Dobos poszton is történt némi ideiglenes változás, majd megvalósult az Iron Maiden jelenlegi három gitáros felállása, amikor Fábián Sándor, Obstruction gitáros is csatlakozott a zenekarhoz pár nóta erejéig. Persze a látványelemek továbbra is működtek, mint pl. a The Trooper zászlólengetése.
  A The Number Of The Beast-től a Seventh Son Of A Seventh Son-ig terjedő program, amely összesen 5 nagylemezt ölel fel, elképesztő kitartást igényelt mind a zenekartól, mind a közönségtől. Végül is ez több mint 4 óra tömény zene! De szerencsére sikerült a nagy megpróbáltatás, a banda a színpad forróságában izzadva profi módon lenyomta a számokat az utolsó hangig, a rajongók pedig végig bátorították őket, és élvezték a hangulatot. A végén pedig színpadra hívták magát Eddie-t is, az Iron Maiden szörnyét 3 méteres valójában. Talán ez tette fel a pontot a látványelemek tetejére.
  
  Azt kell hogy mondjam, az Iron Maidnem ezen előadása túllépte a legendás brit zenekart is! Nem hinném, hogy az Iron Maiden úgy hirtelenjében képes lenne lenyomni 5 teljes albumot a saját életművéből. Persze hibák, elcsúszások azért akadtak, de így is emberfelettit nyújtott a zenekar. A sok Maiden rajongónak pedig gyógyírt jelentett ez a koncert, mert már régóta hiába várják a briteket. Mindezzel együtt talán túlságosan is masszív volt ez az este. Tény, hogy az Iron Maiden minden zsenialitása ellenére nem egy túl változatos zene, több mint 4 órányi metal meg aztán tényleg húha! Emellett a lemezek anyagai sem mind kifejezetten koncertre való nóták, ezáltal néha kicsit leült a buli. De lehet, hogy ez épp a pihenés miatt volt jó no persze nem a zenészeknek.
  Minden tiszteletet megérdemel az Iron Maidnem, és a közönség is. Ez egy igazi fanatikus koncert volt: fanatikusoktól fanatikusoknak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Iron Maidnem

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gogol bordello    datarock    striker    star positive    könyvtár    julian sas band    k.i.z.    archaic    így neveld a sárkányodat    gus g    kontroll     anne hathaway    poniklo imre    helstar    unearth    malevolent creation    tokaj    santa cruz    kool and the gang    elvenking    steve´n´seagulls    gothica fesztivál    trabant    gerard butler    malevolent creation  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!